Opi tunnistamaan lemmikkisi ruoansulatusvaivat

Kuriseva suolisto ja sekaisin oleva maha ovat aina ikäviä uutisia lemmikeille. Omistajille, jotka joutuvat siivoamaan vatsavaivaisten lemmikkien sotkut, ruoansulatusongelmat ovat yksi harvoista lemmikinomistamisen huonoista puolista.

Ruoansulatusvaivat voivat kohdistua mihin tahansa ruoansulatusjärjestelmän osaan, vatsasta ja ohutsuolesta aina paksusuoleen asti. Yleisesti tunnettujen merkkien, kuten ripulin ja oksentelun, lisäksi lemmikin ruoansulatusvaivoihin voi liittyä ruokahaluttomuus, kuriseva vatsa tai krampit, ulostusvaikeudet, passiivisuus, masentuminen ja laihtuminen.

Muista, että lemmikkisi on hyvä viedä eläinlääkärille, jotta lyhyen aikavälin vatsavaivojen lisäksi myös pitempikestoisiin ja mahdollisesti yhtä vakaviin vaivoihin voidaan puuttua. Erityisesti kehitetyn Hill’sTM Prescription DietTM ‑lemmikkieläinruoan syöttäminen voi olla vastaus lemmikkisi ruoansulatusvaivoihin ja eläinlääkäri pystyy suosittelemaan lemmikkisi ongelmiin parhaiten sopivan ravinnon.

Käy uusilla koirien ja kissojen ruoansulatushäiriöihin keskittyvillä sivuillamme saadaksesi lisätietoja ruoansulatusvaivoista.