Mitkä ravintoaineet voivat tukea lemmikin vastustuskykyä?

Published by
Min. lukemista

Kaikki haluavat pitää lemmikkinsä terveinä, ja oikeanlainen ravinto voi olla siinä suureksi avuksi.

Koirat ja kissat ovat ihmisten tavoin alttiita viruksille ja tulehduksille. Tästä syystä on tärkeää valita koiran- tai kissanruoka, jonka sisältämät ravintoaineet tukevat luontaista vastustuskykyä proaktiivisesti. Kun tarkastelet lemmikkiruokapakkauksen ainesosia, nämä ravintoaineet tarjoavat parhaan tuen lemmikkisi vastustuskyvylle nyt ja jatkossa

Antioksidanttien voima

Sekä ihmisten että lemmikkien elimistöt pyrkivät jatkuvasti hankkiutumaan eroon myrkyllisistä hapettuneista molekyyleistä. Jos asiaan ei puututa, nämä molekyylit (ns. vapaat radikaalit) kertyvät soluihin ja aiheuttavat oksidatiivista stressiä. Mitä suurempi rasitus soluun kohdistuu, sitä hankalampi sen on toteuttaa tehtäväänsä tai korjata itseään.

Antioksidantit ovat keskeinen apu, kun keho pyrkii käsittelemään vapaita radikaaleja ja ehkäisemään oksidatiivista stressiä ennen kuin se alkaa vaikuttaa kehon solurakenteeseen ja DNA:han.

Kolme parasta antioksidanttia lemmikeille

E-vitamiini

E-vitamiini koostuu tokoferoleina tunnetuista yhdisteistä, jotka inaktivoivat vapaita radikaaleja ja toimivat antioksidantteina. E-vitamiini on antioksidantti, joka parantaa verenkiertoa ja edistää kudosten korjautumista.

Ihmiset voivat saada E-vitamiinia esimerkiksi ruoasta, lisäravinteista tai iholle levitettävistä öljyistä. Lemmikeillä E-vitamiini on helpointa lisätä ruokaan. On tärkeää muistaa E-vitamiinin olevan rasvaliukoista ja varastoituvan joissain tapauksissa kehoon, joten on paras valita tasapainoinen lemmikkiruoka ja annostella sitä ohjeiden mukaan, jotta lemmikkisi saa tarpeitaan vastaavan määrän.

C-vitamiini

C-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka voi myös auttaa vähentämään tulehduksia ja regeneroida E-vitamiinia.

Mielenkiintoista kyllä, koirat ja kissat kykenevät syntetisoimaan C-vitamiinia itse kehojensa välttämättömien toimintojen tueksi. Ravinnon kautta tarjottava C-vitamiinilisä yhdistettynä tasapainotettuun määrään muita tärkeitä ravintoaineita voi auttaa vahvistamaan lemmikkisi vastustuskykyä.

Orange cat eating from a bowl on wood floor

C-vitamiini on myös vesiliukoista, joten lemmikit voivat käyttää sitä juuri tarvitsemansa määrän ja poistaa loput elimistöistään. Monipuolinen ja tasapainotettu, C-vitamiinia sisältävä ravinto on paras tapa varmistaa, että lemmikkisi saa sopivan annoksen hyödyt ilman tarpeetonta lisävaivaa.

Beetakaroteeni

Beetakaroteeni ehkäisee muiden antioksidanttien tavoin vapaiden radikaalien kertymistä elimistöön ja niiden negatiivisia vaikutuksia terveisiin soluihin. Lemmikeille annettuna se tukee E-vitamiinin vaikutuksia ja edistää vahvempaa vastustuskykyä.

Muita lemmikkisi vastustuskyvyn apureita

Suosittujen antioksidanttien lisäksi tauriini, seleeni ja välttämätön aminohappo metioniini voivat tarjota merkittävää tukea lemmikkisi luontaisille puolustusjärjestelmille.

Myös omega-3-rasvahapot ovat kasvattaneet suosiotaan tulehdusta lievittävien ominaisuuksiensa ansiosta. EPA ja DHA ovat omega-3-rasvahappoja, joita saadaan yleensä kylmien vesien kalojen kalaöljystä. Linoleenihappo on välttämätön omega-3-rasvahappo, jota esiintyy runsaasti mm. soijaöljyssä ja pellavansiemenissä.

Kun lemmikinruoan koostumus sisältää tarkkaan suunnitellun määrän näitä hyödyllisiä ravintoaineita, sinun on helppo tarjota lemmikillesi monipuolista ja tasapainotettua ravintoa iän tai huolenaiheiden mukaan.

Lemmikin päivittäinen ruokinta vaatii kuitenkin enemmän kuin vain tiettyjen ainesosien tai ravintoaineiden saantia. Koiran tai kissan elämänvaihe, koko, aktiivisuustaso ja mahdolliset terveysvaivat vaikuttavat kukin pitkän ja terveen elämän edellytyksiin. Niinpä on paras kysyä eläinlääkäriltäsi, mikä koiran- tai kissanruoka sopii parhaiten lemmikkisi erityistarpeisiin.

Liittyvät artikkelit

 • Proteiinit

  Dogs running Proteiinit syntyvät, kun aminohapot muodostavat pitkiä aminohappoketjuja. Aminohappoketjuista muodostuu kolmiulotteisia lankavyyhtejä muistuttavia rakenteita.
 • Mineraalit eli kivennäisaineet

  Dogs running Nisäkkäille välttämättömiä kivennäisaineita uskotaan olevan vähintään 18. Kivennäisaineet jaetaan makromineraaleihin, joita tarvitaan enemmän kuin mikromineraaleja eli hivenaineita.
 • Vitamiinit

  Dogs running Vitamiinit voidaan jakaa kahteen ryhmään, vesi- ja rasvaliukoisiin. Lisäksi on olemassa vitamiinin kaltaisia aineita, jotka eivät kuitenkaan sovi ominaisuuksiltaan kumpaankaan em. ryhmään.
 • Miksi antioksidantit ovat tärkeitä

  Dogs running Hill's, lemmikin ruoka, tuotteet, jälleenmyyjät, koiranpentu, kissa, koira, kissanpentu, ruoka, Science Plan, Prescriptio Diet, koostumus, kuivaruoka, säilyke

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>