[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä eläinlääkärissä käyntiin

On tärkeää olla tietoinen oman kissan ruoansulatuskanavan terveydestä, ja viedä se eläinlääkäriin jos epäilet kissallasi olevan ruoansulatuksellisia ongelmia tai huomaat merkkejä, kuten ripulointia tai oksentelua.

Jokaiselle eläimelle - kissoille, koirille, kuten ihmisillekin - sulava ruoka ja ravintoaineet ovat tärkeitä kokonaisvaltaiselle terveydelle ja hyvinvoinnille. Termi 'ruoansulatuskanavan häiriö' viittaa sellaiseen tilaan, joka estää oikean ruoansulatuksen, tai joka muuttaa nopeutta, jolla ruoka kulkee ruoansulatuskanavan läpi.

Ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä eläinlääkärissä käyntiin. Kaksi selkeää merkkiä ovat oksentelu tai ripuli. On kuitenkin olemassa muita vähemmän näkyviä oireita, kuten laihtuminen, muutokset ruokahalussa, ilmavaivat, vatsan murina tai äkillinen joutilaisuus.

Jos havaitset jotain seuraavia muutoksia, kannattaa käydä eläinlääkärillä niin pian kuin mahdollista. Jos ruoansulatuskanavan häiriö diagnosoidaan, eläinlääkärisi keskustelee mieluiten syistä sinun  kanssa. Yleisimpiä syitä ovat:

 • Tulehdus ja ärsytys vatsan (gastriitti)
 • Vastareaktion kehittyminen ruokaan, tai kissasi syö yksinkertaisesti jotain, joka ei sovi sille
 • Ohutsuoli voi olla tulehtunut tai siellä on bakteerien liikakasvua (Small Intestine Bacterial Overgrowth eli SIBO)
 • Paksusuolen tulehdus (koliitti), mikä seuraa usein toistuvasta ripuloinnista, jossa on usein verta tai limaa
 • Haima voi olla tulehtunut (pankreatiitti) tai se ei voi tuottaa riittävästi ruoansulatusentsyymeitä, jotka käsittelevät
  ruokaa oikein

  Eläinlääkärisi voi määrätä lääkityksen, mutta voi myös suositella kissallesi terapeuttisia ruokavaliota, jotta kissasi saadaan terveeksi nopeammin. Tämä siksi, että oksentelu ja ripuli voivat johtaa nesteen menetykseen (nestehukka) kuten myös vitamiinien ja kivennäisaineiden menetykseen. Myös suolen seinämä on usein tulehtunut ja tarvitsee oikeanlaisia ravintoaineita palautuakseen nopeasti.

  Terapeuttinen ruoka, kuten Hill's ™ Prescription Diet ™ Feline i/d™ on erityisesti suunniteltu auttamaan kissaasi parantumaan ja palautumaan tehokkaasti. Eläinlääkärisi saattaa suositella Hill's Prescription Diet i/d:tä, koska se:

  Kun syy ruoansulatuskanavan häiriöön on diagnosoitu, eläinlääkärisi saattaa suositella sinua vaihtamaa lemmikkisi ruokavalio toiseen Hill's Prescription Diet -valikoiman tuotteeseen. Joka tapauksessa, ruoki kissaasi vain ruoalla, jota eläinlääkärisi on suositellut - älä sorru kotitekoiseen ruokaan tai sekoita eri tuotemerkkien kanssa. Voit myös kysyä eläinlääkäriltäsi neuvoja useamman pienen aterian ruokkimiseen päivässä, ja pidä tarjolla aina runsaasti puhdasta, raikasta vettä.

  Noudattamalla eläinlääkärisi suositusta, voit auttaa kisaasi tervehtymään pian. Jos paranemisen merkkejä ei näy (tai jos niitä on ollut, mutta ne ovat palautuneet) sinun tulee aina ottaa yhteyttä eläinlääkäriisi.

 • on hyvän makuista, jota kissa syö mielellään uudelleen
 • on hellä vatsalle, ei-ärsyttävä koostumus auttaa suoliston palautumista
 • on hyvin sulavaa, kohtalaisella rasvapitoisuudella, auttaen tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä
 • sisältää oikean tason tärkeitä kivennäisaineita, jotka korvaavat oksentelun ja ripulin aiheuttamia puutoksia
 • sisältää ainutlaatuisen antioksidanttikoostumuksen, joka tukee tervettä immuunijärjestelmää
 • sopii pitkäaikaisruokintaan
 • on ihanteellinen niin kissanpennuille kuin aikuisille kissoille
 • on saatavana säilykkeenä ja kuivaruokana

[ ↑ skip to content ↑ ]