[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Usein kysytyt kysymykset

Seuraavassa muutamia usein esitettyjä kysymyksiä koirien vatsaongelmista, ripulista, haimatulehduksesta ja muista ruoansulatusvaivoista. Vastaajina ovat asiantuntijaeläinlääkärimme. Oma eläinlääkärisi on paras asiantuntija vastaamaan koirasi ongelmia koskeviin kysymyksiin.

Mikä aiheuttaa koirani vatsaongelmat?

Useimmat vatsavaivat johtuvat ylensyönnistä, vääränlaisen (kuten pilaantuneen) tai ruoka-allergiaa aiheuttavan ruoan syönnistä, tai hotkimisesta. Pienellä avustuksella useimmat lemmikit toipuvat näistä suhteellisen nopeasti. Joillain lemmikeillä vaivat ovat kuitenkin pitempikestoisempia ja ne eivät oikein koskaan näytä parantuvan, tai vaivat toistuvat ajoittain. Ota tällaisissa tapauksissa yhteyttä eläinlääkäriisi.

Lue lisää

Mitä minun tulisi tehdä, jos lemmikkini oksentelee tai ripuloi?

Jos lemmikkisi oksentelee, lopeta ruokinta väliaikaisesti ja anna vain vettä pieniä määriä kerrallaan, kunnes oksentelu loppuu. Jos oksentelu loppuu vuorokauden sisällä, kysy eläinlääkäriltäsi, voitko alkaa antaa pieniä määriä erittäin sulavaa koiranruokaa, kuten Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ -ruokaa, jota voi ostaa eläinlääkärin vastaanotolta. Mikäli lemmikki ripuloi, mutta on hyväkuntoinen, voit ruokkia sitä rajoitetusti esimerkiksi Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ -ruoalla, joka tukee ruoansulatuskanavan toipumista. Jos lemmikki näyttää huonovointiselta, jatkaa oksentelua tai oksennuksessa tai ripulissa on verta, ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin.

Lue lisää

Koirani näyttää sairaalta eikä syö mitään. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos koirasi kieltäytyy syömästä ja näyttää heikolta tai nääntyneeltä, tämä voi olla merkki vakavammasta ruoansulatuskanavan ongelmasta, joten sinun tulee välittömästi ottaa yhteyttä eläinlääkäriisi.

Lue lisää

Koirani rakastaa pikku herkkupaloja silloin tällöin. Voivatko ne olla syynä sen toistuviin "hätävahinkoihin"?

Tiedämme kuinka houkuttelevaa on antaa koiralle herkkuja silloin tällöin, mutta ihmisten ruoka tai ruoantähteet ovat rasvaisia ja mausteisia ja ne voivat sotkea koiran ruoansulatuksen, mikä taas saattaa johtaa vahinkoihin. On parempi olla antamatta epäsopivia herkkuja ja antaa sen sijaan erityisiä koiranherkkuja kohtuullisesti. Voit aina palkita koiran sen normaalilla kuivaruoalla – se nauttii kädestä syömisen hauskuudesta!

Lue lisää

Eläinlääkärini suositteli syöttämään koiralleni erikoisruokaa ruoansulatusongelmiin, Prescription Diet™ i/d™:tä. Miten i/d™ eroaa koirani normaalista ruoasta?

Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ on eläinlääkäreiden suosittelema, kliinisesti tutkittu ruoka, joka on erityisesti suunniteltu auttamaan koirasi ruoansulatuksen paranemista. Se on myös:
  • Erittäin sulavaa, joten se edesauttaa ravinteiden imeytymistä lemmikkisi ärtyneessä ruoansulatuskanavassa.
  • Sisältää paljon elektrolyyttejä, jotka vähentävät oksentelun ja ripuloinnin aiheuttamia ravintoainevajeita.
  • Mahtavan makuista, joten koirasi voi nauttia i/d™:n syömisestä samalla, kun se ruoansulatus paranee.

Lue lisää

Tarvitseeko lemmikkini vähärasvaista Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Low Fat -ruokaa?

Kun lemmikilläsi on ruoansulatusongelmia, sen on vaikea sulattaa rasvaa. Siinä tapauksessa eläinlääkärisi saattaa suositella Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Low Fat Gastrointestinal Health -ruokaa – erikoisruokaa, jossa on vähän rasvaa, mikä auttaa oireilevaa ruoansulatuskanavaa ja tukee sen paranemista.

Lue lisää

Kuinka paljon i/d™-ruokaa minun tulisi syöttää koiralleni päivittäin, jos se on toipumassa haimatulehduksesta tai muista ruoansulatusongelmista?

Hill’s™ Prescription Diet™ -pakkauksessa on helppokäyttöinen taulukko, josta näet suositellun annoskoon koirasi painon mukaan. Eläinlääkäri tai hoitaja voi säätää tätä annoskokoa koirasi painon ja kunnon mukaisesti.

Lue lisää

Täytyykö minun vielä syöttää koiralleni sen normaalia ruokaa i/d™:n lisäksi?

Ei, Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ on korkealaatuinen täysravinto, jota eläinlääkärisi suosittelee lemmikkisi ruoansulatusongelmiin. Sitä on saatavilla sekä mahtavan makuisena ja rapeana kuivaruokana että houkuttelevana märkäruokana – voit valita koirallesi parhaiten sopivan koostumuksen.

Lue lisää

Miten siirryn koirani nykyisestä ruoasta i/d™-ruokaan?

Sinun tulisi totuttaa koirasi i/d™-ruokaan 7 päivän aikana lisäämällä i/d:n määrää vähitellen ja vähentämällä sen nykyistä ruokaa, kunnes annat vain i/d:tä. Eläinlääkärisi suosittelee kuitenkin juuri sinun koirallesi sopivan siirtymäsuunnitelman varsinkin, jos kyseessä on akuutti ruoansulatusongelma.

Lue lisää

Eläinlääkärini on määrännyt koiralleni lääkettä. Voinko turvallisesti syöttää sille myös i/d™:tä?

i/d™:n syöttäminen koirallesi on täysin turvallista sekä lääkityksen kanssa että sellaisenaan. Keskustele aina eläinlääkärisi kanssa, ennen kuin muutat koirasi lääkitystä tai ruokintaa.

Lue lisää

[ ↑ skip to content ↑ ]