[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Pidä koiranpentusi kunnossa

Ruokavalio ja liikunta: miten varmistaa, että koiranpennustasi kasvaa hyväkuntoinen ja terve koira

Uuden koiranpennun tullessa taloon sinulla riittää opeteltavaa, erityisesti sen ruokavaliosta. Riippuu teistä molemmista, millaisella ravinnolla valitset ruokkia sitä. Muista kuitenkin, että kasvava koiranpentu tarvitsee joka tapauksessa enemmän energiaa, kivennäisaineita, proteiinia ja vitamiineja kuin täysikasvuinen koira.Erilaisia koiranruokia on markkinoilla tänä päivänä valtavasti, ja niiden hinta ja laatu vaihtelevat suuresti. Jotta osaisit valita parhaan oikean tuotteen koiranpennullesi, on tärkeää selvittää mistä raaka-aineista saatavilla olevat ruuat koostuvat.

 

Mitä on pennun ruokalistalla?

Kanaa, maksaa, soijaa, riisiä, maissia ja öljyä. Tässä koiranpennun ruuan ainesosat. Mutta .tästä.

Valinnanvaraa on niin paljon, että oikean koiranpennun ruuan valinta saattaa olla vaikeaa. Siksi on varmasti hyvä idea kysyä eläinlääkäriltä neuvoa ennen lopullista valintaa.

Miten ruokit koiranpentuasi?

Tyhmä kysymys, eikö vain? Ei lainkaan. Itse asiassa, on olemassa useita eri tapoja ruokkia koiria. Ensimmäiseksi sinun tarvitsee päättää, haluatko ruokkia koiraasi kuivaruualla vai säilykeruualla vai molempien sekoituksella. Kuivaruoka on yleensä halvempaa, varsinkin suurikokoisille koirille. Sekä säilykeruoka että kuivaruoka voivat olla ravitsemuksellisesti tasapainoista täysravintoa. Kysy eläinlääkäriltä neuvoa tai suositusta.

Täysravintoa? Vai lisäravinnetta?

Koiranruokapakkauksen selosteesta käy ilmi, onko ruoka täysravintoa vai tarkoitettu lisäravinteeksi.Täysravinto sisältää kaiken, mitä pentu tarvitsee, ja sitä voi syöttää sellaisenaan juomaveden kanssa. Lisäravinnon kanssa on annettava muuta ruokaa ruokavalion tasapainottamiseksi. Tiedoksi, että useimmat koiranpennun ruuat ovat täysravintoa.

Liikunta on elintärkeää koiralle ja hyväksi sinullekin

Pennun saatua perusrokotuksensa, sitä voi vapaasti viedä ulkoilemaan ja kuntoilu onkin välttämätöntä. Se ei ainoastaan voimista lihaksia ja luustoa, vaan antaa myös henkistä vireyttä ja luo sosiaalisia kontakteja. Klikkaamalla tästä saat lisätietoasosiaalistamisesta.

Ennen uloslähtöä valitse sopiva talutushihna, kelatalutin on hyvä siihen asti, kunnes olet varma ettei pentu karkaa. Valjaat ovat parempi vaihtoehto, jos pentu kiskoo paljon.

Seuraavaksi sinun on otettava selvää, missä puistoissa koira saa juosta vapaana. Koirat nauttivat olostaan suurilla puistoalueilla ja pelloilla, mutta tarkista onko sallittua päästää ne irti, ja varo karjaeläimiä maaseudulla. Äläkä unohda kakkapussia.

Älä liioittele

Päivittäinen liikunta kehittää koiranpennun lihasvoimaa ja kestävyyttä, mutta liiallisuuksiin ei kannata mennä. Lyhyet kävelylenkit monta kertaa päivässä ovat paras vaihtoehto. Vaikka haluaisitkin tutkia uuden kumppanisi kanssa koko lähitienoon, muista, että se on vasta hyvin pieni ja kasvaa koko ajan. Kävele koiran kanssa vähän joka päivä, älä säästele koko viikon kävelyannosta viikonlopun retkille ja pitkiin lenkkeihin, ne ovat pennulle liian rasittavia ja voivat aiheuttaa luusto- ja nivelvaivojaEi voi liikaa korostaa kuinka tärkeää liikunnan määrän ja tason kontrolloiminen on. Jos olet epävarma siitä, miten paljon oma koiranpentusi tarvitsee liikuntaa, kysy neuvoa eläinlääkäriltä.

 

[ ↑ skip to content ↑ ]