Historiamme

Historiamme

1930-luvun lopulla Morris Frank, nuori sokea mies, kierteli maata opaskoiransa Buddyn kanssa mainostaen Seeing Eye®- koiria. Saksanpaimenkoira Buddy kuitenkin kärsi munuaisten vajaatoiminnasta, johon herra Frank pyysi apua tohtori Dr. Mark Morris Sr. vanhemmalta. Tohtori Morris uskoi, että Buddyn sairaus johtui huonolaatuisesta ravinnosta. Siksi hän kehitti uuden lemmikkieläinruoan yhdessä vaimonsa, Louise Morrisin, kanssa omassa keittiössään. Louise ja kolme muuta naista jatkoivat ruoan valmistusta Morrisin perheen kellarissa varastoiden ruoan Ball®-tölkkeihin. ”Raritan Ration B” oli Hill's™Prescription Diet™ k/d™ Canine -ruoan edeltäjä, ja se kehitettiin koirille, joilla oli munuaisten toimintahäiriö tai vajaatoiminta.

Tohtori Morris lähetti ruokaa postitse herra Frankille, joka matkusteli ympäri maata Buddyn kanssa. Tölkit kuitenkin rikkoutuivat usein matkalla. Morris Frank järjesti useiden tuhansien säilyketölkkien sekä käsikäyttöisen purkituslaitteen toimituksen tohtori Morrisille. Hänen henkilökuntansa aloitti ruoan purkituksen.

 

Uusi kumppanuus

Vuonna 1948 tohtori Morris solmi sopimuksen Topekassa, Kansasissa sijaitsevan Hill Packing Companyn omistajan Burton Hillin kanssa purkittaakseen ruokaa uudella nimellä: Canine k/d™. Samalla tohtori antoi Hill-yritykselle lisenssin lemmikkieläinruokiensa tuottamiseen.

Seuraavina vuosina yhteistyö tohtori Morrisin ja Hill Packing Companyn kanssa poiki Hill's™ Pet Nutrition-tavaramerkin. Yritys jatkoi kasvuaan ja lisäsi Prescription Diet™ -tuotelinjaan erilaisia terapeuttisia lemmikkieläinruokareseptejä. Tohtori Morris perusti tutkimuslaboratorion Topekaan vuonna 1951, kun markkinoilla oli neljä Prescription Diet -koiranruokaa.

Tohtori Morrisin poika, tohtori Dr. Mark Morris Jr., jatkoi työtä Hill's Pet Nutritionin kasvun edistämiseksi seuraavien vuosikymmenten ajan. Nuorempi tohtori Morris huomasi tarpeen yhdenmukaiselle korkealaatuiselle lemmikkieläinruoalle, jota voitaisiin käyttää tutkimustyössä. Tämän takia hän kehitti ruoan terveille lemmikeille. Vuonna 1968 ruoat olivat ostettavissa eläinlääkäreiltä ja lemmikkieläinalan ammattilaisilta Hill's™ Science Plan™ -nimellä. Tuotevalikoima laajenee edelleen, ja nykyisin se sisältää yli 50 lemmikkieläinruokaa, jotka on kehitetty terveiden lemmikkien moniin eri elämänvaiheisiin ja erityistarpeisiin.

Hill's nykyään

Vuonna 1976 Colgate-Palmolive Company osti Hill's Pet Nutritionin. Nykyisin Hill's®-lemmikkieläinruokia on saatavilla 86 maassa ympäri maailman. Yrityksen myynti saavutti yhden miljardin vuonna 1999 ja kasvaa edelleen joka vuosi. Eläinlääkärit ympäri maailman suosittelevat Hill's-tuotteita ja syöttävät niitä omille lemmikeilleen enemmän kuin mitään muuta lemmikkieläinruokamerkkiä.

Hill'sin Pet Nutrition Centerissä Topekassa, Kansasissa, eläinlääkärit ja ravitsemuksen ja sisätautien asiantuntijat työskentelevät seuraeläimistä muodostuvan tiimin rinnalla kehittääkseen ravitsevaa ja herkullista lemmikkieläinruokaa. Jokaisella seuraeläimellä on oma tiimi, joka järjestää sille tilavat elintilat, liikuntatilat, tehtäväradan ja tarjoaa sille tietysti monia ihmis- ja eläinystäviä. Ensiluokkaiseen, kansainväliseen laitokseen kuuluu myös täysin varusteltu eläinlääketieteellinen sairaala, joka on American Animal Hospital Association (AAHA) -yhdistyksen hyväksymä ja joka täyttää pieneläinten sairaaloja koskevat tiukimmat vaatimukset.

Nykyisin Hill's Pet Nutrition jatkaa hoidon perinnettä, joka alkoi vuonna 1939 yhden merkittävän eläinlääkärin ansiosta. Prescription Diet™-, Science Plan™- ja Ideal Balance™ -lemmikkieläinruokamme tarjoavat korkealaatuisinta saatavilla olevaa lemmikkieläinravintoa.

®/ ™ Seeing Eye on Seeing Eye, Inc. -yrityksen tavaramerkki. Ball on Ball Corporationin tavaramerkki.