Ennustava biologia: Lemmikkieläinten ruoan taustalla oleva tiede

Published by
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kuten useimmat nykypäivän aiheet, myös lemmikkieläinten ravitsemus on alkanut keskittyä ääripäihin. Kun lemmikkieläinten ruokaan liittyvät suuntaukset ja muutokset ovat niin moninaisia, voi olla vaikea tietää, keneen tai mihin luottaa. Voi olla todella monimutkaista löytää koirallesi tai kissallesi paras mahdollinen vaihtoehto.

Ymmärrämme ongelman. Hill'sillä sitoutumisemme ei perustu kilpailijoidemme markkinoimiin erilaisiin trendeihin, vaan tieteelliseen tietoon, jota on kerätty vuosien eläinlääketieteellisen ja ravitsemuksellisen tutkimuksen pohjalta. Hill'sin lemmikkieläinten ruoat on valmistettu yhteistyössä eläinlääkäreiden, tutkijoiden ja ravitsemusasiantuntijoiden kanssa, jotta voidaan varmistaa, että koirallesi tai kissallesi tarjotaan parasta mahdollista ruokaa.

Mitä tämä kaikki todella tarkoittaa? Kaikki alkaa prosessista, jota kutsutaan ennakoivaksi biologiaksi. Sinun ei tarvitse olla tiedemies tai lemmikkieläinten ravitsemusasiantuntija ymmärtääksesi näitä prosesseja, sillä esittelemme tässä artikkelissa, kuinka terveelliset, biologiaan perustuvat lemmikkieläinten ruokatuotteemme valmistetaan.

Tutkimus

Eläinlääkäri ja avustaja tutkivat oranssia kissanpentua pöydällä.

Ennen kuin valmistamme mitään koiran- tai kissanruokaa, tutkimme lemmikkieläinten biologiaa hyvin perusteellisesti. Ihmisten tavoin koirien ja kissojen biologia vaikuttaa lemmikkisi elämään ja sen kehittymiseen täysikasvuiseksi yksilöksi. Lemmikkieläinten sisäisten prosessien, elinten, neurologisen järjestelmän, veren, lisääntymisen, kehityksen ja sairauksien tuntemus on tärkeää, kun kehitetään ravitsemusta lemmikkieläinten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi.

Juuri tässä kohtaa ennustava biologia astuu kuvaan. Se on kokonaisvaltainen lähestymistapa, jota käytetään lemmikkisi biologian ymmärtämiseen. Tutkimme, miten eri ainesosilla ja ravintoaineilla on olennainen rooli lemmikkisi biologiassa ja miten ne vaikuttavat sen biologisiin prosesseihin. Tutkimus voidaan jakaa kolmeen eri osa-alueeseen:

Genetiikka

Kuten lukion luonnontieteiden opettajatkin selittäisivät, geenit (jotka koostuvat DNA:sta) sisältävät ne koodit tai ohjeet, joita tarvitaan kaikkien elävien olentojen kasvulle, kehitykselle ja terveydelle välttämättömien proteiinien ja molekyylien valmistamiseen. DNA:n perusteella määräytyy mm. kuinka iso koirasta tulee, minkä värinen kissasta tulee ja millaisille terveysongelmille lemmikkisi on altis. Lemmikkieläinten geeniperimän tutkiminen antaa meille mahdollisuuden ymmärtää, mitkä osat niiden DNA:sta liittyvät tiettyihin ominaisuuksiin ja mikä merkitys niillä on koiran tai kissan terveydelle.

Lemmikin DNA:lla on suuri merkitys myös ravitsemuksen kannalta. Se vaikuttaa lemmikkisi hormoneihin, entsyymeihin ja proteiineihin, jotka auttavat luomaan elimiä ja kudoksia, sulattamaan ruokaa ja ohjaamaan aineenvaihduntaa. Geneettinen tutkimus auttaa meitä määrittämään, miten lemmikki reagoi tiettyihin ainesosiin ja ravintoaineisiin, ja miten lemmikkisi aineenvaihdunta hajottaa tiettyjä ruokia. Esimerkiksi suklaa on geneettisten tekijöiden vuoksi herkullista, mutta koiralle tai kissalle se on myrkyllistä.

