[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Puolivuotistarkastus

Terveystarkastuksen aika

 

 

 

Kun koiranpentu on kuuden kuukauden ikäinen, on suositeltavaa varata sille aika eläinlääkäriin perusteellista terveystarkastusta varten. Eläinlääkäri varmistaa, että koiranpentu kehittyy ja kasvaa normaalisti, tarkistaa sen painon ja tekee yleisen terveystarkastuksen.

Rauhallinen koiranpentu

 

 

 

Ennen kuin lähdette eläinlääkäriin, laita koiralle kaulapanta ja kiinnitä se hihnaan. Jos matkustatte autolla, varmista että sillä on turvavyö. Yritä saada pentu käymään tarpeillaan ennen lähtöä ja ota mukaan koirankakkapussi varmuuden vuoksi.

Tähän mennessä harjaaminen, koulutus ja leikkiminen koiranpennun kanssa ovat opettaneet sen nauttimaan kosketuksesta. Ota silti varmuuden vuoksi mukaan makupaloja, joilla saat sen käyttäytymään hyvin vastaanotolla. Tämä rauhoittaa ja auttaa sitä oppimaan, että eläinlääkärillä käynti voi olla myönteinen kokemus.

Mitä odottaa

 

 

 

Eläinlääkäri punnitsee koiranpennun varmistaakseen, että se kasvaa oikeassa tahdissa ja neuvoo sinua, mikäli ruokinnan määrää tarvitsee muuttaa. Eläinlääkäri tarkistaa myös koiranpennun silmät, korvat, tassut ja hampaat. Tähän ikään mennessä pennun pysyvien hampaiden olisi pitänyt jo tulla esiin. Maitohampaat irtoavat yleensä itsestään, mutta jos näin ei ole käynyt, eläinlääkäri kertoo mitä pitää tehdä. Eläinlääkäri keskustelee myös kanssasi käyttämistäsi madotuksesta ja kirppukäsittelyistä ja suosittelee tarpeen vaatiessa tulevia hoitoja.

Millaista ruokaa tulisi antaa

 

 

 

Eläinlääkärisi luultavasti kysyy millaisella ravinnolla ruokit koiranpentuasi ja suosittelee tarpeen vaatiessa muutoksia ruokavalioon. Hän saattaa suositella tuotteita, kuten neuteroinnista, sillä 6 kk on juuri sopiva ikä leikkausta ajatellen. Neuterointi on parasta, mitä voit tehdä koiranpennun pitkäaikaisen terveyden hyväksi. Uroskoirilla reviirikäyttäytyminen, kuten karkailu ja toisten koirien kanssa tappeleminen, pitäisi hävitä neuteroinnin myötä. Naaraskoirilla neuterointi auttaa vähentämään kohtutulehduksien ja maitorauhasen kasvaimien riskiä.

Toinen seikka, jota kannattaa harkita, on mikrosirun asentaminen. Tämä pieni, näkymätön laite on helppo asettaa paikoilleen ja se antaa sinulle mielenrauhan, kun koiranpentu on helppo löytää, jos se katoaa.

Lemmikin vakuuttaminen

 

 

 

Nyt on hyvä hetki harkita lemmikin vakuuttamista, jos et sitä vielä ole tehnyt. On rauhoittavaa tietää, että koiranpennun mahdolliset sairaskulut kattaa jatkossa vakuutus. Muista lukea vakuutusehdot ja pienelläkin painettu teksti ennen sitoutumistasi mihinkään, ja vertaile mikä vakuutuksista parhaiten sopii itsellesi.

 

[ ↑ skip to content ↑ ]