Ylipainoiset kissat : Tunne riskit

Liikalihavuus on vakava terveysongelma, mutta useinkaan sitä ei huomata, koska paino lisääntyy vähitellen. Tämä on yksi syistä siihen, että Euroopassa lähes puolet lemmikeistä on ylipainoisia.

 

Jo pari liikakiloa vaikuttaa merkittävästi ylipainoisen kissan terveyteen ja altistaa sen monille vakaville sairauksille, joita ovat esimerkiksi:

  • ihosairaudet
  • diabetes
  • nivelrikko ja vähentynyt liikkuvuus
  • virtsatiesairaudet

Jos luulet kissasi olevan ylipainoinen, varaa aika eläinlääkärille. Voitte yhdessä päättää, mikä on turvallinen laihdutusratkaisu kissallesi.

Tunnista ongelma : Kuntopisteet

Kuntopisteet ovat apuväline, jolla arvioidaan kehon rasvan määrä ja määritetään eläimen kunto. Eläinlääkäri tutkii kissasi viiksikarvoista häntään ja tunnustelee sen kylkiluut ja vatsan tarkistaakseen, onko kissa normaalipainoinen vai ei. Voit yrittää tehdä samoin tarkistuskäyntien välillä käyttämällä yksinkertaista kuntopisteapuvälinettämme.

 

Tarkista kissasi pisteet

Vetoa lemmikin vaistoihin:
Liikuntaa leikin varjolla

 

Liikunta on paljon hauskempaa, kun se ei tunnu liikunnalta. Tässä on esitelty joitakin pelejä, joita voit pelata kissasi kanssa pitääksesi sen liikkeessä ja auttaaksesi sitä pudottamaan liikakiloja.

 

Metsästys

 

Vaikka kissasi voi vaikuttaa ystävälliseltä karvapallolta, sydämessään se on oikeasti metsästäjä. Piilota muutamia ruokanappuloita asuntoosi (eläinlääkärisi voi suositella sinulle sopivaa painonhallintaruokaa) ja anna kissan metsästää saalistaan. Pidä huolta siitä, että sijoitat ruoan eri paikkoihin, joihin kissa joutuu esimerkiksi hyppäämään tai kurkottamaan.

 

Jahtaa ja nappaa

 

Anna kissasi jahdata valolelua tai höyhenillä varustettua lelua. Lemmikkisi pitää saamastaan huomiosta ja mahdollisuudesta vaalia synnynnäisiä metsästäjän taitojaan. Kun kissasi laihtuu, se pystyy pelaamaan aktiivisemmin ja pidemmän aikaa kerrallaan.

 

Vinkkejä onnistuneisiin leikkihetkiin

  • Hanki kissallesi monia erilaisia turvallisia leluja ja vaihtele niitä usein. Kissat voivat joskus kyllästyä samaan esineeseen, mutta vanhat lelut tuntuvat uusilta, jos kissa ei ole nähnyt niitä vähään aikaan.

  • Kissat rakastavat järjestystä ja ennalta arvattavuutta. Siksi kissan kanssa kannattaa leikkiä samaan aikaan joka päivä: esimerkiksi ennen iltaruokaa tai heti kotiin tullessasi.

  • Yleensä kissat pitävät siitä, että yhteistä aikaa saa viettää usein. Sen ei välttämättä tarvitse olla intensiivistä. Muutaman minuutin leikkiminen lemmikin kanssa useasti päivässä voi sopia kissan kärsivällisyydelle paremmin kuin se, että leikitte yhdessä 30 minuuttia vain kerran päivässä. Tällainen liikunta on kaiken kaikkiaan parempi vaihtoehto.

 

Kissan normaalipainon saavuttamisen edut

Kissasi tuntee olonsa jälleen nuoremmaksi, kun se saavuttaa ihannepainonsa ja pysyy siinä. Normaalipainoisina pysyvät kissat voivat nauttia seuraavista eduista:

 

 

Ne pystyvät juoksemaan, hyppimään ja leikkimään paremmin ja osallistumaan perheen yhteisiin toimiin.

 

Ihannepainoisilla kissoilla on pienempi riski sairastua moniin ylipainoon liittyviin tauteihin.

 

Ihannepainoiset kissat voivat puhdistaa turkkinsa helposti.

 

Ne nousevat ylös ja käväisevät vesikupilla ja hiekkalaatikolla todennäköisesti useammin, mikä auttaa välttämään virtsatiesairauksien kaltaisia ongelmia.

Terveet kissat etsivät miellyttävimpiä paikkoja ympäristöstään.

Ne liikkuvat luonnostaan enemmän ympäriinsä vaikka eivät harrastaisikaan paljon liikuntaa.

Päivittäisten rutiinien ylläpito auttaa kissoja pysymään rentoina ja tuntemaan, että ne hallitsevat elinympäristöään.

Normaalipaino edistää kissojen tasapainoista tunne-elämää ja henkistä terveyttä.

 

Tasapainotettu ravinto voi muuttaa elämän

 

Jos kissa on ylipainoinen, liikakilot saattavat vaikuttaa negatiivisesti kissan päivittäisiin toimiin. Tasapainotettua ravintoa tarjoava ruoka saa kissan tuntemaan olonsa tyytyväiseksi ja kylläiseksi ja auttaa samalla kissaa saavuttamaan ihannepainonsa. Hill’s™ Science Plan™ Perfect Weight -ruokien huolellinen yhdistelmä korkealaatuisia valmistusaineita tuo esiin kanan herkullisen maun, jota kissat rakastavat. Hill’s™ Science Plan™Perfect Weight -ruokia on saatavilla verkkokaupasta, eläinlääkärin vastaanotolta ja lähimmästä lemmikkieläinkaupasta.

anchor

Oman kissan hoito  

ARTIKKELIT JA APUVÄLINEET

Lemmikki Infoomme