[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Vietä
laatuaikaa
koirasi kanssa

Uusi ilme
Kaikkien aikojen
paras maku*

Pakkaa lelut ja lisätarvikkeet mukaan ja lähde ajelulle! Vinkkiemme avulla voit luoda koirasi kanssa unohtumattomia muistoja...

Ymmärrä
pientä koiraasi

Pienet rodut ovat erilaisia kuin muut koirat. Niiden pienessä kehossa asuu suuri persoona, ja niille maailma näyttäytyy joka suhteessa erilaisena kuin muille. Tutustu pienten koirien maailmaan kätevän oppaamme avulla.

Omistajan opas

Valitse pienelle koirallesi
oikeanlaiset lelut

Leikki tarjoaa hyvän tilaisuuden liikkumiseen ja virikkeiden saamiseen. Leikkiminen vahvistaa myös sinun ja lemmikkisi välistä suhdetta!

Jokaisen koirallesi antamasi lelun täytyy olla oikean muotoinen, kokoinen ja laatuinen.

Koira voi niellä liian pienet lelut, jotka aiheuttavat täten tukehtumisvaaran.

Samalla tavoin narut, nauhat ja kuminauhat voivat kiinnostaa koiraasi, mutta ne eivät sovi leluiksi.

Vältä kaikkia leluja, joiden osat koirasi voi pureskella irti (esim. pehmolelun muovisilmät).

Kannattaa muistaa, että kaikki lelut täytyy vaihtaa heti, kun ne alkavat hajota tai mennä palasiksi.

Lelut kestävät käytössä pitempään, jos et anna niitä kaikkia heti koirallesi. Ota esiin vain pieni valikoima koiran leluja ja vaihda valikoimaa muutaman viikon välein. Tällä tavalla lelut säilyttävät uutuudenviehätyksensä koiran silmissä.

Tyyli ja lisätarvikkeet
pienelle koirallesi

Vaatetuksen ja muiden lisätarvikkeiden käyttö koirilla on nykyään suosittua. Pienet koirat voivat pitää koirille tarkoitettuja vaatteita, jotka seuraavat uusimpia trendejä ja kertovat niiden luonteesta.

Vaatetus

Jos päätät pukea lemmikkisi, valitse sille käytännöllisiä vaatteita, jotka pitävät sen esimerkiksi lämpimänä. Muista tietenkin välttää kaikkia vaatteita, jotka voivat vahingoittaa koiran terveyttä.

Korut

Pienille koirille on saatavilla koruja aina otsarivoista nilkka- ja kaulaketjuihin. Ne saattavat näyttää ihastuttavilta. Varmista silti, että koirasi ei pureskele tai niele paloja, jotka voivat aiheuttaa vamman.

Koirien kantolaukut

Kantolaukkuja on saatavilla eri muotoisina, kokoisina ja värisinä, ja lähes kaikissa kantolaukuissa on reiälliset ikkunat näkyvyyden ja ilmanvaihdon takaamiseksi. Valitse tarpeeksi iso laukku, jotta lemmikkisi mahtuu siihen hyvin. Se ei silti saa olla niin iso, että koira heittelehtii siinä edestakaisin sinun kävellessäsi.

Koiran ottaminen
mukaan autoajelulle

On kyseessä sitten nopea reissu kauppaan tai pitkä ajomatka maan halki, pieni koira voi olla täydellinen matkakumppani. Suunnittele kaikki huolella, niin te kaksi voitte nauttia hauskoista hetkistä yhdessä ratin takana.

Auta koiraa tottumaan autoon viemällä se useille lyhyille ajeluille kaupunkialueella, ennen kuin lähdet matkalle kaukaisempaan kohteeseen. Jos ajomatka on pitkä, paras lisävaruste on hyvin ilmastoitu häkki, joka on kiinnitetty paikalleen turvavyöllä tai joustavilla mustekalatyyppisillä nauhoilla.

Ota huomioon riskit, joille kuuma auto altistaa pienen tai kääpiökokoisen koiran. Kesällä ja keväällä autosta voi tulla hetkessä uuni.

  • Älä koskaan jätä lemmikkiäsi yksin autoon lämpimällä tai kuumalla säällä – älä edes hetkeksi. Sisällä kuumuus kasvaa nopeasti ja aiheuttaa lemmikille vakavan vaaran.
  • Raskas läähätys ja jatkuva nuoleminen voivat olla varoittavia merkkejä, jotka kehottavat pysähtymään varjoisaan paikkaan ja antamaan lemmikille vettä.

Pitäkää hauskaa! Jos aiotte viipyä tien päällä pitempään, muista ottaa mukaan ruokaa ja ruokakuppi koirallesi!

[ ↑ skip to content ↑ ]