[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Vanhemman kissan ruokinta

Ravitsemustietoa vanhemmille kissoille - ikä yli 7 vuotta

Ikääntyvän kissan ruokinta

On tärkeää antaa ikääntyvälle kissalle oikea määrä ruokaa oikein väliajoin. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, koska ruokintatarpeet ovat kissoilla niin yksilöllisiä. Ruokasäilykkeissä tai -pusseissa mainitut ruokintasuositukset ovat ainoastaan ohjeellisia aloitusannoksia.

Lisätietoja

Ikääntyvällä kissalla on erilainen ravitsemustarve kuin ihmisellä

Kotitekoista lemmikinruokaa koskevissa tutkimuksissa on havaittu, että yli 90 prosenttia ruuista on ravitsemusarvoiltaan epätasapainoista ja riittämätöntä lemmikeille.*Eri eläimillä on hyvin erilaiset ravitsemustarpeet. Ruuan valmistaminen kissalle on erilaista kuin itsellesi tai lapsillesi. Ikääntyvillä kissoilla on hyvin erilaiset ravitsemustarpeet kuin ihmisillä.

Lisätietoja

Lemmikinruokien sekoittaminen

Säilykeruuan syöttäminen kuivaruuan lisänä tai sekoitettuna on suosittu tapa lemmikin ruokinnassa. Itseasiassa, tutkimukset osoittavat, että moni omistaja, joka ruokkii lemmikkiään korkealaatuisella lemmikinruualla, käyttää lisänä päivittäistavarakauppojen säilykeruokia.

Lisätietoja

Kissan ruokkiminen kalalla

Äitisi on luultavasti sanonut tämän sinulle lukemattomia kertoja: Kala on terveellistä. Mutta onko hyvä idea syöttää kissalle kalaa? Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että luultavasti on.

Lisätietoja

Hemmottele kissaasi terveellisesti

Jokainen pitää pienestä hemmottelusta silloin tällöin – ja etenkin nyt, kun Joulu on tulossa. Mutta vaikka onkin houkuttelevaa hemmotella kissaa pöydästä annettavilla ruoantähteillä, monet ihmiselle tarkoitetut ruoat voivat olla vaarallisia kissalle.

Lisätietoja

[ ↑ skip to content ↑ ]