[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Siirtyminen täysikasvuisen ravintoon

Nyt kun koiranpentusi on melkein täysikasvuinen, sinun tulisi alkaa miettiä sen normaalin penturavinnon vaihtamista aikuisen ruokaan, joka vastaisi paremmin sen tarpeita.

Vaikka koirasi näyttäisikin pitävän uudesta ruuasta, siihen siirtyminen tulisi aina tehdä vähitellen. Tämä auttaa vähentämään muutoksen aiheuttamien vatsanvaivojen mahdollisuutta. Vaihtelut ruokavaliossa vaikuttavat eri yksilöihin eri tavoin, joten on tärkeää suorittaa muutos varovasti. Yleisesti ottaen, koirat ovat tapojen orjia. Koirasi saattaa tarvita apua ruuan vaihtamisessa, erityisesti, jos se on tottunut saamaan vain yhtä samantyyppistä ruokaa. Apu on tarpeen myös silloin, kun koira on tottunut vaihtelevaan ruokavalioon, mutta eläinlääkäri on suositellut sille erityisravintoa jostakin lääketieteellisestä syystä - esimerkiksi allergian, munuaissairauden tai lihomisen vuoksi.

Tässä muutamia ehdotuksia kuinka helpottaa siirtymistä uuteen ruokaan:

  • Totuta koira vähitellen siihen 5-10 päivän kuluessa.
  • Lisää uuden ruuan osuutta joka päivä, noin 10%:lla, samalla kun vähennät edellisen ruuan määrää kunnes viikon lopussa tarjoat pelkkää uutta ruokaa.
  • Vältä jäähtyneiden ruokien tarjoilemista
  • Mikäli on tarpeen, muuta säilykeruuan koostumusta lisäämällä siihen vähän lämmintä vettä, jolloin se pehmenee ja on helpompaa sekoittaa uusi ja vanha ruoka keskenään.
  • Älä sorru lisäämään makupaloja omista aterioistasi uuteen ravintoon. Useimmat koirat päätyvät syömään vain tämän ihmisen ruuan ja siitä voi kehittyä huono tapa pitkällä aikavälillä
  • Pidä kuppi puhdasta, raikasta vettä aina saatavilla.
  • Koiraa ei tulisi pitää nälässä uuteen ruokaan totuttamisen aikana.
  • Jos koirasi ruokavalion muuttaminen on todella hankalaa, kysy eläinlääkäriltäsi tai hoitajalta, onko heillä käyttäytymiseen liittyviä vinkkejä avuksesi. Jos koirasi tarvitsee vaihtaa ruokaansa jonkun lääketieteellisen syyn vuoksi, on tärkeää seurata tarkkaan eläinlääkärin antamia ohjeita. Sairaus voi vaikuttaa koiran ruokahaluun, joten tiedustele eläinlääkäriltäsi erityisruokintaan liittyviä neuvoja.

 

[ ↑ skip to content ↑ ]