[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ravitsemus ja
ruokkiminen

Vanhojen kissojen ravitsemukselliset tarpeet

cat

Kun kissa vanhenee, ruokinta-ajoista voi muodostua todellinen haaste sekä sinulle että kissalle. Koska kissan ravitsemukselliset tarpeet voivat muuttua tai vaihdella vanhenemisen myötä, on tärkeää ymmärtää tämän taustalla olevan syyt.

Faktoja vanhoista kissoista ja painosta

Jos huomaat, että kissasi paino nousee vaikka tämä syö yhtä paljon kuin ennenkin, syynä voi olla kissan vanhoilla hidastuminen tai aktiivisuuden vähentyminen. Ylipaino voi johtaa tiettyihin, vanhoilla kissoilla usein esiintyviin vaivoihin, kuten sydän-, hengitystie-, virtsatie-, iho- ja nivelsairauksiin. Kilojen karistamisessa voi auttaa liikunnan lisääminen ja ruoka-annosten pienentäminen tai ruuan vaihtaminen vähitellen vähäkaloriseen ruokaan.

Jos vanhalla kissalla ei ole ongelmia syömisessä mutta paino putoaa, tämä voi johtua sydänsairaudesta, kilpirauhasen toimintahäiriöstä tai diabeteksesta. Toisaalta jotkin kissat saattavat syödä vähemmän, mutta niiden paino putoaa hampaita ympäröivien kudosten kivuliaan tulehduksen (hammas- ja iensairauden) tai munuaissairauden takia. Keskustele kaikista kissasi painon epänormaaleista muutoksista eläinlääkärin kanssa.

Jos kissa on menettänyt ruokahalunsa, tämä voi johtua makuaistin heikentymisestä, mikä vaikuttaa kissan päivittäin syömän ravinnon määrään. Ruokahalun menettäminen voi liittyä myös johonkin sairauteen, joten sinun kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä. Jos kissan ruokahalu näyttää vähentyvän, kokeile annospusseja tai makua, jota tiedät kissasi rakastavan.

Oikea ravinto voi auttaa

Apua on saatavilla helposti pureskeltavasta ja sulavasta ruuasta. Uusi Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing -ruoka sisältää omega-3-rasvahappoja sekä ainutlaatuisen sekoituksen antioksidantteja ja muita  auttavia ravinteita:

 • Kivennäisaineiden rajoitettu määrä tukee munuaisten terveyttä ja vähentää vahinkoja kotona.
 • Välttämättömät amino- ja rasvahapot ylläpitävät elinten terveyttä ja tukevat immuunijärjestelmän toimintaa.
 • L-karnitiini ylläpitää tervettä lihasmassaa ja lisää ketteryyttä.
 • Ainutlaatuinen antioksidanttikoostumus lisää vuorovaikutusta ihmisen kanssa ja pitää mielen virkeänä.

Oikean ruuan valitseminen voi antaa vanhenevalle kissallesi pitkän ja terveen elämän. Kysy eläinlääkäriltäsi vanhan kissan ikääntyvän kissasi ravitsemuksellisista tarpeista.

 • UUSI Senior 11+ Healthy Ageing

  Saatavana sekä kuivana että märkäruokana herkullisissa annospusseissa.

  Tuotevalikoima
 • 10 parasta terveysvinkkiä

  Terveysvinkkejä vanhoille kissoille pitkää ja tervettä elämää varten.

  Lue artikkeli
 • Vinkkejä, joiden avulla teet eläinlääkärikäynneistä mukavampia

  Ohjeita seuraavan eläinlääkärikäynnin suunnitteluun ja siihen valmistautumista varten.

  Parempi eläinlääkärikäynti
[ ↑ skip to content ↑ ]