[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Esittelyvuorossa Lynda D. Melendez, kliinisen tutkimuksen johtajalääkäri Hill'sillä

Kysyimme Lyndalta muutaman kysymyksen hänen työstään ja siitä, miltä koirien ja kissojen kanssa työskentely tuntuu.

Työskentelet johtajalääkärinä, mikä kuulostaa hyvin totiselta ja persoonattomalta työltä. Mikä antaa sinulle kimmokkeen palata töihin aamuisin?

Työssäni minulla on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti koirien ja kissojen terveyteen ja elämänlaatuun. Saan myös työskennellä todella lahjakkaiden, älykkäiden ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvien ihmisten kanssa. Yhdessä voimme vaikuttaa lemmikkien ja niiden omistajien elämään sekä eläinlääketieteen alan ammatteihin.

Tuntuuko sinusta, että voit vaikuttaa asioihin, koska työskentelet niin suuressa yhtiössä?

Työni on uskomattoman palkitsevaa. Ennen Hill'sille tulemista työskentelin eläinlääkärinä 15 vuoden ajan. Pystyin päivittäin vaikuttamaan eläinten hyvinvointiin, mutta vain yhteen potilaaseen kerrallaan. Nykyään voin työskennellä projektien parissa, joiden kautta vaikutan monien eläinten elämään – eläinten, joita en tule ikinä tapaamaan. Nyt vaikutukseni ulottuu kuitenkin paljon suurempaan potilasjoukkoon kuin eläinlääkäriaikoinani. Nautin myös mahdollisuudesta valistaa eläinlääkäreitä ja auttaa heitä palvelemaan asiakkaitaan ja potilaitaan aiempaa paremmin. Näin pystyn vaikuttamaan epäsuorasti eläinlääkärien hoidossa olevien lemmikkien terveyteen ja hyvinvointiin.

Hill's Pet Nutrition -ruoat ovat innovatiivisia tuotteita, vaikka määritelmä kuulostaakin hieman ympäripyöreältä. Mitä innovaatio sinun mielestäsi tarkoittaa?

Tämä on vaikea kysymys. Mielestäni innovaatio on yksinkertaisesti sitä, että ongelmaa lähestytään uudella tavalla. Tämä voi tapahtua millä alalla tahansa – kyseessä ei tarvitse olla uusi hoito- tai tutkimusmenetelmä tai läpimurto ravitsemuksen tai lääketieteen saralla. Uusi paketointitapa voi olla innovatiivinen, samoin uusi prosessointi- tai tavarantoimitusmenetelmä. Myös asiakkaan tarpeisiin voidaan vastata innovatiivisin keinoin. Todellinen innovaatio on jotain, jota kukaan ei ole aiemmin kokeillut – se on uutta sekä minulle että kaikille muille ihmisille. Innovatiivisuus vaatii ihmiseltä rohkeutta. Upouusien asioiden kokeileminen johtaa ensimmäisillä kerroilla yleensä epäonnistumiseen, ja muutosta pelkäävät ihmiset yrittävät lannistaa yrittäjän. Pieleen menneistä asioista voi oppia, ja hienosäädön jälkeen tulee vain yrittää uudestaan.

Mikä on paras asia, jonka olet kokenut Hill'sillä työskentelysi aikana?

Täytyy sanoa, että se on Prescription Diet™ y/d™ Feline -ruoan kehittäminen ja tuominen markkinoille. Näin, kuinka Hill'sin kaikkien osastojen työntekijät työskentelivät yhdessä ratkaistaakseen ongelmia, jotka tuntuivat ylitsepääsemättömiltä. Näin, kuinka erään eläinlääkärin silmät kostuivat kyynelistä hänen tajuttuaan, että heillä oli tarjota asiakkailleen uusi tuote, jonka avulla omistajat pystyivät pidentämään iäkkäiden kissojensa elämää. Tapasin myös kilpirauhasen liikatoiminnasta kärsivien kissojen omistajia: kissojen viimeinen mahdollisuus oli ollut y/d™-ruoan syöminen, ja kokeilun jälkeen pystyin itse näkemään ja kuulemaan, kuinka positiivisesti kissat reagoivat ruokavalioon. Tämä on yksi tyydyttävimmistä saavutuksista, jonka olen koko eläinlääkäriurani aikana saanut kokea.

Kun olit vielä lapsi, mitä ajattelit, että sinusta tulee isona?

Opettaja tai eläinlääkäri. Onneksi pääsen tekemään kumpaakin – olen opettava eläinlääkäri. Ei olisi voinut mennä paremmin!

Viimeinen kysymys: jos et olisi tutkijana Hill'sillä, mitä tekisit tällä hetkellä?

Asuisin Teksasissa lähellä perhettäni, paimentaisin lampaita bordercollieideni kanssa ja työskentelisin eläinlääketieteen opetussairaalassa tai eläinlääkärin sijaisena muutamana päivänä viikossa.

Kiitos ajastasi ja vastauksistasi, Lynda!

[ ↑ skip to content ↑ ]