[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ainutlaatuinen koostumus

Ainutlaatuinen koostumus

Polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasmassaa

L-karnitiinia käytetään laajalti ihmisten ravitsemuslisänä. Se edesauttaa rasvan käyttöä energianlähteenä. L-karnitiini toimii välittäjänä rasvakertymien kulkeutuessa soluihin, missä ne käytetään tuottamaan energiaa. Näin keho ei käytä energiantuotossa hyväkseen lihaksia, joten lihasmassa säilyy rasvattomana.

Kliinisesti tutkittu L-karnitiinitaso, joka auttaa laihtumaan ja ylläpitämään kehon rasvatonta massaa, on kissoilla 500 mg/kg1,2. Tämä on juuri se L-karnitiinimäärä, jonka kissasi saa uudesta Hill's™ Science Plan ™ Sterilised Cat -ruoasta!

Vähentää virtsakiviriskiä

Struviittikivet ovat nuorilla kissoilla yleisimmin esiintyvä virtsakivityyppi. Ne koostuvat fosforista, magnesiumista ja ammoniakista ja esiintyvät yleensä emäksisessä virtsassa. Molekyylit muodostuvat näiden eri korkea-affiniteettisten ionien sähköstaattisen vetovoiman seurauksena. Useat molekyylit sitoutuvat toisiinsa, jolloin tuloksena on (mikroskooppinen) struviittikide. Kun kiteet sitoutuvat yhteen, ne muodostavat (makroskooppisen) kiven. Siksi on tärkeää vähentää näiden kivennäisaineiden erittymistä virtsaan vähentämällä niiden saantia.

Virtsan pH-arvon muuttaminen auttaa estämään kivien muodustumisen, koska alhaisempi pH-arvo heikentää ionien välistä affiniteettia, mikä taas vähentää näiden ionien taipumusta sitoutua toisiinsa ja muodostaa struviittikristalleja ja -kiviä.

Koska munuaisten toiminta saattaa heikentyä iän myötä, kivennäisaineiden saannin rajoittaminen on vieläkin tärkeämpää vanhemmilla kissoilla. Tämä on yksi niistä syistä, miksi Hill's on kehittänyt erilaiset ruoat nuorille aikuisille ja ikääntyville kissoille.

Löydä kissallesi sopiva Science Plan™ Sterilised -tuote

TUOTEVALIKOIMA
  • Frantz NZ, Yamka RM, and Friesen KG, The effect of diet and lysine calorie ratio on body composition (…), International J. Applied Res. Vet. Med., 5(1), 25–35, 2007.
  • Jewell D, Final Report, FR-R2009006, 2-26-09.
[ ↑ skip to content ↑ ]