[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Käytännön neuvoja

Käytännön neuvoja yleisiin ongelmiin kissan kanssa

Itse askarreltavat lelut, joita kissasi rakastaa

Ei ole suinkaan salaisuus että kissat rakastavat leikkimistä, mutta ne ovat myös nirsoja huvituksia valitessaan. Ja koska kissat kyllästyvät helposti, leikkejä tulisi vaihdella useasti etteivät niiden kiinnostus lopahda. Haluatko pitää kissasi kiinnostuksen yllä? Tässä kolme hauskaa itse askarreltavaa lelua kissallesi:

LISÄTIETOJA

Vedenjuonti on tärkeää kissallesi

Kotikissat, joiden kanssa jaamme kotimme ja jotka täyttävät koko sydämemme, kehittyivät ja elivät alun perin aavikolla. Vaikka kissojemme aavikolla eläneiden esi-isien ja kotona asustavien kissojemme välillä onkin paljon eroja, yksi asia ei ole muuttunut mihinkään ja se on kissoille ominainen tapa tuottaa väkevää virtsaa ja monille kissoille tyypillinen vähäinen janontunne.

LISÄTIETOJA

Liikuntaa kissoille – leikiksi naamioituna

Kissoja on vaikea saada liikkumaan, tai niin ihmiset ainakin luulevat. Todellisuudessa kissat rakastavat liikuntaa – omilla ehdoillaan, tietysti. Esittelemme joitakin leikkejä, jotka ovat niin hauskoja, että kissasi ei huomaakaan, että ne ovat itse asiassa liikuntaharjoituksia!

LISÄTIETOJA

5 helppoa vinkkiä leikatun kissan hoitoon

Olet puhunut asiasta eläinlääkärin kanssa ja tiedät tehneesi oikean valinnan antaessasi leikata kissasi. Hoida lemmikkiäsi parhaalla mahdollisella tavalla myös leikkauksen jälkeen: lue nämä 5 vinkkiä leikatun kissan hoitoon.

LISÄTIETOJA

Viisi vinkkiä, joilla saat kissan lopettamaan huonekalujen raapimisen

Onko kissan pitäminen mielestäsi aika ajoin hieman hankalaa, ainakin huonekalujen suhteen? Et ole ainoa. Kissat pitävät raapimisesta, joten meidän kaikkien täytyy löytää keino elää yhdessä: kissojen, omistajien ja sohvien.

LISÄTIETOJA

“Hymyä!” Miten otat täydellisen kuvan kissastasi

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja omistajansa silmissä kaunein maanpäällä oleva eläin. Ja juuri näin sen pitääkin olla. Mutta miten vangita valokuvaan juuri se ilme ja persoonallisuus, joka tekee kissastasi erityisen? Onneksi nykyisin on saatavilla digitaalikameroita, jotka tekevät tehtävästä helpomman kuin koskaan… Tekniikka, jolla saat otettua kissastasi hienon kuvan, muistuttaa paljon sitä tapaa, miten kuvaisit mitä tahansa villieläintä - ääretöntä kärsivällisyyttä; joustavuutta valaistuksen ja valotuksen suhteen; eläimen tunnetilan huomiointia; ja useampaakin useampaa otosta! Digitaalikameralla kuvatessa ei haittaa kuinka monta kuvaa otat, voit räpsiä kuvia sydämesi pohjasta - mitä enemmän kuvia otat, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada juuri se täydellinen kuva.

LISÄTIETOJA

Allergiset ihmiset ja kissat

Haluat kissan, mutta olet huolissasi mahdollisista allergioista, joita sinulla tai perheenjäsenilläsi saattaa olla. Tai ehkä sinulla on jo kissa ja olet todennut, että allergiasi on ongelma. Hyvä uutinen on se, että allergiset ihmiset ja kissat voivat elää yhdessä! Kissa-allergian aiheuttaa reaktio tietynlaisille proteiineille, joita on kissojen ihossa ja syljessä.

LISÄTIETOJA

Matkustaminen kissan kanssa

Useimmat kissat eivät ole erityisen innokkaita matkustajia. Kissoilla on yleensä hyvin kiinteä suhde omaan reviiriinsä ja ne tuntevat olonsa turvattomaksi kodin ulkopuolella.

LISÄTIETOJA

Aikuisen kissan adoptoiminen

Aikuisesta kissasta voi päätellä nopeasti millainen luonne sillä on. Kissanpennun käytös saattaa muuttua paljonkin silloin, kun se kasvaa aikuiseksi (eikä aina parempaan suuntaan!).

LISÄTIETOJA

Sisäsiisteys

Kissa on yleensä pikkutarkka wc-tapojensa suhteen ja käyttää hiekkalaatikkoa sisällä, jos sitä sille tarjotaan, tai tekee tarpeensa pihalle. Sen sijaan voi olla todella huolestuttavaa jos se ulostaakin sisätiloihin. Joskus harvoin saattaa käydä vahinko jos kissa on sairas, lukittu huoneeseen tai se pelästyy äkkinäisesti.

LISÄTIETOJA

Muuttaminen kissan kanssa

Muuttaminen saattaa olla hyvin stressaava tapahtuma sekä kissalle että kissan omistajalle. Huolellisen suunnittelun avulla kaiken kuitenkin pitäisi sujua helposti. Kissoille kehittyy vahva suhde ympäristöönsä ja muutto tutusta ympäristöstä saattaa tehdä kissan stressaantuneeksi.

LISÄTIETOJA

Karvapallojen käsittely

Melkein kaikki kissanomistajat ovat nähneet karvapalloja tai kuulleet, kun kissa yrittää yskiä niitä ulos. Karvapallot on helppo tunnistaa niiden tyypillisestä sylinterimäisestä (makkaranmuotoisesta) ulkomuodosta. Joskus karvapallojen mukana tulee sappinestettä tai ruuanjäänteitä.

LISÄTIETOJA

Vinkkejä kesän helteisiin ja lämpimille ilmoille

Much like us humans, cats need special care when it comes to hot, sunny weather. Sunburn, heat exhaustion and dehydration can affect indoor as well as outdoor cats, so make sure you and your cat are fully prepared for the summer heat.

LISÄTIETOJA

Kissan puhtaus

Kissat ovat erittäin puhtaita eläimiä, mutta kaikkein pikkutarkinkin kissa tarvitsee silloin tällöin apua puhtaanapidossa. Erityisesti jos niillä on pitkä karva. Harjaaminen on myös erinomainen tapa vahvistaa omistajan ja kissan välistä suhdetta. On hyvä totuttaa kissa harjaamiseen ja kampaamiseen pennusta asti.

LISÄTIETOJA

Kuinka huollat kissasi turkkia ja peset kissasi

Kaikki joilla on ollut kissa, tietävät että kissat ovat säntillisiä turkkinsa huoltajia. Useimmat kissat viettävät ison osan päivästään huolehtimalla turkistaan, mutta toisinaan ne saattavat tarvita pientä lisäapua, esimerkiksi jos kissa on loukkaantunut tai pitkät karvat ovat menneet takkuun.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]