[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Käyttäytyminen

Koirien käyttäytyminen

Kuinka hyvin osaat tulkita koirasi käytöstä ja mielialoja?

Koirasi käytös kertoo paljon sen voinnista ja mielialasta. Sinun ei tarvitse osata puhua koiraa oppiaksesi ja ymmärtääksesi koirasi viestejä. Oletko koskaan huomannut koirasi nuolevan jotain tiettyjä pintoja tai kiertävän yhtä ja samaa kehää edessäsi? Syy koiran käytökseen voi olla tietty mieliala tai fyysinen ongelma, joka saa koirasi tekemään näin. Kiinnitä huomiota koirasi käytökseen, niin opit myös auttamaan tätä tarvittaessa.

LISÄTIETOJA

Koirat, jotka pelkäävät ukkosta

Ukkosenpelko on yleinen koirilla esiintyvä fobia. Sen merkkejä ovat yleensä piiloutuminen, ulina, haukkuminen, raapiminen tai jopa virtsaaminen.

LISÄTIETOJA

Koirat, jotka kaivavat

Jos koirasi on pikkuhiljaa muuttamassa pihasi kraattereiden peittämäksi kuumaisemaksi älä vaivu epätoivoon, koska koirat, jotka kaivavat toimivat vain luonnollisten viettiensä mukaan. Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä on selvittää syy, miksi koira kaivaa. Koirat saattavat kaivaa metsästyksen vuoksi tai ne saattavat kaivaa haudatakseen luita tai leluja. Se on vaistonvaraista käyttäytymistä, jonka tarkoitus on piilottaa ruoka toisilta pedoilta.

LISÄTIETOJA

Huonoja tapoja

Olet koirasi kanssa ulkona ja olet juuri kertonut naapurillesi kuinka hyväkäytöksinen koirasi on, kun yhtäkkiä huomaat sen syövän koirankakkaa. Yäk! Koprotagie (ulosteensyönnin lääketieteellinen nimi) on epämiellyttävää, mutta ei harvinaista käytöstä koirien parissa.

LISÄTIETOJA

Näin valitset parhaat lelut koirallesi

Koirat rakastavat leikkimistä. Leikkiminen on yksi tärkeimmistä koiran ja omistajan välistä suhdetta parantavista asioista, joihin kannattaa tosissaan panostaa. Lelut ovat tärkeitä koiran hyvinvoinnille, leikkipä se sitten yksin tai sinun kanssasi. Kuinka sitten valita parhaat lelut?

LISÄTIETOJA

Kun pureskelu muuttuu tuhoisaksi

Koirat käyttävät suutaan pitkälti samalla tavalla kuin me käsiämme - työkaluna ympäristön tutkimiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että ne tutkivat kaikkea mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta, pureskellen ja näykkien sitä. Valitettavasti joillakin koirilla pureskelusta tulee tuhoisaa ja näin ollen ongelma.

LISÄTIETOJA

Miksi koirat syövät ruohoa?

Ei ole täysin varmaa miksi koirat syövät ruohoa, mutta lemmikkiasiantuntijat ovat vakuuttuneita, että se on täysin normaalia koiran käyttäytymistä, eikä siitä kannata huolestua. Laiduntaminen On olemassa kahdentyyppistä ruohonsyömistä. Ensimmäinen on laiduntaminen, jolloin koirasi mutustelee ruohoa tyytyväisenä, eikä kärsi sivuvaikutuksista. Jotkut eläinlääkärit sanovat, että koirat syövät ruohoa korvatakseen puutteita ravinnossaan mutta myös koirat, joilla on tasapainoinen ruokavalio, syövät sitä.

LISÄTIETOJA

[ ↑ skip to content ↑ ]