[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ruoansulatusvaivat ruoka-aineyliherkillä koirilla

Ruoka-aineyliherkkyys on reaktio johonkin, mitä koira on syönyt ja mikä ei sovi sen vatsalle. Yksittäisen koiran ruoansulatuskanava ei siedä joitakin ravinnon ainesosia. Koirilla tästä saattaa seurata sottaista jälkeä. Oksentelu ja ripuli ovat koirilla tavallisimmat oireet, mutta muitakin oireita, kuten ilmavaivoja, laihtumista ja vatsan kurinaa voi ilmetä. Ruoka-aineyliherkkyys on varsin yleistä koirilla.

Jokainen koira on erilainen, ja sama pätee ruoka-aineyliherkkyyksiin. Koira voi sietää jotakin ravinnon ainesosaa vuosien ajan. Jotkut koirat kuitenkin alkavat reagoida tiettyyn ruoka-aineeseen eivätkä enää voi sietää sitä sisältävää ravintoa.

Syypää mahanpuruihin löytyy usein yrityksen ja erehdyksen kautta – mutta voit myös siirtyä suoraan käyttämään harvinaisempia proteiinin ja hiilihydraattien lähteitä, joille koirasi ei ole altistunut säännöllisesti. Uudet proteiinin ja hiilihydraattien lähteet eivät todennäköisesti aiheuta vastareaktioita. Ruoka-aineyliherkkyys paranee joskus niinkin yksinkertaisesti kuin vaihtamalla koiran ravintoa.

Hyvä aloitus on Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ Sensitive, joka auttaa hallitsemaan koiran ruoka-aineyliherkkyyttä ja rajoittamaan vatsavaivoja. Sen helposti sulavat, vatsaa hellivät ainesosat aiheuttavat harvoin vastareaktioita. i/d™ Sensitive on hyvin energiapitoista, joten voit antaa koiralle pieniä annoksia, jotta sen vatsa saa levätä ja koira saa silti toipumiseen tarvitsemansa ravinteet ja energian.

Muista: jos koiralla on ripuli tai se on oksennellut, ensin on viisainta käydä eläinlääkärillä. Oireet voivat johtua ruoka-aineyliherkkyydestä tai jostakin vakavammasta.

[ ↑ skip to content ↑ ]