[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Koiranpennun hampaiden hoito

Hammasvaivoja

 

Koska hammasongelmat ovat yleisiä koirilla, niihin on hyvä kiinnittää huomiota alusta alkaen. Tarkista koiran hampaat säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Varhaisia varoitusmerkkejä ovat muiden muassa:

Puppies should lose their milk teeth before their adult teeth emerge. If your puppy’s teeth are still in place when an adult tooth begins to show, you’ll need to get advice from your vet.

  • Pahanhajuinen hengitys
  • Verta vuotavat ikenet
  • Hammaskiven muodostuminen ja plakin kertyminen hampaiden pinnalle
Voit ennaltaehkäistä tehokkaasti hammasongelmia harjaamalla koirasi hampaat päivittäin, joten hyvä aloittaa heti. Voit tiedustella koiralle sopivaa hammasharjaa ja -tahnaa (ihmisten hammastahna ei ole sopivaa) eläinlääkäriltä.

 

Koiran hampaiden harjaaminen

Tarkista ensin, että koira on jämäkästi kiinni talutushihnassa.

Asetu koiraan nähden siten, että sinun on helppo päästä käsiksi sen suuhun.

Levitä ensimmäiseksi hieman hammastahnaa sormeesi ja anna koiran nuolla sitä. Ala sen jälkeen levittää varovaisesti tahnaa hampaiden pinnalle.

Kun koira tottuu tähän, voit alkaa käyttää hammasharjaa.

Vedä sen huulia ja poskia hieman taaksepäin, jolloin pääset harjaamaan premolaarit ja molaarit.

Harjaa pyörivällä liikkeellä ja erityisen tarkasti ienrajan alueelta.Harjaa huolellisesti myös taaimmaiset hampaat, sillä ongelmia useimmiten ilmenee niissä.

On tärkeää pitää koiranpentu rauhallisena ja rentoutuneena kehumalla sitä.

Vaikka tämä toimenpide saattaakin tuntua aluksi uuvuttavalta, se helpottuu harjoituksen myötä, ja kun pentu tottuu siihen alusta alkaen, siitä tulee teille molemmille helpompaa.

Harjauksen lisäksi on olemassa myös erikoisruokia, kuten Hill’s™ Science Plan™ Oral Care, jotka auttavat sinua pitämään koiranpentusi hampaat ja ikenet terveinä, kun se kasvaa aikuiseksi. Erikoisvalmisteiset isot kuivaruokanappulat on erityisesti suunniteltu pyyhkimään hampaat puhtaaksi ja ne ehkäisevät plakin muodostumista hampaiden pinnalle.

[ ↑ skip to content ↑ ]