[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi

Koirat & ravitsemus

Koirat ovat eläneet, työskennelleet, kehittyneet ja syöneet ihmisten parissa jo yli 32 000 vuotta. Lemmikkimme ovat siis tuhansien sukupovien rakkauden ja huolenpidon tulos ja ne syövät sitä mitä mekin – parasta mitä luonnolla on tarjottavanaan.
Kuten mekään emme pärjää pelkällä lihalla, koiramme tarvitsevat tasapainoista ravintoa voidakseen hyvin; hivenaineita, vitamiineja, proteiineja ja hiilihydraatteja.

LISÄTIETOJA

Ota kuntoilu tavaksi koiran kanssa

Keväällä on aika saada koira taas liikkeelle ja veri kiertämään. Koska kevät on uudistumisen aikaa, luodaan katsaus myös huonojen tapojen korjaamiseen…

LISÄTIETOJA

Nivelongelmien pahenemisen voi välttää helposti ja kätevästi!

Kun ilma viilenee ja ilmankosteus kasvaa, muu luonto alkaa valmistautua talviuniin ja nivelvaivoista muistuttavat oireet heräävät usein eloon. Tässä kolme vinkkiä, joiden avulla voit estää koiran niveloireita palaamasta tänä syksynä.

LISÄTIETOJA

Pidä joululomalla hauskaa koirasi kanssa – ilman lisäkilojen vaaraa

Joululomalla lemmikitkin saavat pitää hauskaa. Painonnousu talven mittaan on silti ongelma: juhlapyhinä tarjolla on liikaakin makupaloja ja pikkupurtavaa. Tässä on muutama tapa, jolla autat koiraasi pysymään hoikassa kunnossa myös lomakaudella...

LISÄTIETOJA

Koirien ruoka-aineyliherkkyyksien oireita, joita kannattaa pitää silmällä

Samoin kuin ihmiset, koirat saattavat olla yliherkkiä joillekin ravinnon ainesosille. Tässä on joitakin oireita, joita kannattaa pitää silmällä, jos arvelet, että koirasi saattaa olla yliherkkä joillekin ruoille.

LISÄTIETOJA

Omistajan opas pienten rotujen erityistarpeisiin

On myönnettävä, että pienet, mini- ja kääpiökoirat ovat olemukseltaan ainutlaatuisia. Ne ovat söpöjä, lutuisia ja tarpeeksi pieniä, jotta ne voi ottaa mukaan lähes kaikkialle. Pienet koirat elävät yleensä myös suuria koiria pitempään. Pikkuinen koko tuo silti mukanaan joitain erityistarpeita, jotka koiranomistajan on otettava huomioon.

LISÄTIETOJA

Pieni koira – iso vyötärönympärys

Tiestikö, että 41 % kaikista eurooppalaisista koirista edustaa pienikokoisia rotuja? Määrä kasvaa 7 % joka vuosi!1

LISÄTIETOJA

Koiran steriloinnin tai kastroinnin edut

Tutustu koiran kastrointia tai sterilointia seuraaviin hyötyihin ja lue, mitä muutoksia leikkauksen jälkeen on odotettavissa.

LISÄTIETOJA

What are the signs of digestive upsets?

Gurgling guts and tummies in turmoil are never good news for pets. For owners who have to clean up the unfortunate consequences of their pet’s carpet emergencies, digestive upsets are one of the rare downsides to owning a pet.

LISÄTIETOJA

Why does your dog develop digestive upsets?

Dogs are naturally curious. That can mean that they sniff out all sorts of things they shouldn’t - spoiled food, decomposing carcases and discarded human snacks – and sometimes they even take a bite or two, just to see how this odd smelling thing might taste.

LISÄTIETOJA

Kuinka suhtautua lemmikin vatsavaivoihin

Monet lemmikit kärsivät vatsavaivoista aika ajoin. Vaikka yksityiskohtia ei ole mukava lukea, on tärkeää, että tiedät mitä odottaa.

LISÄTIETOJA

Eläinlääkärin valitseminen koirallesi

Sinun ja perheesi rinnalla koirasi eläinlääkäri on tärkein henkilö sen elämässä. Loppujen lopuksi eläinlääkäri on vastuussa koiran terveydestä sen koko elämän ajan. Miten valitset eläinlääkärin, joka tarjoaa parhaan mahdollisen hoidon? Yksi parhaista tavoista löytää eläinlääkäri on ystävän suosittelemana.

