[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Mikä on kissanpentusi mielestä mukava loma?

HYVÄÄ LOMAA

Kaikista on mukavaa lomailla, vai onko? Monet kissat eivät pidä matkustamisesta, mutta jos ne tottuvat siihen pienestä pitäen, siitä ei normaalisti tule ongelmaa. Monet lomakohteet ovat lemmikkiystävällisiä, joten ota asioista selvää ennen kuin ryhdyt suunnittelemaan lomaasi.

Kissa saattaa olla tyytyväisempi kotona

Ennen kuin lähdet matkaan kissanpentu mukanasi, sinun on arvioitava pystyykö se matkustamaan. Jos se ei ole terve, matkustaminen voi olla hyvin stressaavaa. Silloin olisi parempi jättää se kotiin ja järjestää sille hoitaja poissaolosi ajaksi. Vaikka kissanpentu olisikin terve, mutta et aio ottaa sitä mukaan, kissavahdin hankkiminen kotiin on ihanteellinen vaihtoehto, koska näin pennun elämä häiriintyy mahdollisimman vähän.

Ei riitä, että joku käy vain kotonasi kahdesti päivässä antamassa ruokaa. Kissanpentua ei saa jättää ilman seuraa muutama tuntia pidemmäksi ajaksi, joten sille on järjestettävä kokopäiväinen hoitaja. Jos tämä ei ole mahdollista, sijoita se hyvämaineiseen ja ystävälliseen lemmikkieläinhoitolaan tai kissakenneliin, jossa on riittävästi henkilökuntaa.

Terveystarkastus

Jää kissasi sitten kotiin tai lemmikkihoitolaan tai tulee mukaasi, varmista että sen rokotukset ovat ajan tasalla ja, että ne ovat saavuttaneet täyden tehonsa ennen matkalle lähtöä. Kissanpentu voi olla rokotuksen jälkeisinä päivinä tavallista vaisumpi, joten tänä aikana matkustaminen ei ole viisasta. Kirppuhoidon ja vakuutusten on oltava kunnossa - ja varmista, että vakuutuksesi kattaa myös matkustuksen aikaiset tapahtumat.

Pet Travel Scheme (Iso-Britanniaa koskeva matkustuslainsäädäntö)

Lemmikkieläinten matkustussääntöjen myötä voit viedä lemmikin tiettyihin EU-maihin ilman, että se joutuu karanteeniin palattuasi takaisin. Käy DEFRA:n verkkosivuilla (www.defra.gov.uk/Pet Trave Scheme) Sieltä löytyvät viimeisimmät Iso-Britanniaa koskevat tiedot, mutta yleisesti pääsääntönä on seuraava muistilista:

  1. Kissanpennullasi täytyy olla  mikrosiru tunnistamista varten. Tiedustele tästä helposta toimentpiteestä eläinlääkäriltäsi - sinun tulee odottaa, että pentu on noin 5-6 kuukauden ikäinen.

  2. Kissan rokotusten on oltava ajan tasalla.

  3. Vesikauhurokotuksen jälkeen kissanpennusta on otettava verikoe jolla varmistetaan, että pentu on saanut riittävän suojan tartuntaa vastaan.

  4. Tarvitset EU:n lemmikkipassin. Passin hankinnasta saat tietoa DEFRA:n verkkosivulta.

  5. Lemmikkisi tarvitsee virallisesti hyväksytyn kuljetuskopan. Tiedustele matkanjärjestältäsi mahdollisista vaihtoehdoista.


[ ↑ skip to content ↑ ]