[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ikääntyvän koiran ruokinta

On tärkeää antaa ikääntyvälle koiralle oikea määrä ruokaa oikein väliajoin. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, koska ruokintatarpeet ovat koirilla niin yksilöllisiä. Ruokasäilykkeissä tai -pusseissa mainitut ruokintasuositukset ovat ainoastaan ohjeellisia aloitusannoksia. Koirasi terveyden kannalta on tärkeää, että sen fyysinen kunto tarkastetaan säännöllisesti ja että ruokintamäärää muutetaan tarpeen mukaan.

Ikääntyvän koirasi terveyden ylläpitämiseksi Hill's suosittelee seuraavaa:

  • Punnitse koirasi.
  • Ruoki koirasi ruokintasuosituksen ja eläinlääkärin antamien suositusten mukaan.
  • rvioi koirasi fyysinen kunto käyttämällä kehon kuntopisteytysjärjestelmäämme joka toinen tai kolmas viikko ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.
  • Sopeuta ruokintamäärä järjestelmän mukaisesti.
  • Toista

Siirtyminen uuteen ruokaan

Hill'sin Science Plan Canine Mature -ruokaan siirtyminen käy kätevimmin seitsemän päivän jaksona. Siirry uuteen ruokaan vähitellen lisäämällä sen määrää ruokakupissa ja samalla vähentämällä entisen ruoan määrää, kunnes koira saa pelkästään Science Plan -ruokaa. Tämän jälkeen koira pääsee täysillä nauttiman Science Plan Canine Mature Adult -ruuan mausta ja sen sisältämien ravintoaineiden hyödyistä.

Sinä ja eläinlääkärisi

Eläinlääkäri on paras tiedonlähde ikääntyvän koiran terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Pyydä eläinlääkäriltä säännöllisesti neuvoja koiran painon suhteen. Ihannepainon saavuttaminen ja siinä pysyminen auttaa koiraa pysymään energisempänä ja elämään terveen ja pitkän elämän.

Kysy eläinlääkäriltäsi, mikä näistä kolmesta ruokintatavasta sopii parhaiten ikääntyvälle koirallesi:

Vapaa valinta:

Ruokaa on saatavilla koko ajan.

Ajallisesti rajoitettu ruokinta:

Ruokaa on tarjolla koirallesi vain rajoitetuin aikavälein.

Aterioiden mukaan rajoitettu ruokinta:

Tietyn kokoinen ateria on tarjolla koirallesi päivittäin tiettyinä ateria-aikoina.

Vesi

Varmista, että ikääntyvällä koiralla on jatkuvasti tarjolla raikasta vettä. Jos koira joutuu olemaan pitkään ilman juomavettä, sen terveys saattaa vaarantua.

Välipalat ja makupalat

Vaikka koiralle olisi kuinka mukava antaa pöydästä makupaloja, se ei saa niistä tarvitsemiaan ravintoaineita oikeassa suhteessa. Anna herkkuja säästeliäästi, sillä koiran paino nousee herkästi ja sen ravitsemus joutuu epätasapainoon.

[ ↑ skip to content ↑ ]