[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Vanhenevien kissojen muuttuvat tarpeet

Joillekin vanhemmille kissoille ylipainoa kertyy herkästi. Ne alkavat ehkä syödä vähemmän, mutta silti painoa näyttää kertyvän lisää. Jos näin käy, on tärkeää tarkistaa, ettei kyseessä ole jokin sairaus, johon voi liittyä fyysisen aktiivisuuden vähenemistä ja muutoksia käytöksessä sekä aineenvaihdunnassa.

Painon lisääntyminen voi johtaa useisiin sairauksiin, mukaan lukien sydän-, hengitystie-, virtsatie-, iho- ja nivelvaivoihin, jotka voivat olla vakavampia ikääntyvillä kissoilla. Vähäkalorisempaan ruokaan vaihtaminen ja annetun ruuan määrän mittaaminen auttavat usein pudottamaan kissan painoa.

Toiset vanhemmat kissat saattavat syödä normaalisti, mutta niiden paino putoaa samanaikaisesti. Tämä voi liittyä johonkin taustalla piilevään sairauteen, kuten sydänsairauteen, kilpirauhasen toimintahäiriöön tai diabetekseen.

Jotkin kissat syövät ehkä vähemmän, ja niiden paino putoaa hampaita ympäröivien kudosten kivuliaan tulehduksen (hammas- ja iensairauden) tai munuaissairauden takia.

Keskustele kaikista vanhenevaa kissaasi koskevista epänormaaleista muutoksista eläinlääkärin kanssa.

Varmistaaksesi, että vanheneva kissasi pysyy terveenä mahdollisimman kauan, sinun tulee vastata vanhan kissan erityistarpeisiin. Esimerkiksi antioksidantit ja kalaöljy tukevat aivojen terveyttä ja elinvoimaa, kun taas kivennäisaineiden rajoitettu määrä tukee munuaisten toimintaa ja virtsateiden terveyttä.

Vanhoille kissoille räätälöidyn ravinnon syöttäminen lemmikille voi auttaa taistelemaan ikääntymisen mukanaan tuomia muutoksia vastaan. Uusi Hill’s™Science Plan™Senior 11+ Healthy Ageing on saatavilla sekä kuiva- että märkäruokana, ja sen makua kissasi tulee rakastamaan.

Lue lisää Hill’sin valmistamasta vanhoille kissoille räätälöidystä ravinnosta.

[ ↑ skip to content ↑ ]