LISÄTIETOJA

Koiran vieminen eläinlääkäriin

Oli kyseessä normaali tarkastus, rokottaminen, koiran sairaus tai loukkaantuminen, jossain vaiheessa joudut viemään koirasi eläinlääkäriin. Eläinlääkärissä käynti voi olla stressaava kokemus koirallesi. Siellä on paljon outoja asioita, hajuja, ääniä, ihmisiä ja eläimiä.

LISÄTIETOJA

Ulkoloisten torjunta

Harva asia voi olla niin turhauttavaa koiranomistajalle kuin ulkoloiset. Ne saattavat aiheuttaa kivuliaita puremia ja joissakin tapauksissa levittää tauteja.

LISÄTIETOJA

Ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä eläinlääkärissä käyntiin

On tärkeää olla tietoinen oman koiran ruoansulatuskanavan terveydestä, ja viedä se eläinlääkäriin jos epäilet koirallasi olevan ruoansulatuksellisia ongelmia tai huomaat merkkejä, kuten ripulointia tai oksentelua. Jokaiselle eläimelle - kissoille, koirille, kuten ihmisillekin - sulava ruoka ja ravintoaineet ovat tärkeitä kokonaisvaltaiselle terveydelle ja hyvinvoinnille. Termi 'ruoansulatuskanavan häiriö' viittaa sellaiseen tilaan, joka estää oikean ruoansulatuksen, tai joka muuttaa nopeutta, jolla ruoka kulkee ruoansulatuskanavan läpi.

LISÄTIETOJA

Onko koirallasi herkkä vatsa?

Koira saattaa kärsiä herkästä vatsasta ja vatsallaan makaaminen saattaa aiheuttaa ruuansulatusongelmia. Tietyt rodut, kuten saksanpaimenkoira, ovat herkempiä kuin toiset. On monia näkyviä merkkejä, joista tunnistaa, onko koiralla herkkä ruuansulatus.

LISÄTIETOJA

Fireworks without fear

Handy tips for the noisy November period. November the 5th is Guy Fawkes Night and it is always a lovely time of year with fireworks lighting up the night sky.

LISÄTIETOJA

Liiallisen suolamäärän aiheuttamat riskit

Suola on tärkeä osa koiran ruokavaliota ja sillä on elintärkeä merkitys sen terveydelle. Suola (tai natriumkloridi) ylläpitää kehon nestetasapainoa ja on tarpeellinen elimistön ja hermoston toiminnalle.

LISÄTIETOJA

Hemmottele koiraasi terveellisesti

Jokainen pitää pienestä hemmottelusta silloin tällöin - ja etenkin nyt, kun Joulu on tulossa. Mutta vaikka onkin houkuttelevaa hemmotella koiraa pöydästä annettavilla ruoantähteillä, monet ihmiselle tarkoitetut ruoat voivat olla vaarallisia koiralle.

LISÄTIETOJA

Mitä minun pitäisi tehdä ylipainoisen koirani kanssa?

Juuri niin kuin sinä ja minä, koirallekin saattaa kertyä epätoivottuja kiloja. Valitettavasti ylipaino vaikuttaa myös koiran terveyteen ja odotettuun elinikään. Ylipaino altistaa koiraa sairauksille, kuten sokeritaudille, keuhko- ja sydänongelmille, ihosairauksille ja niveltulehduksille.

LISÄTIETOJA

Koirien hammashuolto

Usko tai älä, koiran hampaiden hoitaminen on yhtä tärkeää kuin omiesikin. Kunnollinen hammashuolto on ratkaiseva osa lemmikkisi terveyttä. Plakki ja hammaskivi Sylki, proteiinit, bakteerit ja ruuantähteet yhdessä muodostavat plakkia, joka lisääntyy vähitellen, jos se jää hampaan päälle.

LISÄTIETOJA

Ihoallergiat

Ihoallergiat eivät ole harvinaisia lemmikeillä. Samoilla siitepölyillä ja huonepölyillä, jotka aiheuttavat allergisia reaktioita ihmisille, voi olla sama vaikutus koiriin.

LISÄTIETOJA

Kesähelle

Helle jatkuu usein pitkään alku syksyyn asti, vaikka lämmin kausi yhdistetään yleensä vain kesään. Monet lemmikit tarvitsevat erityistä huolehtimista, jotta ne voisivat nauttia lämpimästä säästä turvallisesti.

