[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Oikeanlainen ruoka
pienelle koirallesi

Pienellä koirallasi on erityiset ravitsemustarpeet

Hill's tietää, miten suuresti olet kiintynyt pieneen koiraasi. Kohtelet häntä samoin kuin muitakin perheenjäseniä. Koska pienikokoiset koirat elävät useasti pidempään kuin suuremmat rodut, ne altistuvat myös enemmän vapaille radikaaleille. Vapaat radikaalit vaurioittavat soluja ja DNA:ta ja etenkin lemmikin hermostoa ja immuunijärjestelmää. Koiran keho tuottaa myös omia antioksidantteja, mutta niiden lisääminen ruokaan suojaa koiraasi tehokkaammin.

Paljon antioksidantteja

Paljon antioksidantteja

100 g Hill's Science Plan Small & Miniature -ruokaa sisältää yhtä paljon E-vitamiinia kuin 250 g manteleita (hyvä E-vitamiinin lähde).

Pidät pientä lemmikkiäsi varmaan mielellään lähelläsi koko päivän hellitelläksesi sitä. Tämän takia koira tarvitsee sekä säännöllistä puhtaanapitoa että tarkasti suunniteltua ravintoa, joka pitää hampaat puhtaina ja turkin pehmeänä ja kiiltävänä.

Koska pienen koirasi aineenvaihdunta on nopeaa, se tarvitsee paljon kilokaloreita yhtä painokiloa kohti. Koiran mahalaukku taas on pieni, joten on parempi, jos syötät sille useampia pieniä aterioita päivän aikana. Varo kuitenkin yliruokkimasta lemmikkiäsi.

Tiedämme, että haluat tarjota pienelle koirallesi ruokaa, joka näyttää, tuoksuu ja maistuu maittavalta. Ruokanappuloiden tulee myös sopia koirasi pieneen suuhun. Tämän takia kehitimme Hill’s™ Science Plan™ Small & Miniature -ruoan, joka antaa pienikokoiselle lemmikillesi kaiken sen tarvitseman suojan ja ravinnon!

Science Plan™ Small & Miniature
pitkää ja tervettä elämää varten

100 % sitä, mitä pieni koira tarvitsee, ja 0 % tarpeettomia aineksia: uusi Science Plan™ Small & Miniature on resepti parempaan elämään!

Kehitimme koiranruokamme erityisesti pienikokoisen lemmikkisi tarpeisiin sopivaksi. Näin koirasi voi nauttia kanssasi pitkästä ja terveestä elämästä. Lemmikkisi on luotettavissa käsissä sinun rakkautesi ja meidän tarjoamamme suojan ansiosta.

Vahva vastustuskyky ja terve, pitkä elämä

Science Plan Small & Miniature -ruokaan on tarkoituksella lisätty E-vitamiinia ja muita kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, jotka neutraloivat vapaita radikaaleja taaten koirallesi terveen ja pitkän elämän.

Herkullinen maku, jota koirasi rakastaa

Science Plan Small & Miniature -koiranruoan tärkeimmät valmistusaineet ovat kana ja kalkkuna: koirasi tulee rakastamaan sen herkullista ja lihaisaa makua.

Pienet nappulat pieneen suuhun

Science Plan Small & Miniature -lemmikkieläinruoka kostuu hyvin pienistä litteistä nappuloista, jotka on suunniteltu pienen koirasi herkkää suuta varten. Antioksidantteja sisältävät rapeat nappulat tukevat myös lemmikkisi suun ja hampaiden terveyttä.

Science Plan™

Small & Miniature

Small & Miniature

4,5 mm

Science Plan™ Advanced Fitness™

Mini

Mini

6 mm

Science Plan™ Advanced Fitness™

Medium

Medium

10 mm

Kaunis, pehmeä ja kiiltävä turkki

Erityinen sekoitus omega-6-rasvahappoja ja muita ravintoaineita edistää ihon terveyttä ja karvapeitteen kiiltoa.

Pienen koiran ruokinta:
ruokintatiheys ja ruokamäärät

On tärkeää, että annat pienikokoiselle lemmikillesi oikean määrän ravintoa asianmukaisin väliajoin. Tämä voi kuitenkin olla hankalaa, koska eri koirien ruokinnantarve vaihtelee suuresti. Koirasi terveyden kannalta on olennaista, että sen fyysinen kunto tarkastetaan säännöllisesti ja että ruokamäärää muutetaan tarvittaessa.

Lue lisää...

Suosittelemme seuraavia helppoja toimenpiteitä aikuisen koiran terveyden ylläpitoon:

  1. Punnitse koirasi. Lähes kaikilla eläinlääkäriasemilla on vaakoja, joita voit käyttää ilmaiseksi.
  2. Pyydä eläinlääkäriä käyttämään kuntoluokitusta (body condition scoring, BCS) koirasi ihannepainon arviointiin.
  3. Ruoki lemmikkiäsi ruokintaohjeiden ja eläinlääkärin suositusten mukaisesti.
  4. Toista vaiheesta 1 alkaen ja muuta ruokamääriä tarpeen mukaan.

