Miksi antioksidantit ovat tärkeitä

Published by
Min. lukemista

Vapaiden radikaalien uhka

Solut ovat jatkuvasti alttiita vapaiden radikaalien hyökkäykselle. Kehon oman aineenvaihdunnan johdannaiseksi kehittyneenä tai ulkoisen tekijän, kuten saasteen, tuloksena, vapaat radikaalit voivat tuhota soluja vahingoittamalla kalvoa, entsyymejä ja DNA:ta solun sisällä. Vapaat radikaalit ovat erityisen vaarallisia aivojen ja immuunijärjestelmän soluille, ja ne voivat olla jopa osallisena useiden sairauksien kehittymisessä ja ennen aikaisessa ikääntymisessä.

Miten antioksidantit auttavat

Antioksidantit auttavat torjumaan vapaita radikaaleja vahingoittamasta soluja. Kun kehon normaali antioksidanttituotanto antaa jonkin verran suojaa, antioksidanttilisä ravinnossa tarjoaa tehokkaan suojan, joka tukee luonnollista tuotantoa.

Kliinisesti todistetut antioksidantit

Hill’s Science Plan -ruuat sisältävät ainutlaatuisen antioksidanttien yhdistelmän, kuten vitamiinit E ja C, beetakaroteeni ja seleeni. Tämän ensiluokkaisen antioksidanttikoostumuksen on kliinisesti todistettu auttavan ylläpitämään lemmikin terveyttä, vähentämään sairauksien riskiä ja vahvistamaan immuunipuolustusta.

Suojaa koiran- ja kissanpentuja

Koska pennut oavt erityisen herkkiä vapaille radikaaleille, Hill’s Science Plan Healthy Development -ruuat sisältävät kliinisesti todistettuja antioksidantteja, jotka auttavat rakentamaan terveen immuunijärjestelmän jo nuoresta pitäen.

Liittyvät artikkelit

  • Vitamiinit

    Vitamiinit voidaan jakaa kahteen ryhmään, vesi- ja rasvaliukoisiin. Lisäksi on olemassa vitamiinin kaltaisia aineita, jotka eivät kuitenkaan sovi ominaisuuksiltaan kumpaankaan em. ryhmään.
  • Mineraalit eli kivennäisaineet

    Nisäkkäille välttämättömiä kivennäisaineita uskotaan olevan vähintään 18. Kivennäisaineet jaetaan makromineraaleihin, joita tarvitaan enemmän kuin mikromineraaleja eli hivenaineita.
  • Proteiinit

    Proteiinit syntyvät, kun aminohapot muodostavat pitkiä aminohappoketjuja. Aminohappoketjuista muodostuu kolmiulotteisia lankavyyhtejä muistuttavia rakenteita.

Liittyvät tuotteet