LISÄTIETOJA

Terve iho ja turkki

Jotta koirasi pysyisi hyvässä kunnossa, on tärkeää varmistaa, että sillä on terve iho ja turkki. Koiran rodusta ja karvan laadusta riippuu kuinka paljon turkki tarvitsee hoitoa. Trimmaamista vaativille roduille löydät varmasti useita eri paikkoja jotka tarjoavat trimmauspalveluita.

LISÄTIETOJA

Mehiläisen ja ampiaisen pistot

Kaikki koirat ovat uteliaita ja rakastavat juosta ja jahdata asioita…mukaan lukien hyönteisiä! Suurimmassa osassa tapauksista mehiläisen ja ampiaisen pistot aiheuttavat vain pientä kipua ja ärsytystä koiralle. Jos koiraa kuitenkin pistetään useamman kerran, tai suun ja kurkun sisäpuolelle, voi se olla vaarallista ja vaatia eläinlääkärissä käyntiä. Kipua ei aiheuta pieni pistohaava, vaan pieni määrä myrkkyä, jonka hyönteinen laskee pistäessään.

LISÄTIETOJA

Tarkoittaako kuiva nenä, että koira on sairas?

Kaikki koirat ovat uteliaita ja rakastavat juosta ja jahdata asioita…mukaan lukien hyönteisiä! Suurimmassa osassa tapauksista mehiläisen ja ampiaisen pistot aiheuttavat vain pientä kipua ja ärsytystä koiralle. Jos koiraa kuitenkin pistetään useamman kerran, tai suun ja kurkun sisäpuolelle, voi se olla vaarallista ja vaatia eläinlääkärissä käyntiä. Kipua ei aiheuta pieni pistohaava, vaan pieni määrä myrkkyä, jonka hyönteinen laskee pistäessään.

LISÄTIETOJA

Onko suklaa vaarallista koiralle?

Onko suklaa todellakin vaarallista koiralle? Vastaus on kyllä. Kuinka suurta haittaa siitä on koiralle riippuu suklaan tyypistä, koiran koosta ja nautitusta määrästä.

LISÄTIETOJA

Pregnancy in dogs

If you're not planning to breed from your dog then it's best to have her spayed. If, however, you make the big decision to allow her to have puppies you're in for quite an adventure - here are a few signs that indicate pregnancy in dogs.

LISÄTIETOJA

Koirat kiimassa

Naaraskoiran kiima tarkoittaa, että se on siirtynyt hedelmälliseen tilaan lisääntymiskierrossaan. Kiima eli juoksuaika kestää keskimäärin kolme viikkoa ja koira on kiimassa joka 6-8 kuukausi. Useimmilla roduilla ensimmäinen kiima on noin 6 kuukauden iässä, mutta se saattaa olla myös aiemmin tai myöhemmin.

LISÄTIETOJA

Onko koirasi valikoiva?

Ruokit koiraasi ravitsevimmalla ja maukkaimmalla muonalla mitä voit kuvitella, mutta se vain nuuhkaisee ja nuolaisee sitä. Seuraavallakaan aterialla koirasi ei suostu syömään. Näyttää siltä, että sinulla on nirso koira! Saatat luulla, että koirasi syö tyytyväisenä samaa ruokaa joka päivä koko elämänsä, jos se vain takaa sille ravitsevan aterian.

LISÄTIETOJA

Loukkaantumiset ja ensiapu

Toivottavasti koirasi ei koskaan loukkaannu vakavasti. Koirat ovat usein tarmokkaita touhottajia, jolloin kolhuja ja muuta pientä sattuu toisinaan, ja silloin on hyvä osata hiven ensiapua.

LISÄTIETOJA

Oikeanlaiset lelut

Koirat rakastavat leikkimistä, sekä omistajiensa kanssa, että itsekseen. Leikkiaika on tärkeä tilaisuus liikuntaan, henkisiin virikkeisiin ja suhteen vahvistamiseen! Joten on tärkeää varmistaa, että sinulla on oikeanlaisia ja turvallisia leluja koirasi viihdyttämiseen.

LISÄTIETOJA

1. Euromonitor International. Dog population in Europe, 2012. 2012, variation 2008/2012.

[ ↑ skip to content ↑ ]