Suosittelemme sinua tai eläinlääkäriä arvioimaan koiran fyysisen kunnon muutaman kuukauden välein. Joidenkin koirien kohdalla eläinlääkäri voi ehdottaa tiheämpiä tarkastuksia.

Anna pienirotuiselle
pennulle paras mahdollinen alku elämään

Hyvä terveys on vankka perusta, jolle rakentuu sekä lemmikkien että ihmisten pitkä ja onnellinen elämä. Elämän ensikuukausien aikana keskitytään rakentamaan tätä perustaa. Pienten ja kääpiökoirien pentujen tehtävänä on kasvaa. Pentujen syömä ruoka määrittää pitkälti sen, ovatko kehityksen lähtökohdat hyvät, vai kohdistuuko lemmikkeihin suurempi terveysongelmien riski elämän varrella.

Ota huomioon seuraavat neljä avainasiaa valitessasi ruokaa pennulle:

Mitä tehdä
nirsojen syöjien
kanssa?

nirso syöjä

Annatko lemmikillesi maukasta ja ravitsevaa koiranruokaa, mutta se vain haistelee ja nuolee ateriaansa? Onko ruokakupissa tähteitä edelliseltä aterialta?

Saatat ajatella, että pieni koirasi haluaa tai tarvitsee vaihtelua. Totuus on, että lemmikkisi syö tyytyväisenä samaa ruokaa elämänsä jokaisena päivänä, jos ruoka on herkullista ja ravitsevaa. Koirasi polveutuu opportunistisista saalistajista, jotka olivat tottuneet syömään sitä, mitä saatavilla oli.

Lue lisää...

Usein koirien nirsoilu ruoan suhteen ei johdu niiden omasta käytöksestä, vaan omistajien käytöksestä. Jos annat koirallesi ruoantähteitä pöydästä tai liikaa herkkupaloja, lisäät koiran ylipainoriskiä ja kannustat sitä nirsoilemaan ruoan suhteen. Koirasi kieltäytyy syömästä toivoen, että sille annetaan ruokaa, joka on mielenkiintoisempaa kuin kulhossa oleva ruoka. Tällaisessa tilanteessa on parasta lopettaa koiran ruokkiminen tähteillä ja vähentää sille annettavia herkkuja.

Kun pienikokoinen koirasi oli nuorempi, saatoit yrittää tarjota sille monta erilaista ruokaa nähdäksesi, mitä niistä sopi sille parhaiten. Tämä on voinut kannustaa koiraasi odottamaan aina jotakin parempaa. Jos avaat monta ruokatölkkiä yrittäen houkutella koirasi syömään edes jotakin joka aterialla, koirasi on kouluttanut sinut hyvin.

Tehokkain menetelmä tämän tavan korjaamiseksi on auttaa koiraasi ymmärtämään, ettei sillä ole vaihtoehtoja. Laita ruoka koiran eteen puoleksi tunniksi. Jos ruokaa ei ole syöty, ota se pois. Kun on seuraavan aterian aika, laita ruoka jälleen koiran eteen. Ota se sitten pois puolen tunnin kuluttua. Parin päivän kuluttua koira voi alkaa nuuskia ympäriinsä lisäherkkujen toivossa. Pidä kiinni menetelmästäsi äläkä anna periksi! Koira ei ole nääntymässä nälkään. Jos lemmikkisi on nälkäinen, se kyllä syö. Voi olla, että joudut kestämään hieman valitusta, mutta tämä menetelmä lopettaa nirsoilun tehokkaasti.

Jos olet vaihtamassa koirasi ruokaa, tee se asteittain. Aloita sekoittamalla hieman uutta ruokaa vanhaan. Lisää uuden ruoan osuutta vähitellen samalla, kun vähennät vanhan ruoan määrää. Tämä auttaa totuttamaan koirasi uuteen ruokaan ilman nälkälakon vaaraa. Jos vaihdat märkäruoasta kuivaruokaan, voit sekoittaa kuivaruokaan alussa hieman lämmintä vettä. Älä jätä märkää ruokaa tarjolle liian pitkäksi aikaa, koska se voi mennä pilalle (etenkin kuumina päivinä).

Jos koirasi alkaa nirsoilla yllättäen ilman aikaisempia merkkejä tällaisesta käytöksestä, syynä voi olla jokin lääketieteellinen vaiva. Tarkkaile koiraasi oksentelun, ripulin, väsymyksen ja laihtumisen varalta. Jos ajattelet, että lemmikilläsi on jokin ongelma, vie se viipymättä eläinlääkäriin.

[ ↑ skip to content ↑ ]