[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hiirten jahtaaminen

Kissat rakastavat hiirten jahtaamista. Luonnollisina saalistajina ne ovat erittäin hyviä siinä. Kissasi ei saalista siksi, että se olisi nälkäinen - sehän on  hyvin ruokittu! Metsästäminen on sen luonnollinen vaisto.

Tämän ei pitäisi aiheuttaa ongelmaa, mutta sinun tulisi yrittää estää sitä häiritsemästä puutarhan villieläimiä.  Kaulapanta, jossa on kulkunen, toimii varoituksena pahaa aavistamattomille linnuille, tarjoten niille mahdollisuuden lentää pakoon ennen kuin kissa pääsee liian lähelle.

Epätoivottuja lahjoja

Silloin tällöin, kissasi saattaa jättää sinulle ulko-oven eteen pienen hiirilahjan, joskus jotain isompaakin. Kissatutkijat eivät ole täysin varmoja miksi kissat jättävät kuolleen saaliin omistajilleen, mutta he ajattelevat siihen olevan kaksi syytä: 

  • Merkkinä kiintymyksestä omistajaansa kohtaan.
  • Nehän rakastavat takaa-ajoa ja tappamista ja kuolleilla hiirillä leikkimistä, joten mikset sinäkin? 

  • Seurauksena hoivavietistä.

Emokissat opettavat pentujaan saalistamaan tuomalla niille kuolleita tai haavoittuneita eläimiä, joilla ne voivat 'harjoitella'. Joten kissasi saattaa opettaa sinulle saalistamista!Tapa, jolla kissat metsästävät, voi olla myös yksi tekijä. Ne haluavat väsyttää saaliin, vaanimalla ja jahtaamalla, kunnes kohteena oleva eläin on uupunut. Ja ne useimmiten tekevät tämän mieluiten omalla reviirillään.

Ehkäisy

Ainoa tehokas tapa pitää kissa poissa saalistamasta, on pitää se sisällä. Tämä ei tietenkään aina ole kovin toimivaa, varsinkaan jos se on tottunut vaeltamaan ulkona ympäriinsä.

Voit yrittää stimuloida kissaa  leikkimällä sen kanssa enemmän kotona. Saalistamista simuloiva toiminta, kuten lelujen jahtaaminen ja toisten kissojen kanssa leikkiminen voi tarjota kissallesi korvikkeen, joka pitää sen poissa metsästämästä.

Muista heittää heti pois saaliit. Jos et hävitä kissan metsästysmuistoja, se ajattelee, että on hyväksyttävää jatkaa niiden tuomista sinulle.  Pari kumikäsineitä  voi tulla tarpeeseen tässä hommssa!

[ ↑ skip to content ↑ ]