[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kissat ja lapset

Harva asia elämässä on lapselle yhtä ihastuttava kuin karvainen ystävä, ja onneksi useimmat kissat rakastavat huomiota, jota nuorimmaiset niille avokätisesti antavat. Lapset ja kissat voivat elää ja leikkiä yhdessä hienosti toinen toistaan kunnioittaen.

Hyvin pieniä lapsia ei koskaan pitäisi jättää yksin kissan kanssa. He saattavat olla kömpelöitä ja vahingossa pelästyttää tai satuttaa kissaa, erityisesti herkkää kissanpentua. Jos kissa on peloissaan, se saattaa purra tai raapia, joten sinun pitää aina valvoa lasten ja kissojen yhteisiä leikkihetkiä.

Kaikille lapsille, jotka ovat tekemisissä kissasi kanssa, pitää opettaa seuraavat perusasiat kissan käsittelystä:

  • Nosta kissa ylös tukemalla aina yhdellä kädellä rinnasta ja toisella takajaloista. Kissa voi pitää etutassujaan, mutta varmista, että tuet myös takajalkoja käsivarrellasi tai kädelläsi.
  • Jos kissa vastustelee tai yrittää paeta, anna sen mennä.
  • Jos kissan korvat ovat luimussa ja sen häntä pörhöllään, se ei ole tyytyväinen ja se pitää jättää rauhaan.
  • Älä koske kissan vatsaan. Se saattaa pelästyä ja purra.
  • Kun leikit kissan kanssa, käytä aina asiaankuuluvia leluja. Kissan härnääminen tai houkutteleminen leikkimään käsilläsi tai sormillasi ei ole hyvä idea. Se saattaa johtaa raapimiseen tai puremiseen.e
  • Jos kissa nukkuu, syö tai on hiekka-laatikolla, jätä se rauhaan - teillä on riittävästi aikaa leikkiä myöhemminkin.

Monet vanhemmat valitsevat lemmikin keinoksi opettaa lapsilleen myötätuntoa ja vastuullisuutta. Tämä ei itse asiassa ole kovin hyvä idea pienten lasten kanssa. Jos lapsi ei pidä kiinni kissaan liittyvistä rutiineista, kissa on ainoa, joka kärsii. Kun päätät ottaa kissan, varmista että sinä - ja lapsesi - olette sitoutuneita sen hoitamiseen.

Tuloksena on onnellisempi kissa, lapset ja vanhemmat. Kissoilla pitäisi olla hiljainen paikka, jossa ne saavat olla rauhassa. Tämä voi olla oma huone (voit sijoittaa myös hiekka-astian sinne) tai vain tila sängyn alla. Ihanteellinen "huonekalu" kissalle on korkea kissan orsi. Kissat rakastavat istua korkeissa paikoissa, siksi orsi toimii raapimispuuna ja sinne voi paeta myös kiinni ottavia käsiä.

[ ↑ skip to content ↑ ]