Miten lemmikkieläinten DNA:ta sitten tutkitaan? Otamme ensin pyyhkäisynäytteen koiran tai kissan poskesta ja tarkastelemme sitten näytteen sisältämiä soluja. Kehittyneiden laitteiden avulla voimme poimia soluista sen DNA:n ja tutkia sitä. Huolellisen kartoituksen avulla pystymme määrittämään, mitkä osat lemmikin DNA:sta vaikuttavat mihinkin sen biologiseen ominaisuuteen.

Genomiikka

Genomitutkimus tutkii sitä, miten ainesosat ja ravintoaineet vaikuttavat elävän organismin, Hill’sin tapauksessa lemmikkieläinten, geeneihin. Eri ainesosilla ja ravintoaineilla on kyky muuttaa geenien toimintaa tai niiden käyttäytymistä, minkä vuoksi on tärkeää tutkia tätä osa-aluetta ennen lemmikkieläinten ruoan valmistamista.

Genomiikkaa voidaan ajatella kuin valojen himmentimenä: tietyillä ravintoaineilla voimme muuttaa geenien aktiivisuutta aineenvaihduntareitillä joko vähentämällä niiden aktiivisuutta (himmentää) tai lisäämällä niiden aktiivisuutta (valoa). Tutkimalla, miten geenit reagoivat eri ravintoaineisiin, voidaan määrittää lemmikkieläinten ruokien biologiset vaikutukset. Miten tämä tapahtuu käytännössä? Voimme tarkastella ainesosien ja ravintoaineiden vaikutuksia geenien käyttäytymiseen joko soluviljelmillä laboratoriossa tai ruokkimalla lemmikkieläintä.

Eläinlääkäri ja avustaja tutkivat beaglea hoitopöydällä.

Kaikki tämä auttaa määrittämään, mitä ainesosia ja ravintoaineita Hill's Pet Foodsin jokaiseen pussiin ja tölkkiin laitetaan.

Mikrobiomiikka

Viimeinen tutkimusmenetelmä lemmikkieläimen biologian ymmärtämiseksi on mikrobiomiikan tutkimus. Tämä ala tutkii sitä, miten lemmikkieläimen sisällä olevat bakteerit vaikuttavat sen terveyteen. Loppujen lopuksi emme vain ruoki lemmikkiäsi, vaan myös lemmikkisi sisällä olevia bakteereja.

Kuten kaikilla elävillä organismeilla, myös koirilla ja kissoilla on miljoonia bakteereja, jotka kasvavat niiden kehon sisällä ja niiden keholla. Tässä bakteeriyhteisössä joillakin bakteereilla on lemmikkieläimelle hyviä vaikutuksia ja joillakin huonompia. Tutkimalla näitä pieniä mikrobeja voimme määrittää, mitkä bakteerit ovat tärkeitä, mitä ne tekevät ja onko niillä myönteinen vai kielteinen vaikutus lemmikkisi terveyteen.

Miten tämä määrittelyprosessi etenee? Aloitamme yleensä keräämällä ulostenäytteitä lemmikkieläimiltä, jotta voimme tutkia niiden sisältämiä bakteereja. Tämä antaa meille hyvän kuvan lemmikin ruoansulatuskanavassa elävistä mikrobeista. Tämän jälkeen mikrobeja verrataan tunnettujen bakteerien maailmanlaajuiseen tietokantaan.

Ymmärtämällä, mitä mikrobeja lemmikkisi sisällä elää, voimme laatia terveellistä lemmikkieläinten ruokaa, joka tukee lemmikin tarvitsemia hyödyllisiä bakteereja ja vaikuttaa mikrobiomiin, jotta lemmikkisi pysyy terveenä.

