KOIRIEN VIRTSATIEONGELMAT: RAVINTOON
PERUSTUVAA
HOITOA ERILAISIIN
VIRTSATIEONGELMIIN

Monet koirien virtsatieongelmat — kuten virtsatieinfektiot ja struviittikivet — voidaan hoitaa ja parantaa eläinlääkärin ohjeistuksella, mutta joissakin tapauksissa koiran virtsatieongelmat voivat vaatia elinikäistä hoitoa. Erityisesti kalsiumoksalaattikiteistä kärsivät koirat voivat vaatia pitkäaikaisia hoitoratkaisuja. Onneksi virtsateiden hoitoon tarkoitettu koiranruoka voi olla tärkeässä asemassa struviittikivien liuottamisessa sekä virtsatieongelmien hallinnassa ehkäisemällä tulevia ongelmia.


Osana kokonaisvaltaista hoitosuunnitelmaa lääkkeiden ohella, virtsateiden terveyttä tukeva koiranruoka voi auttaa parantamaan koirien elämänlaatua, jotta ne voisivat nauttia päivittäisestä elämästä perheen kesken.

“MIKSI KOIRANI VIRTSAA KAIKKIALLE?”

VÄÄRINYMMÄRRETYN OIREEN YMMÄRTÄMINEN

Kun sisäsiistiksi opetettu koira alkaa yllättäen virtsata sisätiloissa, lemmikinomistaja pitää niitä usein yksinkertaisesti vahinkoina. Tämä voi valitettavasti heikentää luottamusta ja vaikuttaa negatiivisesti parhaimpaankin lemmikin ja omistajan väliseen suhteeseen. Kyse ei kuitenkaan ole aina yksinkertaisista vahingoista — ne voivat olla merkki vakavista, mutta hallittavissa olevista terveysongelmista. Koirien virtsatieongelmien oireet on siksi tärkeää osata tunnistaa, jotta voisit tehdä tietoon pohjautuvia päätöksiä lemmikin virtsateiden terveyden tukemiseksi.

KOIRIEN VIRTSATIEONGELMIEN OIREIDEN TUNNISTAMINEN

Koirien virtsatieongelmat ovat ikäviä ja ne voivat aiheuttaa suurtakin vaivaa omistajille. Tarkkaile seuraavia merkkejä ja ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet koirallasi olevan virtsatieongelmia.

VIRTSAAMINEN SISÄTILOISSA

Jos aikuisella koirallasi ilmenee usein vahinkoja tai virtsaamista tapahtuu epätavallisissa paikoissa, se voi olla merkki useista yleisistä virtsatieongelmista — varsinkin silloin, kun virtsan määrä on pieni.

KIVULIAS VIRTSAAMINEN

Vaikeudet virtsatessa tai muut virtsaamisongelmat voivat olla merkki koirien virtsakivistä tai muista virtsatieongelmista.

VERTA VIRTSASSA

Jos koirasi virtsassa on verta, se on merkki koirien virtsakivistä tai muista pikaista hoitoa vaativista terveysongelmista.

TIHEÄ VIRTSAAMINEN

Jos koirasi virtsaa pieniä määriä tavallista tiheämmin tai pyrkii tiheään pääsemään ulos, tarkkaile tilannetta ja ota yhteyttä eläinlääkäriisi.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

KOIRIEN YLEISET VIRTSATIEONGELMAT

Monet eri virtsatieongelmat voivat vaikuttaa lemmikkisi terveyteen. Niihin kuuluvat esimerkiksi koirien virtsatietulehdukset, struviittikivet ja kalsiumoksalaattikivet. Hoito voi vaihdella tapauskohtaisesti koirasi diagnoosin mukaan, mutta virtsateitä hoitava koiranruoka on yleensä tärkeä osa lemmikin pitkäaikaista hoitoa tulevien virtsatieongelmien ehkäisemiseksi.

KOIRIEN VIRTSATIEONGELMIEN HOITO

Virtsatieongelmiin ei ole olemassa yhtä yleispätevää ratkaisua. Siksi läheinen yhteistyö eläinlääkärin kanssa on tärkeää lemmikin yksilöllisten tarpeiden ja sopivimman hoidon määrittämiseksi.

Yleisesti ottaen virtsatieongelmista kärsivät koirat hyötyvät kokonaisvaltaisesta hoidosta, joka voi sisältää virtsateiden hoitoon tarkoitettua ruokaa, lääkkeitä tai jopa tarvittaessa leikkauksen. Parhaankin hoidon jälkeen joillakin koirilla ongelmat voivat toistua säännöllisesti tai aika ajoin.

RAVINTO

Jos haluat löytää parhaan koiranruoan virtsateiden terveyden tukemiseen, varmista tiettyjen, virtsaan kiteitä muodostavien kivennäisaineiden (esim. kalsium, fosfori ja magnesium) säännöstelty pitoisuus.

LÄÄKKEET

Koiran yksilöllisten tarpeiden mukaan eläinlääkäri voi määrätä antibiootteja (jos kyseessä on virtsatieinfektio) tai lääkkeitä kivien aiheuttaman kivun hallitsemiseksi, kun taas itse voit tukea koirasi terveyttä antamalla virtsateiden hoitoon tarkoitettua koiranruokaa kivien hajottamiseksi ja tulevien ongelmien ehkäisemiseksi.

RESURSSIT JA VINKIT

Lisätietoa koirasi terveysongelmista — sekä parhaasta mahdollisesta hoidosta — saat näistä eläinlääkäriemme laatimista resursseista.