[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Pienikokoisen
koirasi hoito

Uusi ilme
Kaikkien aikojen
paras maku*

Pidä koirasi terveenä ja tyytyväisenä: seuraa helppoja painonhallinta- ja turkinhoitovinkkejämme, tee eläinlääkärikäynneistä helpompia ja opi suojautumaan allergioilta ja muilta vuodenaikoihin liittyviltä ongelmilta.

Koirasta terveempi
neljällä askeleella

Painonhallinta on välttämätöntä terveen ja pitkän elämän saavuttamiseksi, koska vähäinenkin ylipaino voi olla iso ongelma pienikokoisille roduille.
Voit tukea pienen koirasi terveydentilaa ja hyvinvointia noudattamalla näitä neljää ohjetta.

Tärkeää tietoa pienikokoisten rotujen pennuista:

Painonpudotussuunnitelma ei ole koskaan turvallinen vaihtoehto pennuille, ellei se ole eläinlääkärin suosittelema. Jos ajattelet, että pentusi on ylipainoinen, mene tapaamaan eläinlääkäriäsi. Älä ala ruokkia pentua heti painonhallintaravinnolla.

Pienen koiran turkinhoito ja kylvettäminen

Voit säästää reilusti rahaa huolehtimalla itse koiran turkinhoidosta. Lisäksi koiran turkinhoidosta ja kylvettämisestä voi muodostua teille kummallekin hieno ja hauska kokemus. Muista noudattaa helppoa opastamme.

Lue, miten

Tee eläinlääkärikäynneistä
miellyttäviä ja tuloksekkaita

Säännölliset lääkärintarkastukset auttavat koiraasi tottumaan eläinlääkärillä käyntiin ja eläinlääkäriä tutustumaan lemmikkiisi paremmin. Klinikalla on paljon nähtävää ja haisteltavaa, paljon ääniä, ihmisiä ja eläimiä, jotka voivat olla koiralle uusia ja vieraita. Yksinkertaisten vinkkiemme avulla voit kuitenkin tehdä eläinlääkärikäynnistä helpomman kokemuksen sekä sinulle että koirallesi.

Lue lisää

Allergiat ja muut harmilliset vuodenaikoihin liittyvät ongelmat

Sama siitepöly ja kodin pöly, joka aiheuttaa ihmisille allergiaa, aiheuttaa pienille koirille usein allergista ihottumaa. Allerginen ihottuma on ihon tulehdus, jonka oireita ovat nuoleminen, raapiminen ja joskus jopa karvanlähtö sekä ennen kaikkea koirasi epämukava olo.

Ulkoloisten torjunta

Saatavilla on monia uusia, hyvin tehokkaita paikallisia tai suun kautta otettavia valmisteita ulkoloisten torjuntaan. Usein toistuva imurointi poistaa ulkoloiset matoista (hävitä pölynimurin pussi heti). Koiran pedin pesu on myös suositeltavaa.

Punkit

Punkit ovat ikäviä loiseliöitä, jotka levittävät tarttuvia sairauksia, kuten borrelioosia. Jokaisen pienen koiran omistajan tulisi tarkastaa koiran iho säännöllisesti niiden varalta. Jos punkkeja löytyy, ne tulee aina poistaa mahdollisimman pian. Muista käyttää hansikkaita hävittäessäsi punkkeja.

[ ↑ skip to content ↑ ]