Kirput ja madot

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Muutkin kuin ihmiset rakastavat uutta lemmikkiäsi

Kissanpentusi nauttii suuresti sinun, perheenjäsenten ja ystävien antamasta huolenpidosta ja hössötyksestä sen ympärillä, mutta ei loisten osoittamasta huomiosta. Kirput, madot ja punkit ovat äärimmäisen yleisiä, joten olisi kovin epätavallista, jos kissanpentusi ei saisi niitä jossakin vaiheessa. Hyvä uutinen on se, etteivät loiset ole kovin vahingollisia ja niistä pääsee helposti eroon. Jos kissanpentusi kärsii loisista, eläinlääkärisi suosittelee mielellään sopivaa lääkettä ja antaa neuvoja miten sillä saa parhaimmat hoitotulokset.

Kirput

Joskus epätavallisen lauhkean sään kausi laukaisee kirppujen leviämisen sisällä kodissasi ja sen ympäristössä. Vaikka kissasi olisi saanut säännöllistä hoitoa, se saattaa silti raapia itseään. Etsi sen turkista pikkuruisia ruskeita läiskiä. Poista ne ja aseta märän talouspaperin päälle. Jos läiskä muuttuu punaruskeaksi, se on kirppujen ulostetta.

Tässä tapauksessa myös koko kotisi tarvitsee kirppukäsittelyn. Saat eläinlääkäriltä sumutepullon mattoja, pehmeitä huonekaluja ja myös lattioita varten; kirput pääsevät pienimpäänkin sopukkaan munimaan. Muista myös puhdistaa ja sumuttaa pölynimuri käytön jälkeen. Noudattamalla sumutepullossa annettuja ohjeita sinun tulisi päästä eroon ongelmasta, vaikka kirppujen totaaliseen tappamiseen voi kulua kolmekin kuukautta. Tämä käsittely katkaisee kirpun elinkaaren tappamalla kehittymisasteessa olevat toukat, jolloin ne eivät pääse hyppäämään kissanpentusi kyytiin.

Madot

Yleisin ja todennäköisin kissanpennun saama mato on sukkulamato. (Pennun varttuessa se altistuu myös heisimadoille.) Matoja ei yleensä voi nähdä, mutta jos loistartunta on vakava, huomaat kyllä poikkeavuuksia. Pennun paino saattaa pudota, se oksentelee ja ripuloi ja sen peräaukon alue on ärtynyt.

Kissanpennut tulisi madottaa säännöllisesti; ennaltaehkäisy on aina paljon parempi kuin itse parannuskeino. Saat eläinlääkäriltä neuvoja sopivimmasta hoidosta. Kissa tarvitsee madotusta kuukausittain ensimmäisen puolen vuoden ajan ja sen jälkeen kolmen kuukauden välein.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.