[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Käyttäytyminen

Kissojen käyttäytyminen

Mitä kissasi "Miau" tarkoittaa?

Kun jaat kodin kissaystävän kanssa,huomaat nopeasti miten monenlaisia ääniä kissasta lähtee. Ja vaikka osa äänistä on helppo tulkita, kuten ruokakupin ympärillä pyörivän kissan mauku, eivät kaikki olekaan yhtä selviä. Joskus kyseessä voi olla vain harvinaisen sosiaalinen ja jutustelusta pitävä kissa. Myös iän myötä kissoilla on tapana muuttua äänekkäämmiksi. Tässä muutama esimerkki erilaisista äänistä:

LISÄTIETOJA

Mitä kissasi häntä kertoo?

Kissasi häntä voi kertoa sinulle, mitä sen mielessä liikkuu. Häntä on hyvä mielialan mittari. Opettelemalla seuraamaan kissasi käytöstä alat päästä jyvälle hännän välittämistä viesteistä.

LISÄTIETOJA

Kissa ja juokseva vesi

Jotkut kissat ovat erittäin nirsoja vedestään. Jätät niille kuppiin raikasta vettä pitkin päivää, mutta sillä sekunnilla kun avaat hanan, ne ryntäävät juomaan.

LISÄTIETOJA

Miksi kissa ei käytä hiekka-astiaa

Jos kissasi on muuttanut wc-tapojaan eikä suostu käyttämään hiekkalaatikkoa, siihen on yleensä selkeä syy, vaikka kissa olisikin nyt alkanut käymään asioillaan jossain muulla talossa. Tässä yleisimmät syyt ja muutamia ratkaisukeinoja: Likainen hiekkalaatikko Kissat eivät halua käyttää laatikkoa jos sen on hyvin sotkuinen. Hiekkalaatikot pitäisi puhdistaa kunnolla parin päivän välein ja niihin tulisi kaataa päivittäin uutta hiekkaa sen jälkeen kun jätökset ja kokkareet on poistettu.

LISÄTIETOJA

Miksi kissat naukuvat?

Jopa pieni lapsi tuntee ja matkii kissan ääntelyä. Tuo tyypillinen 'miau' ei ole vain yksinkertainen kissan ääni.

LISÄTIETOJA

Kissa hiirijahdissa

Kissat rakastavat hiirten pyydystämistä. Koska kissat ovat luonnostaan saalistajia, ne ovat erittäin hyviä siinä.

LISÄTIETOJA

Kissa ja eri vuodenajat

Muuttuva sää tarkoittaa muuttuvia tarpeita kissallesi, kesä- ja talvikuukausien luodessa erilaisia ongelmia kissoille. TALVI Jos pidät kissaasi sisätiloissa (tai pidät sen sisällä talven yli) lämpötilan lasku tai kylmän sään aiheuttamat riskit eivät vaikuta siihen.

LISÄTIETOJA

Fireworks without fear

Fireworks are a fun part of many special events at all times of the year. However the loud sounds and bright flashes can make it a seriously stressful event for your pets.

LISÄTIETOJA

Aikuisen kissan adoptoiminen

Aikuisesta kissasta voi päätellä nopeasti millainen luonne sillä on. Kissanpennun käytös saattaa muuttua paljonkin silloin, kun se kasvaa aikuiseksi ( eikä aina parempaan suuntaan! ) Aikuisen kissan persoonallisuus on johdonmukaisempi ja tarkkailemalla sen vuorovaikutusta hoitokodin työtekijöiden kanssa, voit huomata millaisia luonteenpiirteitä ja oikkuja kissalla on.

LISÄTIETOJA

Suihkauttelu ja virtsaaminen sisälle

Useimmat kissat ovat hyvin tarkkoja niiden wc-tapojen suhteen ja käyttävät asianmukaisesti hiekkalaatikkoa sisällä tai ulostavat pihalle. Jos se sen sijaan suihkauttelee tai virtsaa huoneen nurkkiin, voi olla syytä huoleen. Suihkauttelua vai virtsaamista? Kissat käyttävät virtsaa hajusignaalina tai 'merkkinä' itselleen ja muille kissoille.

LISÄTIETOJA

Kissani on nirso

Jos kissasi on nirso ruuan suhteen, älä huolestu, koska kissat ovat maineeltaan erityisen nirsoja. Tosiasiassa tällainen käytös on yleensä opittua eikä luontainen kissan ominaisuus.Saatat ajatella kissasi tahtovan vaihtelua ruokavalioonsa, mutta tosiasiassa se syö tyytyväisenä samaa ruokaa joka päivä koko elämänsä, jos se vain takaa sille ravitsevan aterian.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]