[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Älä unohda liikuntaa

Jokaisella kissalla on erilainen liikkuvuustaso ja osa reagoi j/d:hen nopeammin kuin toiset. Vain arkojen nivelten takia ei ole mitään syytä lopettaa leikkimistä ja liikuntaa. Kevyt liikunta on itseasiassa hyväksi kissalle, koska se pitää kissan nivelet liikkuvina ja ylläpitää ihannepainoa.

Liikuntaa – mutta sopivassa määrin

Kevyet ja kontrolloidut leikkihetket ovat oiva tapa pitää kissa paitsi henkisesti vireänä, myös vahvistaa kissan lihaksistoa ilman nivelille aiheutuvaa ylikuormitusta. Se myös auttaa vahvistamaan sinun ja kissasi välistä sidettä, ja on hauskaa.

Kevyttä hierontaa

Mikä voisi olla raihoittavampaa ja rentouttavampaa nivelkivuista kärsivälle kissalle, kuin hellä hieronta tärkeältä ihmiseltä. Asetu sohvatyynyt päälle lattialle, ja kutsu kissasi lähellesi makuulle. Hiero sen niveliä samalla vaikka TV:tä katsoen. Jos tarvitse todisteita tämän tekniikan toimimisesta, kuuntele kissasi kehräystä!

Ja myös lepoa

Mukavuus on tärkeää kaikille sivistyneille olennoille, mukaan lukien ihmisille! Ja se on vielä tärkeämpää nivelarkuudesta kärsivälle kissalle.

LUE LISÄÄ

Ojenna auttava kätesi

Kuten ihmiset särkevine nivelineen, myös kissat arvostavat sitä, että niille tarjotaan auttavaa kättä. Kissaa voi auttaa esimerkiksi petiin ja sieltä pois, sekä kulkemaan portaissa. Kaikki, mitä voit tehdä lieventääksesi nivelten rasitusta tai välttääksesi kovia iskuja (kuten laskeutuminen pöydältä alas),

LUE LISÄÄ
[ ↑ skip to content ↑ ]