[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kasvaminen aikuiseksi

Kissanpentusi kasvaa

Kuuden kuukauden ikään mennessä kissanpentu on saavuttanut kolme neljäsosaa täysikasvuisen koosta. Älä kuitenkaan anna ulkomuodon hämätä – kissa voi näyttää täysikasvuiselta, mutta ei käyttäydy niin (vähän niin kuin murrosikäiset!) Päivän sanoja ovat leikki ja kepposet.

Sinun tulisi edelleen ruokkia kissaa erityisesti kissanpennuille kehitetyllä ravinnolla. Vaikutelma saattaa pettää, sen elimistö ei ole vielä valmis 'aikuisen' ruokavalioon.

Kuuden kuukauden iässä kissanpentusi pitäisi saada sen viimeinen kuukausittainen matokuuriannos. Jatkossa madotus on tehtävä kolmen kuukauden välein (tai puolen vuoden välein jos taloudessasi on vain yksi kissa) koko loppuelämän ajan, jotta loiset pysyisivät siitä loitolla.

Toinen ajattelemisen arvoinen asia on pennun hampaiden harjaaminen. Toivottavasti olet jo harjannut sen hampaita muutamia kertoja viikossa. Jos et, aloita nyt. Kissanpennullasi on nyt kaikki täysikasvuisen hampaansa ja niiden on kestettävä loppuelämä ajan. Mitä aikaisemmin pentu tottuu hampaiden harjaamiseen, sen parempi.

Kissa kehittyy sukukypsäksi 6-10 kuukauden iässä ja se pitäisi neuteroida, mikäli et halua käyttää sitä siitoskissana.

Yksivuotiaana kissa on virallisesti täysikasvuinen. Vie kissa silloin eläinlääkärille terveystarkastukseen, jotta voidaan varmistaa, että kissa on kehittynyt normaalisti.

Siirtyminen täysikasvuisen kissan ruokavalioon

Vaikka kissa noin puolivuotiaasta alkaen näyttääkin jo täysikasvuiselta, on suositeltavaa, että tarjoat sille edelleen erityisesti kissanpennuille kehitettyä ruokaa sen ensimmäiseen syntymäpäivään saakka. Tämän jälkeen voit vähitellen alkaa antamaan "aikuisten" ruokaa kuten Hill's Science Plan Nature's Best Adult . Jos kissa on neuteroitu, sitä voidaan ruokkia Hill's Science Plan Neutered Cat – ravinnolla kuuden kuukauden iästä alkaen.

[ ↑ skip to content ↑ ]