[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Opeta peruskäskyt naksutinkoulutuksella

Mestari ja komentajaMestari ja komentaja

Koiranpennullesi on erittäin tärkeää miellyttää sinua, se nauttii hyväksynnästäsi ja tekee kaikkensa saadakseen sen! Se odottaa sinun olevan johtaja, joten sen opettaminen tavoille on hauskaa. Kun pentu on oppinut peruskäskyt, kommunikointi sen kanssa on paljon helpompaa ja se auttaa suhdettanne kehittymään. Voit esimerkiksi olla varma, että koira tulee aina luoksesi kun kutsut sitä, kävelee vierelläsi, eikä kisko, ja käyttäytyy hyvin ulkona ja toisten koirien kanssa.

Eräs hyvä opetusmenetelmä on naksutinkoulutus. Se kehitettiin 1940-luvulla delfiinien ja valaiden kanssa käytävään kommunikointia varten, ja sen periaatteet on helposti sovellettavissa myös koiriin. Se on lempeä, nykyaikainen ja tieteellinen menetelmä, jonka avulla lemmikin kouluttaminen on helppoa.

Miten se toimii?

Naksutinkoulutuksen periaatteena on liittää "naksautus" oikeaan käytökseen, palkita oikea käytös ja varmistaa, että pentu ymmärtää, miksi se sai palkinnon.

Kun sallittu käytös ilmaistaan naksautuksella, pentu tietää tarkalleen, mitä se teki saadessaan palkkion. Naksutinkoulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen - tai palkintoon - mikä tarkoittaa, että rankaisu on tarpeetonta.

Yksinkertaisin menetelmin saavutat parhaat tulokset koiranpennun kouluttamisessa. Naksutinkoulutuksessa pentu liittää naksautuksen oikeaan, sallittuun käytöksen ja odottaa palkkiota onnistumisestaan. Aloita antamalla herkkupaloja ja edetessäsi kunkin käskyn kanssa, siirry käyttämään kehuja ja hellyydenosoituksia palkkiona.

Aloitusvinkkejä

Koiranpennun voi saada tekemään melkein mitä vain - istumaan, pysymään paikallaan, noutamaan kaukosäätimen tai tossut. Tarvitaan vain hiven kärsivällisyyttä.

Etsi ensin harjoittelulle paikka, jossa on helppo keskittyä ja varaa kuivaruokanappuloita palkkioksi.

Aloita alkeista. Kutsu koiranpentua nimeltä. Heti kun koira katsoo sinuun, naksauta ja palkitse kuivaruokanappulalla. (Koiran korvat ovat hyvin herkät - älä pidä naksutinta liian lähellä.)

Koirasi ymmärtää pian, että kun se kuulee nimensä, tarkkaavaisuudesta seuraa naksautus ja palkinto. Tämä on kaikkien käskyjen opettamisen perusperiaate, ensin naksautus ja sitten palkkio onnistuneesta toiminnasta. Kun pentu on päässyt jyvälle mistä on kyse, voit jatkaa uusilla käskyillä, kuten "Istu!", "Paikka!" ja "Maahan!". Selkeät ohjeet kunkin käskyn opettamiseen tästä.

Vähän kerrallaan

Koiranpentu näkee kaiken leikkinä. Voit pitää pennun mielenkiintoa yllä vaihtelemalla opetettavia asioita. On myös helpompaa, kun asiassa edetään vähän kerrallaan yhden mammuttimaisen opetusjakson sijaan. Harjoita jokaista käskyä noin viiden minuutin ajan ja palaa siihen aina kun voit.

Harjoita käskyjä useissa eri paikoissa. Olohuoneessa, pihalla, eteisessä tai keittiössä ja myös ulkona kävelylenkillä - näin pentu oppii tottelemaan kaikenlaisissa tilanteissa. Voit käyttää naksutusta myös muissa koulutukseen liittyvissä asioissa, kuten kannustamaan pysymään paikallaan tutkimuksen aikana, tai tottumaan autossa matkustamiseen..

Pentu oppii nopeasti ja reagoi pian hellyyteen palkkiona. Koulutus auttaa rakentamaan kestävän siteen välillenne ja palkkioksi työstäsi saat iloisen, tottelevaisen ja hyvin koulutetun koiran.

Lisätietoa muista koulutusmenetelmistä saat tästä.

[ ↑ skip to content ↑ ]