Pahoinvointisuus ja ripuli koiralla: onko aihetta hätään?

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Oksenteleeko koirasi? Oletko huomannut kakan värin tai koostumuksen muuttuneen? Pahoinvointisuus ja ripuli ovat melko yleisiä lemmikkieläimillä, ja ne voivat johtua monista syistä. Usein ei ole mitään syytä huoleen, sillä lemmikit ovat saattaneet syödä jotain epäsopivaa tai sairastua johonkin pöpöön, kuten mekin. Vaikka useimmat tapaukset rauhoittuvat itsestään, on silti syytä olla tarkkaavainen, sillä joskus vaivat voivat olla merkki huolestuttavammasta tilasta. Erityisesti oksentelu voi aiheuttaa nopeaa nestehukkaa. Seuraavassa muutamia ohjeita, joiden avulla päättää, tarvitseeko lemmikkisi pahoinvointisuus tai ripuli eläinlääkärin hoitoa

Miten toimia

Jos koirasi on pahoinvoiva, ensimmäiseksi on lopetettava sen ruokinta ja varmistettava, että sen saatavilla on runsaasti raikasta vettä. Jos koirasi jatkaa oksentelua yli 8 tunnin ajan tai se oksentelee hyvin usein, ota yhteys eläinlääkäriin. Jos koirallasi on ripuli, ruokintaa ei yleensä tarvitse lopettaa. Itsestään hoituva ripuli rauhoittuu yleensä 2—3 päivässä.

On kuitenkin tilanteita, joissa sinun ei pitäisi odottaa 24 tuntia ennen kuin otat yhteyttä eläinlääkäriin.

Soita eläinlääkärille, jos...

 • Koirasi on hyvin nuori tai hyvin vanha (koska ne voivat kuivua hyvin nopeasti)
 • Koirallasi on jokin olemassa oleva sairaus, kuten diabetes
 • Koirasi on lääkityksellä. Kysy voiko lääkityksen lopettaa tai pitääkö se lopettaa, kun lemmikkisi voi pahoin
 • Näet verta oksennuksessa tai ripulissa tai jos uloste on mustaa ja tervamaista
 • Koirasi näyttää hyvin onnettomalta, masentuneelta tai sen ikenet tuntuvat kuivilta ja tahmeilta
 • Koirasi vatsa alkaa turvota tai koira alkaa huokailla tai yrittää oksentaa, mutta mitään ei tule ulos. Turvotus voi olla merkki vakavasta ongelmasta — ota välittömästi yhteys eläinlääkäriin, jos huomaat turvotusta.
 • Jos koirasi vatsa näyttää rauhoittuvan 24 tunnin kuluessa ja tarvitset neuvoja siitä, mitä syöttää sille seuraavaksi, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkärit suosittelevat usein erikoisvalmisteista ruokaa, kuten Hill's Prescription Diet i/d, sen sijaan, että koirasi palaisi välittömästi normaaliin ruokaansa.

Viimeinen neuvo — soita eläinlääkärillesi, ennen kuin viet pahoinvoivan koirasi vastaanotolle. He voivat pyytää sinua odottamaan eri odotustilassa, jos he epäilevät, että koirasi tila voi olla tarttuva.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
  Buy Now »