[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Koiranpennustasi on tulossa aikuinen

Koiranpennustasi on tulossa aikuinenDog and Food

Yhden vuoden ikään mennessä koiranpennustasi on kasvanut aikuinen koira. Se saattaa edelleen käyttäytyä kuin kuriton pentu, mutta sen tarpeet ovat muuttuneet. Kun se on on kasvanut täyteen mittaansa, se tarvitsee täysikasvuisen koiran ravintoa saadakseen kaikki vaadittavat ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet.

Aikuiset koirat eivät kuluta niin paljon energiaa kuin pennut, joten pennuille tarkoitetun ruuan syöttäminen voi aiheuttaa silleylipainoa. Eläinlääkärisi antaa mielellään opastusta lemmikkisi ruokavalion suunnittelussa ja suosittelee sopivaaaikuisen koiran ruokaa. Siirtyminen koiranpennun ravinnostauuteen ruokaan kannattaa tehä hitaasti, totuttamalla koira siihen vähitellen 5-7 päivän aikana. Näin se sopeutuu uuteen makuun ja koostumukseen.

Jos et aio teettää koirallasi pentuja, sinun tulisi harkita senneuteroimista. Eläinlääkäriltä saat lisätietoja neuteroinnin eduista koirallesi, samoin kuin itse toimenpiteestä ja sen vaikutuksista.

14 kuukauden iässä, eläinlääkärisi tulee suosittelemaanrokotusten tehosteita, varmistaakseen, että koirasi immuniteetti sairauksia vastaan on kunnossa. Tämä on myös hyvä hetki uusia kirppukäsittely ja madotus. joilla varmistetaan, että loiset pysyvät erossa koirastasi.

Nyt kun koirasi on suurempi ja lihaksikkaampi, se tarvitsee säännöllistä liikuntaa pysyäkseen terveenä ja hyvässä kunnossa.Liikunta pitää sen kehon kunnossa ja myös mielen aktiivisena, terveenä ja iloisena.

 

[ ↑ skip to content ↑ ]