[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kissanpennun koulutus ja käyttäytyminen

Neuvoja kissanpennun kasvattamiseen

Kissanpennun opettaminen hiekka-astialle

Kissat ovat luonnostaan hyvin siistejä, ja on mahdollista, että kissanpentusi on jo oppinut emoltaan kuinka hiekka-astiaa käytetään. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on ostaa muovinen hiekka-astia, jossa kissanpentu mahtuu liikkumaan. Kaada laatikkoon hiekkaa niin paljon, että sen pohja peittyy.

LISÄTIETOJA

Kodin lemmikkien tapaaminen

Jos sinulla on jo entuudestaan kissa kotona, se todennäköisesti alkaa vartioida reviiriään uuden kissanpennun saapuessa. On aivan luonnollista, että haluat kissasi hyväksyvän uuden kissanpennun. Mutta on yhtä luonnollista, että vanhempaa kissaa täytyy suostutella hyväksymään nuorempaa, jota se pitää kilpailijanaan.

LISÄTIETOJA

Auta kissanpentuasi kasvamaan sosiaaliseksi kissaksi

Toivot varmasti, että kissanpennustasi kasvaa kissa, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa ja joka on ystävä ja kumppani. Jotta saavuttaisit tämän, sinun tulee muistaa, että kissojen sosiaalistumisvaihe on hyvin lyhyt. Ensimmäiset 4-16 viikkoa ovat ratkaisevan tärkeitä kissan käytöksen ja sosiaalisen kehityksen kannalta.

LISÄTIETOJA

Kissanpennun psykologiaa

Sinun on hyvä yrittää ymmärtää kissanpennun ajattelumaailmaa ja sitä, miksi se käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Näin sinulla on mahdollisuus luoda siihen entistäkin syvempi suhde. Lisäksi pystyt kouluttamaan sen pois vahingollisista käyttäytymistavoista, jolloin siitä kasvaa kissa, jonka kanssa haluat jakaa kotisi.

LISÄTIETOJA

Leikkiminen lasten kanssa

Mitä tulee leikkimiseen, kissanpentusi on luonnonlahjakkuus ja muuttaa helposti kaiken leikiksi. Palloksi puristettu paperiarkki tai tinapaperi, kynän korkki tai mikä tahansa pieni esine narun päähän kiinnitettynä on leikkikalu, jota kissanpentu ei kykene vastustamaan.

LISÄTIETOJA

Voiko kissoja kouluttaa?

Uuden kissanpentusi kasvattaminen vaatii sen ajattelutapojen ja käyttäytymisen tuntemista. Kissat eivät ole koirien kaltaisia. Koirat ovat laumaeläimiä, jotka haluavat miellyttää 'johtajaansa' (sinua).

LISÄTIETOJA

Kissanpennun ymmärtäminen

Kissat ovat hyviä kertomaan mitä ne haluavat, joko ääntelemällä tai kehon liikkeillä. Opit nopeasti ymmärtämään, mitä pentu yrittää sanoa sinulle. Naukuminen "Miu'ut" vähenevät kissanpennun varttuessa, mutta opit kyllä nopeasti, mitä isomman kissan maukuminentarkoittaa.

LISÄTIETOJA

Miksi kissanpentusi raapii

Kissanpennun kasvaessa sen kynnetkin kasvavat! Pitääkseen kyntensä kunnossa kissa raapii. Raapiminen on luonnollinen tapa merkitä reviiri ja lisäksi uskomattoman mukavaa venyttelyä. Fyysisten reviirimerkkien lisäksi raapimisesta jää hajujälki, sillä kissan tassuista erittyy hormoneja.

LISÄTIETOJA

Mikä on kissanpentusi mielestä mukava loma?

Kaikista on mukavaa lomailla, vai onko? Monet kissat eivät pidä matkustamisesta, mutta jos ne tottuvat siihen pienestä pitäen, siitä ei normaalisti tule ongelmaa. Monet lomakohteet ovat lemmikkiystävällisiä, joten ota asioista selvää ennen kuin ryhdyt suunnittelemaan lomaasi. Kissa saattaa olla tyytyväisempi kotona Ennen kuin lähdet matkaan kissanpentu mukanasi, sinun on arvioitava pystyykö se matkustamaan.

LISÄTIETOJA

Kissanpennun kanssa matkustaminen

Matkanteko Jos haluat ottaa kissanpennun matkalle mukaan tai jos sinun jostakin muusta syystä täytyy lähteä sen kanssa kotoa, sitä on kuljetettava turvallisessa kissankantolaatikossa. Suurin osa kissoista ei pidä kantolaatikoista ja pinkaisevat piiloon jo nähdessään kun kantolaatikkoa otetaan esiin! Voit ehkäistä tämän pelon kehittymistä jättämällä kantolaatikon ovi auki sellaiseen paikkaan, josta pentu pääsee itse siihen kehotuksestasi.

LISÄTIETOJA

Näkevätkö kissat pimeässä?

Nyt kun sinulla on uusi kissanpentu, kissoista vuosien aikana kuulemasi väittämät alkavat tuntua yhtäkkiä ajankohtaisilta. Mutta myyteistä ja sananparsista, joiden kanssa on kasvanut, on vaikea saada tolkkua. Tämä lista auttaa sinua erottamaan tosiseikat hölynpölystä.

LISÄTIETOJA

Kissanminttukiihko

Kissanminttu kiehtoo suunnattomasti kissoja ja samoin myös kissaihmisiä. Nepeta cataria-kasvia on olemassa noin 250 lajia ja sitä kutsutaan vaihtelevasti kissanmintuksi tai kissanruohoksi.

LISÄTIETOJA

Kissanpennun pitäminen pihapiirissä

Kissat, joilla on pääsy ulos, kokevat paljon hauskoja elämyksiä mutta ne kohtaavat myös riskejä: liikenne, koirat, toiset kissat, kirput, tarttuvat ikävät sairaudet...lista on loputon. Ymmärrettävästi voi olla hermoja raastava kokemus päästää kissa ensi kertaa suureen ulkomaailmaan. Onneksi on olemassa asioita, joita voi tehdä pitääksesi kissasi turvassa.

LISÄTIETOJA

Onko kissanpennustasi tulossa nirso?

Muutos on väistämätön osa elämää, jopa kissoille. Esimerkiksi ensimmäinen syntymäpäivä. Se on todellinen virstanpylväs kissalle, se merkitsee siirtymistä aikuisuuteen.

LISÄTIETOJA

Hiirten jahtaaminen

Kissat rakastavat hiirten jahtaamista. Luonnollisina saalistajina ne ovat erittäin hyviä siinä.

LISÄTIETOJA

Vinkkejä eri vuodenaikoihin

Vuodenaikojen vaihtuminen tuo kissanpennulle monia uusia seikkailuja, mutta myös joitakin vaaroja. Seuraa alla olevia vinkkejä ja kissasi voi nauttia vuoden kohokohdista yhtä paljon kuin sinäkin.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]