[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Koiranpennun koulutus ja käyttäytymin

Löydä arvokasta tietoa perusasioista

Varhaiskoulutus

Jokainen haluaa sosiaalisen koiranpennun, joka käyttäytyy hyvin. Tuleeko sinun pennustasi sellainen, riippuu täysin sinusta. Sen vuoksi on hyvin tärkeää aloittaa kouluttaminen ajoissa.

LISÄTIETOJA

Muutama perussääntö

Koiranpennun varttuessa sen tarve puolustaa itseään kasvaa. Se valitsee taistelukentäkseen usein juuri ruokailuajat. Periksi antaminen on virhe.

LISÄTIETOJA

Tutustuminen kaulapantaan ja hihnaan

Vielä kuluu muutama viikko, ennen kuin voit viedä koiranpennun ulos lenkille talutushihnassa (ennen kuin pentu on saanut rokotuksensa, sinun on kannettava sitä sylissä infektioriskin välttämiseksi). Voit silti totuttaa sen jo kaulapantaan, kunhan sillä on ensin ollut muutama päivä aikaa asettua aloilleen uuteen kotiinsa. Minkälainen kaulapanta? Koiranpentusi ensimmäisessä kaulapannassa pitää olla solki - ei missään nimessä ketjua eikä kuristuspantaa.

LISÄTIETOJA

Koiranpennun käyttäytymiskoulutus

Niin suloinen ja vastustamaton kuin pieni koiranpentu onkin, se ei saavu kotiisi valmiiksi kasvatettuna. Kasvattaja on kyllä ehkä saattanut antaa sille alustavaa sisäsiisteysopetusta, mutta se kuinka pentu tulee käyttäytymään lemmikkinä on kokonaan sinun vastuullasi.

LISÄTIETOJA

Laumanjohtaja - koiranpentusi vai sinä?

Koirat ovat laumaeläimiä ja tottuneet siihen, että niillä on johtaja. Tässä tapauksessa lauman johtaja olet sinä. Kun määrittelet heti alkuvaiheessa joitakin sääntöjä, koiranpentu tuntee olonsa turvalliseksi ja välillenne kehittyy side.

LISÄTIETOJA

Oppiminen leikin kautta

Uuden koiranpennun kanssa leikkiminen on hauskaa ja jännittävää. Leikki on myös sen varhaisen kasvatuksen olennaisin asia. Pennun kanssa leikkiminen auttaa luomaan siihen vahvan ja kestävän siteen hyvin nopeasti.

LISÄTIETOJA

Aggressiivisen käytöksen kitkeminen

Monet ihmiset luulevat koirien purevan "koska niiden kuuluukin purra". Koirasta ei kuitenkaan tule aggressiivista ilman hyvää syytä, ja useimmat koirat ilmaisevat aggressiota stressaavissa tilanteissa.

LISÄTIETOJA

Koiranpennun psykologiaa

Luultavasti kaikkein tärkein asia, jonka voit koiranpentusi eteen tehdä, on opetella hieman ymmärtämään uuden kumppanisi mielenliikkeitä. Koiran psykologiaa ymmärtämällä voit elää koirasi kanssa sopuisasti ja onnellisesti. Sinusta ei tarvitse tulla kuitenkaan mitään koirapsykologian asiantuntijaa, eikä se ole tarpeellistakaan.

LISÄTIETOJA

Miksi koiranpentusi haukkuu?

Haukkuminen on täysin normaali osa koiran käytöstä ja sinun on hyväksyttävä, että pennustasi kasvaa koira, joka haukkuu. On epärealistista ja epäreiluakin ajatella, että koiran voi opettaa lopettamaan haukkumisen. Mutta itsesi, perheesi ja naapuriesi kannalta on parempi, että voit hillitä haukkumista tarpeen tullen.

LISÄTIETOJA

Opeta peruskäskyt naksutinkoulutuksella

Koiranpennullesi on erittäin tärkeää miellyttää sinua, se nauttii hyväksynnästäsi ja tekee kaikkensa saadakseen sen! Se odottaa sinun olevan johtaja, joten sen opettaminen tavoille on hauskaa. Kun pentu on oppinut peruskäskyt, kommunikointi sen kanssa on paljon helpompaa ja se auttaa suhdettanne kehittymään. Voit esimerkiksi olla varma, että koira tulee aina luoksesi kun kutsut sitä, kävelee vierelläsi, eikä kisko, ja käyttäytyy hyvin ulkona ja toisten koirien kanssa.

LISÄTIETOJA

Kuinka toimia, kun koiranpentu on kiimassa

Jos pentuasi ei ole neuteroitu, sen ensimmäinen kiima-aika koittaa 5-8 kuukauden ikäisenä. Ellet halua teettää koirallasi jälkeläisiä, lemmikin tulemisesta kiimaan ei ole hyötyä ja monet omistajat valitsevat koiranpennun neuteroinnin, ennen kuin se tapahtuu.

LISÄTIETOJA

Koiranpennun käsittely naaraspennun kiima-aikana

Kuuden kuukauden iässä koiranpentusi tulee murrosikään. Tämä voi tuoda mukanaan muutoksia. Kehon muoto muuttuu, kun kasvu hidastuu ja koira alkaa pyöristyä.

LISÄTIETOJA

Koiranpennun murrosikä voi olla haaste

Erehdyit, jos luulit, että kauhea murrosikä olisi vain ihmisillä ilmenevä syndrooma! Koiranpennut tulevat murrosikään noin kuuden kuukauden iässä ja niistä tulee melkoisen oikukkaita, kun ne testaavat rajojaan ja puolustavat itsenäisyyttään. Koiranpentu yrittää haastaa johtajuuttasi ja saatat huomata, että sen halu miellyttää sinua vähenee äkillisesti. Tätä kaikkea vielä voimistaa hormonitason nousu, joka johtuu sukukypsäksi kehittymisestä. Jos et ole vielä neuteroinut koiranpentuasi, nyt on hyvä aika tehdä se.

LISÄTIETOJA

Auta koiranpentuasi sosiaalistumaan

Sosiaalistaminen. Se näyttää ja kuulostaa suurelta ja tärkeältä sanalta.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]