[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Yli 11 vuotta
vanhojen kissojen
kanssa eläminen

Stimuloivan ympäristön luominen

cat

Koti on kissasi suojapaikka. Muidenkin perheenjäsenten tapaan kissasi tarvitsee terveen elinympäristön, jossa sillä on tilaa kasvaa, leikkiä ja ennen kaikkea viihtyä. Kun luot vanhalle kissallesi runsasvirikkeisen ympäristön, lisäät kissan aktiivisuutta ja stimuloit tätä henkisesti vähentäen näin mahdollisia käytösongelmia.

Järjestä kissallesi (pystysuoraa) tilaa. Näin tarjoat vanhemmalle kissalle enemmän paikkoja liikkumiseen ja kiipeilyyn. Esimerkiksi kiipeilypuut ovat täydellisiä vanhalle kissalle piiloutumista, venyttelyä tai rentoutumista varten.

Anna kissan terottaa huoletta kynsiään. Raapimispuut tarjoavat kissalle mahdollisuuden irrotella huoletta. Lisäksi huonekalusi säilyvät luultavasti pidempään! Varmista, että vanhan kissan raapimispuu on tukeva ja valmistettu kissaystävällisistä materiaaleista, kuten puusta, sisalköydestä tai karkeasta kankaasta. Sijoita se ikkunan viereen, paikkaan, jossa kissa nukkuu, tai muuhun suosikkipaikkaan, jossa kissasi voi olla oma itsensä.

Mukaan saalistamaan. Kissat suorastaan rakastavat väijymistä ja metsästystä. Jos kotona on vain yksi kissa, on erityisen tärkeää järjestää mahdollisuus leikkeihin ja aktiviteetteihin, joiden avulla kissa pystyy liikkumaan vapaasti ja osallistumaan ajojahtiin. Tutkimusten mukaan suosituimpia kissanleluja ovat itse asiassa ne, jotka edellyttävät vuorovaikutusta ihmisen kanssa.

Tarjoa hyvää seuraa. Koska kissat ovat sosiaalisia eläimiä, on tärkeää antaa vanhalle kissalle runsaasti seuraa, stimuloida tätä henkisesti ja huolehtia vanhalle kissalle sopivasta hoidosta. Hellä hyväily, silittely, harjaaminen ja leikkiminen ovat kaikki hyväksi kissallesi. Jos lemmikkisi viettää yksin suurimman osan päivästä, voit ehkä ottaa kotiin toisen kissan vastaamaan lemmikkisi seurantarpeeseen. Keskustele asiasta eläinlääkärin kanssa ennen päätöksen tekemistä.

 • Erityistarpeet

  Vanhoilla kissoilla on tarve puolustautua ikääntymisen mukanaan tuomia muutoksia vastaan.

  Ravitsemukselliset tarpeet
 • UUSI Senior 11+ Healthy Ageing

  Saatavana sekä kuivana että märkäruokana herkullisissa annospusseissa.

  Tuotevalikoima
 • 10 parasta terveysvinkkiä

  Terveysvinkkejä vanhoille kissoille pitkää ja tervettä elämää varten.

  Lue artikkeli
[ ↑ skip to content ↑ ]