[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Vanhemman koiran hoito

Käytännön vinkkejä ja neuvoja vanhemmille koirille - ikä yli 7 vuotta

Koiran ikääntymisestä kertovat merkit

Tiesitkö, että 46 %:lla kaikista koiranomistajista Euroopassa on 7-vuotias tai vanhempi koira? Valitettavasti kukaan ei ole vielä löytänyt ikuisen nuoruuden lähdettä, jolla koirat pysyisivät aina nuorina. On silti olemassa keinoja, joilla voidaan puuttua ikääntymisprosessiin liittyviin muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Miten iäkästä koiraa voi auttaa pysymään elinvoimaisena?

Iäkkään koiran hoito tuo mukanaan haasteita, mutta sinun ja lemmikkisi välinen side tarkoittaa, että jokainen yhteinen heti on tärkeä kummallekin teistä. Siksi haluat varmasti lahjoittaa itsellesi ja lemmikillesi mahdollisimman paljon kullanarvoisia hetkiä. Miten voit auttaa iäkästä koiraasi tuntemaan olonsa nuorekkaaksi? Aloita tarjoamalla lemmikille laadukasta ruokaa, joka on valmistettu erityisesti ikääntyvän koiran terveystarpeita ajatellen. Lisäksi on tärkeää pitää koira fyysisesti ja henkisesti aktiivisena. Jos onnistut kummassakin, olet tehnyt jo paljon vaaliaksesi yhteistä aikaanne koiraystäväsi saavuttaessa eläkevuodet.

LISÄTIETOJA

Lentäminen koiran kanssa

Avain koiran kanssa lentämiseen on hyvä valmistelu. Varmista, että tiedät kohdemaan karanteenivaatimukset.

LISÄTIETOJA

What are the signs of digestive upsets?

Gurgling guts and tummies in turmoil are never good news for pets. For owners who have to clean up the unfortunate consequences of their pet’s carpet emergencies, digestive upsets are one of the rare downsides to owning a pet.

LISÄTIETOJA

Why does your dog develop digestive upsets?

Dogs are naturally curious. That can mean that they sniff out all sorts of things they shouldn’t - spoiled food, decomposing carcases and discarded human snacks – and sometimes they even take a bite or two, just to see how this odd smelling thing might taste.

LISÄTIETOJA

Kuinka suhtautua lemmikin vatsavaivoihin

Monet lemmikit kärsivät vatsavaivoista aika ajoin. Vaikka yksityiskohtia ei ole mukava lukea, on tärkeää, että tiedät mitä odottaa.

LISÄTIETOJA

Ikääntyvät koirat

Yksi koiranomistajana olemisen surullisista puolista on se, että koirasi luultavasti saavuttaa vanhuuden paljon aiemmin kuin sinä. Ikääntyvät koirat tarvitsevat hieman enemmän huomiota, mutta ne voivat silti elää tervettä, nautinnollista ja täyteläistä elämää viimeisinä vuosinaan.

LISÄTIETOJA

Miten saan pidettyä koiran haukkumisen aisoissa?

Koiran äänekkyyden kurissapitäminen on tärkeä osa vastuullista koiran omistamista. Liiallinen haukkuminen ärsyttää lisäksi myös naapureita. Miksi moinen meteli Ensimmäinen askel ongelman ratkaisussa on ymmärtää, miksi koirat haukkuvat.

LISÄTIETOJA

Kun koirasi kuolee

Koiran keskimääräinen elinikä on noin 10-12 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmat omistajat tulevat käymään läpi tuskallisen kokemuksen - koiransa menettämisen.

LISÄTIETOJA

Miksi koirat syövät ruohoa?

Ei ole täysin varmaa miksi koirat syövät ruohoa, mutta lemmikkiasiantuntijat ovat vakuuttuneita, että se on täysin normaalia koiran käyttäytymistä, eikä siitä kannata huolestua. Laiduntaminen On olemassa kahdentyyppistä ruohonsyömistä. Ensimmäinen on laiduntaminen, jolloin koirasi mutustelee ruohoa tyytyväisenä, eikä kärsi sivuvaikutuksista. Jotkut eläinlääkärit sanovat, että koirat syövät ruohoa korvatakseen puutteita ravinnossaan mutta myös koirat, joilla on tasapainoinen ruokavalio, syövät sitä.

LISÄTIETOJA

Ulkoloisten torjunta

Harva asia voi olla niin turhauttavaa koiranomistajalle kuin ulkoloiset. Ne saattavat aiheuttaa kivuliaita puremia ja joissakin tapauksissa levittää tauteja.

LISÄTIETOJA

Koirien hammashuolto

Usko tai älä, koiran hampaiden hoitaminen on yhtä tärkeää kuin omiesikin. Kunnollinen hammashuolto on ratkaiseva osa lemmikkisi terveyttä. Plakki ja hammaskivi Sylki, proteiinit, bakteerit ja ruuantähteet yhdessä muodostavat plakkia, joka lisääntyy vähitellen, jos se jää hampaan päälle.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]