[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Naksutinkoulutus

Peruskäskyjen opettaminen naksutinkoulutuksella

Isäntä ja johtaja

Koiranpentusi haluaa miellyttää sinua; se haluaa hyväksymistäsi ja päteä sillä! Pentu odottaa sinun olevan johtaja, joten sen kouluttaminen tulee olemaan todella hauskaa. Ja kun se on oppinut joitakin peruskäskyjä, kommunikointi pentusi kanssa on jo paljon helpompaa, mikä auttaa vahvistamaan sinun ja pentusi välistä sidettä. Esimerkiksi, voit olla varma, että se aina tulee kutsutessa, kulkee kannoilla, ja käyttäytyy asiallisesti.

Hyvä tapa opettaa tämä on naksutinkoulutus, joka on kehitetty 1940-luvulla komminoikointiin delfiinien ja valaiden kanssa, ja perusteet sopivat hyvin myös koirille. Se on miellyttävä, moderni ja tieteellinen tapa helppoon lemmikin koulutukseen.

Miten se toimii

Naksutinkoulutuksen perusperiaate on, että 'naksaus' liitetään hyväksyttävään käytökseen, palkitaan tämä käyttäytyminen, ja varmistetaan, että pentu ymmärtää, miksi se palkitaan.

Käyttämällä 'naksausta' hyväksyttävän käytöksen viestimiseen, pentusi tietää tarkalleen, mitä se teki tullessaan palkituksi. Naksutinkoulutus on riippuvainen positiivisesta vahvistuksesta - tai palkinnosta - mikä tarkoittaa, että rangaistusta ei tarvita.

Parhaaseen tulokseen pääset, kun otat mahdollisimman yksinkertaisen lähestymistavan pennun kouluttamiseen. Naksutinkoulutuksen avulla pentu yhdistää naksauksen hyväksyttävään käytökseen ja odottaa palkintoa tästä. Aloita antamalla makupaloja palkitsemiseksi ja muuta pikkuhiljaa makupalat kehuihin.

Aloitus

Saat pentusi tekemään lähes mitä vain, yksinkertaisilla käskyillä, kuten 'istu' ja 'paikka', noutamaan kaukaa tai läheltä. Tämä vaatii vain hiukan kärsivällisyyttä.

Kun aloitat, valitse rauhallinen paikka ja varaa muutama kuivaruokanappula palkkioksi.

Aloita perusteista: sano pentusi nimi. Mitä nopeammin se katsoo sinua ja antaa sinulle kaiken huomion, se tulee palkita naksauksella ja namupalalla. Käytä tätä periaatetta kaikissa käskyissä, mitä haluat sen oppivan: aina naksauta ja palkitse namupalalla, kun pentu tekee oikein. Kun pentu selviytyy käskystä, voit aloittaa muiden käskyjen kouluttamisen, kuten 'istu', 'paikka' ja 'maahan'.

Vähän kerrallaan

Pentusi kokee kaiken leikkinä, joten kannusta sitä oppimaan lisää. On paljon helpompaa opettaa vain vähän kerrallaan pitkien opetussessioiden sijasta. Käy läpi jokaista käskyä noin viiden minuutin ajan ja palaa siihen aina kun voit.

Harjoitelkaa käskyjä eri paikoissa: olohuoneessa, takapihalla, keittiössä, jopa kävelylenkkien aikana, jolloin se tottuu olemaan valppaana kaikenlaisissa tilanteissa. Voit käyttää naksutintekniikkaa hyödyksi myös erilaisissa muodoissa, kuten rohkaisemaan sitä seisomaan suorassa tutkimuksissa ja tottumaan autossa matkustamiseen.

Pentusi oppii todella nopeasti ja vastaa kehuihin ja kiintymykseen samalla tavoin kuin palkkioihin. Kouluttaminen auttaa rakentamaan sinun ja pentusi välille vahvan siteen, ja sinä saat palkkioksi onnellisen, tottelevaisen ja hyvin koulutetun koiran.


Clicker Training

[ ↑ skip to content ↑ ]