[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi

Aktivoi kissasi liikkumaan

Keväällä on aika herättää kissa talvihorroksesta ja saada se taas liikkeelle. Koska kevät on uudistumisen aikaa, luodaan katsaus myös huonojen tapojen korjaamiseen…

LISÄTIETOJA

Elämänvaiheeseen sopivaa ravintoa kissoille

Mietitkö, miten voisit parhaiten pitää huolta kissasi terveydestä? Tässä sinulle vinkki: aloita kissan vatsasta. Ravinto on tärkein terveyteen vaikuttava tekijä, joten aloita hyvä ruokinta varhain ja oikealla tavalla. Lisää ravinnosta

LISÄTIETOJA

Tarvitseeko kissani oikeasti liikuntaa?

Kissan liikunnan tarpeen täyttäminen voi olla työlästä etenkin siksi, että monet kissat näyttävät pitävän laiskasta elämästä. Liian vähäinen liikunta voi kuitenkin johtaa lihomiseen, tylsistymiseen ja energian patoutumiseen. Mikä määrä liikuntaa on sopiva määrä? Ota selvää...

LISÄTIETOJA

Kissan hampaiden hoito – hammasharja ei ole tarpeen!

Kissan hampaita ei pidä pitää kiiltävinä ja valkoisina vain ulkonäön vuoksi. Raikas hengitys ja valkoisina hohtavat hampaat ovat merkki terveestä kissasta – samaa voidaan sanoa päinvastaisesta tilanteesta! Tässä on muutama tapa, joilla voit varmistaa, että kissasi saa kaiken tarvitsemansa hammashoidon… Lue lisää

LISÄTIETOJA

Leikkivinkkejä kissallesi

Leikki ei ala ja lopu raapimispuuhun – on lukemattomia hauskoja tapoja, joilla voit touhuta yhdessä kissasi kanssa. Ne kaikki vahvistavat sidettänne ja pitävät kissasi kunnossa ja tyytyväisenä. Lisää leikistä

LISÄTIETOJA

Kissan ihonhoito

Kaikki kissaeläimet – myös kotikissat – kiinnittävät paljon huomiota ihonsa ja turkkinsa puhtauteen. Silti siistein ja tarkinkin kissa on mielissään, jos autat sitä silloin tällöin turkinhoidossa. Lisää ihonhoidosta

LISÄTIETOJA

Pidä liikakilot kaukana kissastasi

Yksi yleisimmistä kissanomistajia huolestuttavista ongelmista on lemmikin ylipaino. Koska kissat syövät vapaasti (eli ne voivat syödä aina kun haluavat ja niin paljon kuin haluavat), lisäkiloja kertyy helposti etenkin, jos kissa ei saa tarpeeksi liikuntaa tai se syö väärää ravintoa. Lisää painosta

LISÄTIETOJA

Pidä joululomalla hauskaa kissasi kanssa – ilman lisäkilojen vaaraa

Joululomalla lemmikitkin saavat pitää hauskaa. Painonnousu talven mittaan on silti ongelma: on tavallista, että lemmikkejä hemmotellaan juhlavilla makupaloilla. Tässä on muutama tapa, jolla autat kissaasi pysymään hoikassa kunnossa myös lomakaudella...

LISÄTIETOJA

4 tapaa tulla paremmaksi kissanomistajaksi

Kuten suurin osa kissanomistajista tietää, kissat saavat muut tanssimaan oman pillinsä mukaan. On helppoa myöntyä kissan oikkuihin – vaikeampaa on varmistaa, että kaikki toimet koituvat aina lemmikin parhaaksi. Lue 4 helppoa vinkkiä, jotka tekevät sinusta vastuullisemman kissanomistajan...

LISÄTIETOJA

Kuinka suhtautua lemmikin vatsavaivoihin

Monet lemmikit kärsivät vatsavaivoista aika ajoin. Vaikka yksityiskohtia ei ole mukava lukea, on tärkeää, että tiedät mitä odottaa.

LISÄTIETOJA

Is catnip safe for my cat?

Cats love catnip. And it's perfectly safe - there's nothing in it that can harm your cat.

LISÄTIETOJA

Aikuisen kissan adoptoiminen

Aikuisesta kissasta voi päätellä nopeasti millainen luonne sillä on. Kissanpennun käytös saattaa muuttua paljonkin silloin, kun se kasvaa aikuiseksi ( eikä aina parempaan suuntaan! ) Aikuisen kissan persoonallisuus on johdonmukaisempi ja tarkkailemalla sen vuorovaikutusta hoitokodin työtekijöiden kanssa, voit huomata millaisia luonteenpiirteitä ja oikkuja kissalla on.

LISÄTIETOJA

Kissojen sureminen

Kissojen suremiseen on kiinnitetty vain vähän huomiota, koska ne nähdään usein itsenäisinä eläiminä, joilla on säilynyt niiden 'villi' luonto. Mutta kissojen käytöksessä ilmenee muutoksia toisen kissan menehtymisen jälkeen ja joskus tätä voi olla vaikea ymmärtää. Jos eläimillä on vahva suhde toisiinsa, ne yleensä järkyttyvät kumppaninsa menettämisestä.

