[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Vanhemman kissan hoito

Helppoja tapoja, joilla pidät iäkkään kissasi liikkeessä

Kun iäkkäiden kissojen aktiivisuus vähenee, ne alkavat kävellä hieman hitaammin, hypätä varovaisemmin ja leikkiä vähän vähemmän. Vaikka tämä on ikääntyville lemmikeille normaalia, muutos käyttäytymisessä voi huolestuttaa lemmikinomistajia. Yksi tapa pitää lemmikki virkeänä on saada kissa liikkumaan, mikä varmistaa, että lemmikin aivot pysyvät aktiivisina ja keho vetreänä. Pieni kissanpoikanen, jonka toivotit tervetulleeksi kotiisi vuosia sitten, on nyt vanhempi rouva tai herrasmies, ja sinun vastuullasi on tukea kissan henkistä ja fyysistä terveyttä.

Lisätietoja

Kuinka suhtautua lemmikin vatsavaivoihin

Monet lemmikit kärsivät vatsavaivoista aika ajoin. Vaikka yksityiskohtia ei ole mukava lukea, on tärkeää, että tiedät mitä odottaa.

Lisätietoja

Kissa ja eri vuodenajat

Muuttuva sää tarkoittaa muuttuvia tarpeita kissallesi, kesä- ja talvikuukausien luodessa erilaisia ongelmia kissoille. TALVI Jos pidät kissaasi sisätiloissa (tai pidät sen sisällä talven yli) lämpötilan lasku tai kylmän sään aiheuttamat riskit eivät vaikuta siihen.

Lisätietoja

Kissan puhtaus

Kissat ovat erittäin puhtaita eläimiä, mutta kaikkein pikkutarkinkin kissa tarvitsee silloin tällöin apua puhtaanapidossa. Erityisesti jos niillä on pitkä karva. Harjaaminen on myös erinomainen tapa vahvistaa omistajan ja kissan välistä suhdetta. On hyvä totuttaa kissa harjaamiseen ja kampaamiseen pennusta asti.

Lisätietoja

Karvapallojen käsittely

Melkein kaikki kissanomistajat ovat nähneet karvapalloja tai kuulleet, kun kissa yrittää yskiä niitä ulos. Karvapallot on helppo tunnistaa niiden tyypillisestä sylinterimäisestä (makkaranmuotoisesta) ulkomuodosta. Joskus karvapallojen mukana tulee sappinestettä tai ruuanjäänteitä.

Lisätietoja

Muuttaminen kissan kanssa

Muuttaminen saattaa olla hyvin stressaava tapahtuma sekä kissalle että kissan omistajalle. Huolellisen suunnittelun avulla kaiken kuitenkin pitäisi sujua helposti. Kissoille kehittyy vahva suhde ympäristöönsä ja muutto tutusta ympäristöstä saattaa tehdä kissan stressaantuneeksi.

Lisätietoja

[ ↑ skip to content ↑ ]