Koostumus

Science Diet® -ruokien valmistus perustuu tietoon, joita tutkijamme ja ravitsemusasiantuntijamme keräävät. Olipa kyse sitten kissaystäväsi paremmasta karvapallojen hoitamisesta tai iäkkään koiran aivotoiminnan tukemisesta, ennakoivan biologian avulla varmistamme, että ruoka vaikuttaa tehokkaasti.

Eläinlääkärin avustaja annostelee ruokaa kauhalla ruokakuppiin

Terveellisen ruoan on kuitenkin oltava myös maukasta, joten olemme panostaneet yhtä paljon myös sen ymmärtämiseen, mistä lemmikkieläimet pitävät, jotta reseptimme maistuisivat herkullisilta. Koirat ja kissat ovat kuluttajiamme. Kun kehitämme innovatiivisia ravintotuotteitamme, teemme makutestejä Global Pet Nutrition Center (PNC) -keskuksellamme, jossa koirat ja kissat voivat valita parhaan reseptin. Pet Nutrition Center -keskuksessa lemmikkikollegamme saavat loistavan kodin ja erinomaista hoitoa. Tarjoamme lemmikeillemme laadukasta ravintoa, henkistä ja fyysistä liikuntaa, erinomaista eläinlääkärin hoitoa, sosiaalista kanssakäymistä muiden lemmikkien ja ihmisten kanssa sekä paljon rakkautta. Uskomme myös, että joustava vapaa-ajan käyttö on tärkeää lemmikkien yleisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Monet lemmikkieläinkollegamme osallistuvat makumieltymysten arviointiin, jossa ne saavat valita kahden aterian väliltä kumman valitsevat mieluummin. Tämä auttaa tuotekehittäjiä suunnittelemaan elintarvikkeita, jotka ovat sekä ravitsevia että herkullisia.

Riippumatta siitä, mitä syötät koirallesi tai kissallesi, ymmärrämme, että lemmikkisi ovat sinulle tärkeitä ja haluat tehdä kaiken niiden parhaaksi. Tämä sama tunne oli käynnistävänä tekijänä Hill's Pet Nutritionin aloittamiselle yli 70 vuotta sitten, ja siksi käytämme niin paljon aikaa uusien tapojen tutkimiseen ja innovointiin, jotta lemmikkisi olisi terveempi ja onnellisempi. Science Diet -eläinten ruokien osalta kaikki alkaa tieteestä, joka auttaa meitä luomaan biologiaan perustuvaa ravintoa, josta koirasi tai kissasi varmasti pitää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Proteiinit

  Dogs running Proteiinit syntyvät, kun aminohapot muodostavat pitkiä aminohappoketjuja. Aminohappoketjuista muodostuu kolmiulotteisia lankavyyhtejä muistuttavia rakenteita.
 • Mineraalit eli kivennäisaineet

  Dogs running Nisäkkäille välttämättömiä kivennäisaineita uskotaan olevan vähintään 18. Kivennäisaineet jaetaan makromineraaleihin, joita tarvitaan enemmän kuin mikromineraaleja eli hivenaineita.
 • Vitamiinit

  Dogs running Vitamiinit voidaan jakaa kahteen ryhmään, vesi- ja rasvaliukoisiin. Lisäksi on olemassa vitamiinin kaltaisia aineita, jotka eivät kuitenkaan sovi ominaisuuksiltaan kumpaankaan em. ryhmään.
 • Miksi antioksidantit ovat tärkeitä

  Dogs running Hill's, lemmikin ruoka, tuotteet, jälleenmyyjät, koiranpentu, kissa, koira, kissanpentu, ruoka, Science Plan, Prescriptio Diet, koostumus, kuivaruoka, säilyke

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
  Buy Now »