LISÄTIETOJA

Onko kissallasi herkkä vatsa?

Kissa saattaa kärsiä herkästä vatsasta ja vatsallaan makaaminen saattaa aiheuttaa ruuansulatusongelmia. On monia näkyviä merkkejä, joista tunnistaa, onko koiralla herkkä ruuansulatus. Nämä sisältävät enemmän tai vähemmän usein toistuvaa oksentelua, ilmavaivoja, voimakasta hajua tai ajoittaisesti päästeltävää ulostetta.

LISÄTIETOJA

Neuteroinnin eli steriloinnin/kastroinnin hyödyt

Sterilointi ja kastrointi ovat arkikielen nimityksiä kirurgisille toimenpiteille, jotka tekevät kissasta lisääntymiskyvyttömän. Lisäksi puhutaan neuteroinnista, joka tarkoittaa lääketieteellisesti samaa kuin kastraatio, eli sukurauhasten poistamista. Jos sinulla on ulkokissa tai useita sisäkissoja, sinun tulisi vakavasti harkita kissasi neuterointia.

LISÄTIETOJA

Kissan suuhygienia

Usko tai älä, on yhtä tärkeää huolehtia kissasi hampaista kuin omistasi. Kunnollinen suuhygienia on elintärkeää kissojen terveyden kannalta. Syljen, bakteerien ja ruoantähteiden yhdistelmä muodostaa plakkia päivittäin.

LISÄTIETOJA

Ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä eläinlääkärissä käyntiin

On tärkeää olla tietoinen oman kissan ruoansulatuskanavan terveydestä, ja viedä se eläinlääkäriin jos epäilet kissallasi olevan ruoansulatuksellisia ongelmia tai huomaat merkkejä, kuten ripulointia tai oksentelua. Jokaiselle eläimelle - kissoille, koirille, kuten ihmisillekin - sulava ruoka ja ravintoaineet ovat tärkeitä kokonaisvaltaiselle terveydelle ja hyvinvoinnille. Termi 'ruoansulatuskanavan häiriö' viittaa sellaiseen tilaan, joka estää oikean ruoansulatuksen, tai joka muuttaa nopeutta, jolla ruoka kulkee ruoansulatuskanavan läpi.

LISÄTIETOJA

Kissojen tiineys

Jos et ole suunnitellut teettää pentuja kissallasi, on parasta steriloida se. Kissojen raskaus on merkittävä tapahtuma ja jos olet tehnyt päättänyt antaa kissasi saada pentuja, olet mukana aika seikkailussa.

LISÄTIETOJA

Kissan vieminen eläinlääkäriin

Jossain vaiheessa sen elämää kissa tekee käynnin eläinlääkärissä. Koska tämä on yleensä stressaava tapahtuma, on olemassa lukuisia asioita mitä voit tehdä tehdäksesi helpottaaksesi sitä teidän molempien osalta.

LISÄTIETOJA

Tietoa virtsatietulehduksesta

Kissa ei osaa kertoa sinulle, jos sillä on kelju olo, joten sinun on pidettävä sen terveydentilaa silmällä. Yksi terveysongelma voi olla alempien virtsateiden tulehdus (FLUTD), jonka mahdollisia oireita ovat: Virtsaamiseen liittyvä kipu - pidättäminen, surkea naukuminen tai muu ilmiselvä vaiva.

LISÄTIETOJA

Terve iho ja turkki

Kissasi hyvinvoinnin kannalta on tärkeää huolehtia sen ihon ja turkin terveinä pysymisestä. Turkinhoidon tarve riippuu kissasi rodusta, mutta yleensä mitä enemmän karvaa kissalla on, sitä enemmän harjaamista ja hoitoa se tarvitsee.

LISÄTIETOJA

Onko kissasi ylipainoinen?

Monet omistajat huolestuvat, kun he huomaavat, että heidän kissansa alkaa lihoa. Neuteroitu kissa tarvitsee kolmanneksen vähemmän ravintoa leikkauksen jälkeen ja näin ollen saattaa tulla nopeasti ylipainoiseksi ja altistua terveysriskeille, mikäli sen painoa ei tarkkailla.

LISÄTIETOJA

The risks of excessive salt intake

Suola on tärkeä osa kissan ruokavaliota ja sillä on elintärkeä merkitys sen terveydelle. Suola (tai natriumkloridi) ylläpitää kehon nestetasapainoa ja on tarpeellinen elimistön ja hermoston toiminnalle.

LISÄTIETOJA

Tarkoittaako kuiva nenä, että kissa on sairas?

Huolestuneet kissanomistajat kysyvät usein onko kissan kuiva nenä merkki siitä, että se on sairas. Lyhyesti sanottuna vastaus on ei. On monia syitä miksi kissallasi voi olla lämmin kuiva nenä, eikä sillä ole mitään tekemistä kissan terveyden kanssa.

LISÄTIETOJA

Kissan kiima-aika

Kissa vaatii kiima-aikana erityistä huolenpitoa ja huomiota. Jos kissa on jo käynyt läpi kiiman, et varmasti unohda sen ulvontaa ja jatkuvaa huomion tarvetta.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]