Täydellinen turkki kissanpennullesi

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Terveestä kissanpennusta reippaaksi kissaksi

Jokainen uuden kissanpennun omistaja haluaa, että söpöstä uudesta kumppanista kasvaa terve ja reipas kissa. Sinulla omistajana on tärkeä rooli varmistaa, että kissanpentusi pysyy terveenä. Esimerkiksi oikeanlainen  ruokinta ja rokotuksista huolehtiminen ovat olennaisia kissanpennun terveyden kannalta. Ensimmäisen elinvuoden aikana vieraile säännöllisesti myös eläinlääkärin tarkastuksissa. Näin voit olla varma siitä, että kissanpentu kasvaa ja kehittyy täyteen potentiaaliinsa.

Kiiltävän turkin ja terveen ihon ylläpitäminen

Oikea ruokavalio, säännöllinen harjaaminen, puhdas ja miellyttävä elinympäristö pitävät kissan turkin ja ihon terveinä. Mut valitettavasti kissanpennut (kuten täysikasvuisetkin kissat) voivat kärsiä erilaisista iho-ongelmista. Turkista saattaa tulla kiilloton, karvanlähtö voi olla voimakasta tai iho saattaa punoittaa, kutista ja olla arka. Syyt näihin ongelmiin saattavat vaihdella; yliherkkyys yksittäiselle ruoka-aineelle, hyönteisenpistot, allergiat, punkit, loiset tai jopa liiallinen harjaaminen.

Kirput

Joillekin kissanpennuille kehittyy allergia kirpun syljelle; tämä tunnetaan "yliherkkyytenä kirpunpuremille" tai kirppuallergiana. Jos kissapennullasi on tämä ongelma, sen ihossa esiintyy kutisevia, kovia näppylöitä. Yksittäinen kirpunpurema voi aiheuttaa sairauden nimeltä "miliaarinen ekseema" , jolla on samat epämiellyttävät oireet. Jos huomaat näitä merkkejä kissanpennullasi, ota yhteyttä heti eläinlääkäriisi niin saat reseptin johonkin mikä helpottaa ihoärsytystä ja mikä tärkeintä, jotakin, jonka avulla pääset eroon kirpuista.

Rengasmato

Rengasmato ei ole loinen, vaan nimi sienitaudille, joka ilmenee rengasmaisena ihottumana kissan iholla. Rengasmato voi tarttua kissasta toiseen ja myös ihmiseen. Sitä ei ole helppo huomata, joten jos vain epäiletkin kissallasi olevan turkki- tai iho-ongelma, on parasta ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Kissanpennun korvat

Säännöllinen, hellävarainen kissanpennun ja etenkin sen korvien käsittely antaa sinulle mahdollisuuden tutkia ne ongelmien varalta ilman, että lemmikkisi säikähtää. Jos kissanpennun korvissa on ongelmia, huomaat sen nopeasti. Ensinnäkin sen korvalehdet ovat luimussa ja se ravistelee päätään jatkuvasti. Jos huomaat korvan sisäpinnalla harmaita tai tummanruskeita kuivia tai vahamaisia kertymiä, ne ovat varma merkki punkeista. Onneksi eläinlääkäri osaa hoitaa tämän vaivan helposti.

Kissanpennun silmät

Kuten arvelitkin, kissanpentusi silmien pitäisi olla kirkkaat ja niissä ei pitäisi esiintyä vuotoa. Tahmea erite sen silmissä voi johtua tulehduksesta. Puhdista vuoto pois säännöllisesti käyttämällä lämpimään veteen liuotettua suolaa (teelusikallinen suolaa 5 dl vettä kohti on sopiva suhde). Koska tulehdukseen voi olla useita eri syitä, on kissanpentu parasta viedä eläinlääkäriin.

AtshiiiI!!

Aivastelu voi myös olla merkki ylempien hengitysteiden tulehduksesta, jota usein kutsutaan 'kissainfluenssaksi'. Mikäli kissa pärskii useammin kuin silloin tällöin, käynti eläinlääkärillä on aiheellinen.

Kannattaa myös muistaa, että aivastelu voi johtua siitepölyn hengittämisestä, ruohonkorresta tai siemenestä, pölystä, huoneistossa käytetystä ilmanraikasteesta tai tupakansavusta.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.