[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Puolivuotistarkastus

Kissanpennun puolivuotistarkastus

Kun kissanpentu on kuuden kuukauden ikäinen, on suositeltavaa varata sille aika eläinlääkäriin perusteellista terveystarkastusta varten. Eläinlääkäri varmistaa, että kissanpentu kehittyy ja kasvaa normaalisti, tarkistaa sen painon ja tekee yleisen terveystarkastuksen.

Rauhallinen kissanpentu

Jos kissanpentusi on tottunut matkustamaan omassa kantolaatikossaan, se hyppää mielellään sisään. Pehmeä huopa ja lempilelu auttavat sitä asettumaan aloilleen. Jos pentu vaikuttaa levottomalta, voit suihkuttaa kantolaatikkoon rauhoittavaa feromonivalmistetta.

Tähän mennessä harjaaminen ja leikkiminen kissanpennun kanssa ovat opettaneet sen nauttimaan kosketuksesta. Ota silti varmuuden vuoksi mukaan makupaloja, joilla saat sen käyttäytymään hyvin vastaanotolla. Tämä rauhoittaa sitä ja auttaa oppimaan, että eläinlääkärillä käynti voi olla myönteinen kokemus.

Mitä odottaa

Eläinlääkäri punnitsee kissan varmistaakseen, että se kasvaa oikeassa tahdissa ja neuvoo sinua mikäli ruokinnan määrää tarvitsee muuttaa. Eläinlääkäri tarkistaa myös kissanpennun silmät, korvat, tassut ja hampaat. Tähän ikään mennessä kissanpennun pysyvien hampaiden olisi pitänyt jo tulla esiin. Pennun maitohampaat irtoavat yleensä itsestään, mutta jos näin ei ole käynyt, eläinlääkäri kertoo mitä pitää tehdä. Eläinlääkäri keskustelee myös kanssasi käyttämistäsi matojenkuureista ja kirppukäsittelyistä ja suosittelee tarpeen vaatiessa tulevia hoitoja.

Millaista ruokaa tulisi antaa?

Eläinlääkärisi luultavasti kysyy millaisella ravinnolla ruokit kissanpentuasi ja suosittelee tarpeen vaatiessa muutoksia ruokavalioon. Hän saattaa suositella tuotteita, kuten Hill's Science Plan NeuteredCat -ravintoa.

Kysele vapaasti

Puolivuotistarkastus on hyvä tilaisuus kysellä kaikkea, mikä mieltäsi kissanpennun suhteen askarruttaa. Voit keskustella esimerkiksi neuteroinnista, sillä 6 kk on juuri sopiva ikä leikkausta ajatellen. Neuterointi on parasta, mitä voit tehdä kissanpennun terveyden hyväksi. Kollikissoilla reviirikäyttäytyminen, kuten virtsalla merkitseminen, karkailu ja toisten kissojen kanssa tappeleminen, pitäisi hävitä kastroinnin myötä. Naaraskissoilla neuterointi auttaa vähentämään kohtutulehduksien ja maitorauhasen kasvaimien riskiä.

Toinen seikka, jota kannattaa harkita, on mikrosirun asentaminen. Tämä pieni, näkymätön laite on helppo asettaa paikoilleen ja se antaa sinulle mielenrauhan, että kissanpentu on helppo löytää jos se katoaa.

Lemmikin vakuuttaminen

Nyt on hyvä hetki harkita lemmikin vakuuttamista, jos et sitä vielä ole tehnyt. On rauhoittavaa tietää, että kissan mahdolliset sairaskulut kattaa jatkossa vakuutus. Muista lukea vakuutusehdot ja pienellä painettu teksti ennen sitoutumistasi mihinkään, ja vertaile mikä vakuutuksista parhaiten sopii itsellesi.

[ ↑ skip to content ↑ ]