Lemmikin adoptointi: perusasiat

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Haluat adoptoida lemmikin, mutta mistä sellaisen löytää? Miten pitää edetä? Mistä tiedät, onko sinulla kaikki oikeat lelut, muona ja koulutustarvikkeet? Mikä tärkeintä, mistä tiedät, että olet valinnut oikean seuralaisen perheellesi?

Lemmikin adoptoinnin yksityiskohtien selvittäminen ja epävarmuustekijöistä murehtiminen voi tuntua ylivoimaiselta lemmikistä haaveileville, mutta älä anna sen tulla eläimen pelastamisen tielle. Etene rauhassa kysymys kerrallaan, kunnes tiedät olevasi valmis sitoutumaan nelijalkaiseen perheenjäseneen.

Mistä uuden lemmikin haku pitäisi aloittaa?

Aloita paikallisesta eläinsuojeluyhdistyksestä. Käy yhdistyksen Facebook-sivuilla tai verkkosivuilla ja etsi tietoa kotia kaipaavista eläimistä. Voit käydä keskustelemassa henkilöstön kanssa siitä, millaista uutta ystävää tarvitset tai haluat. He saattavat juuri olla etsimässä kotia eläimelle, joka heistä sopisi hyvin perheeseesi. Kerro puutteistasi ja mahdollisuuksistasi hoitaa tiettyjä eläimiä. Onko sinulla lapsia, suuri takapiha, oletko paljon matkoilla? Elämästäsi kertomasi tiedot auttavat henkilöstöä löytämään sinulle lemmikin, joka sopii tarpeisiisi ja jota voit rakastaa vuosia.

Kun tutustut kotia etsiviin lemmikkeihin, varmista, että opettelet myös uuden lemmikin hoitoa. Uuden ystävän tuominen kotiin varmasti hermostuttaa, jos olet uusi lemmikkivanhempi. Onneksi verkossa on paljon tietoa, jotka auttavat lemmikkisi hoidossa, muun muassa Hill'sin Uuden lemmikin omistaja -portaali.

Little kitten in the shelter elegantly posing in a cage

Mistä tiedät löytäneesi oikean?

Rakastuminen on helppoa, mutta voitko varmasti taata paremman elämän tälle eläimelle? Osana lemmikin adoptointia kannattaa miettiä kaikkia uuden lemmikin hankintaan liittyviä ongelmia, jotta et päädy palauttamaan lemmikkiä löytöeläinkotiin – musertava tilanne kaikille osapuolille. Joitakin kysymyksiä ja ongelmia, joita teidän tulisi miettiä koko perheen voimin ennen lemmikin valintaa:

 • Tuleeko uusi koira tai kissa toimeen muiden talouden jäsenten kanssa? Jotkin eläimet esimerkiksi eivät ehkä pidä pienistä lapsista. Vastaavasti kovin riehakas koira ei välttämättä sovi iäkkään henkilön hoiviin. Entä perheen muut mahdolliset lemmikit?
 • Kuka on lemmikin pääasiallinen hoitaja?
 • Onko sinulla varaa eläimen jokapäiväiseen hoitoon ja hätätilanteissa?

Keskustele löytöeläintalon henkilökunnan, sijaisperheen tai kenen tahansa muun kanssa, joka on ollut säännöllisesti tekemisissä adoptoitavaksi harkitsemasi koiran tai kissan kanssa. Siten saat paremman kuvan eläimen persoonasta ja mahdollisista ongelmista. Vaikka roduilla on usein tietyt persoonallisuuspiirteet, jokainen kissa ja koira on oma persoonansa, ja sen selvittämisessä henkilökunnasta voi olla paljon hyötyä. Useimmissa löytöeläinkodeissa pääset eri tilaan viettämään aikaa mahdollisen lemmikin kanssa, jotta näette, kuinka hyvin tulette toimeen.

 

Mistä saan tietoa, jos minulla on kysyttävää?

Tutustu Hill'sin Lemmikki-infoon. Sieltä saat uutisia, vinkkejä, neuvoja kissojen ja koirien hoitoon sekä lisätietoja lemmikin adoptoimisesta. 

Kysy lisäksi aina empimättä eläinlääkäriltä neuvoa, jos jokin koirasi tai kissasi käyttäytymisessä tai terveydessä huolettaa. Voit myös kääntyä ystäviesi tai sukulaisten puoleen tai tutustua verkon lemmikkiryhmiin. Muista, että jokainen lemmikki on yksilö, ja jos jokin toimii muille koirille ja kissoille, se ei välttämättä toimikaan oman uuden lemmikkisi kohdalla. Muiden aikaisemmista kokemuksista saatat silti saada hyviä ideoita siitä, miten voit tarjota parhaan kodin uudelle ystävällesi.

Varmaa on, että lemmikin adoptointi on suuri sitoumus. Kodittoman eläimen pelastaminen on kuitenkin upeaa, ja ensimmäinen vaihe on opetella, miten lemmikkiä adoptoitaessa toimitaan. Se voi olla hyvin palkitsevaa – sekä sinulle itsellesi että pelastamallesi eläimelle. Olet antanut eläimelle hyvän kodin ja rakastavan perheen, ja vastineeksi se on antanut sinulle koko sydämensä. Kun teet taustatutkimuksen huolella, varaudut uuden lemmikkisi tarpeisiin ja ajattelet tulevaisuutta, olet jo päässyt pitkälle sen varmistamisessa, että olet tehnyt oikean päätöksen itsellesi, perheellesi ja uudelle lemmikillesi.

Tietoja kirjoittajasta

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy on freelance-kirjoittaja ja lemmikinomistaja, joka asuu Eriessä Pennsylvaniassa. Hänellä on goldendoodle nimeltä Maddie.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Kissa vai koira: kumpi sopii minulle paremmin?

  Lue lisää kissojen ja koirien tärkeimmistä eroista esimerkiksi kustannusten ja tilavaatimusten suhteen Nämä tiedot voivat auttaa sinua päättämään, kumpi lemmikki sopii sinulle paremmin.
 • Löytöeläimet: hyödyllistä tietoa

  Harkitsetko löytöeläimen adoptointia? Lue, mihin kiinnittää huomiota koirassa tai kissassa ja miksi on tärkeää valita rauhassa elämäntapoihisi sopivin lemmikki.
 • Miten valita paras nimi koiralle ja kissalle

  Löytöeläinkeskukset auttavat hylättyjä ja kodittomia eläimiä sekä vähentävät lemmikkien tarpeetonta lopettamista. Lue lisää löytöeläinkodeista ja siitä, miten voit osallistua auttamiseen.
 • Proteiinit

  Dogs running Proteiinit syntyvät, kun aminohapot muodostavat pitkiä aminohappoketjuja. Aminohappoketjuista muodostuu kolmiulotteisia lankavyyhtejä muistuttavia rakenteita.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.