Koiran märkäruoan tarjoamat hyödyt

Julkaissut
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Koiranruokien laatu on nykyään entistä parempi. Voit tarjota koirallesi naudanlihaa, lampaanlihaa tai kananlihaa yhdessä ravitsevien vihannesten ja viljojen kanssa varmistaen täten tasapanoisen ravinnon koirasi kaikkiin elämänvaiheisiin. Vaikka kuivaruoan uskotaan usein olevan terveellisempää, märkäruoka on aivan yhtä terveellistä seuraavista syistä.

1. Helpompi purtavuus

Monet lemmikkien omistajat eivät mielellään valitse purkkiruokaa lemmikeilleen. Heitä huolestuttavat märkäruoan ravintopitoisuus ja vaikutus hampaiden terveyteen. Hyvälaatuinen märkäruoka tarjoaa lemmikillesi tasapainoista ravintoa hyvän terveyden tukemiseen ja ylläpitämiseen lemmikkisi kaikissa elämänvaiheissa. Eläinlääkärien mukaan koiran märkäruoka ei vahingoita lemmikkisi hampaita tai ikeniä. Ikääntyneiden koirien kohdalla märkäruoan syöminen voi olla itse asiassa kuivaruokaan verrattuna helpompaa erilaisten hampaita ja ikeniä koskevien ongelmien vuoksi.

2. Terveellinen vaihtoehto kasvaville koirille

Jack Russell Terrier Puppy eating food out of a silver dog bowl.

Milloin märkäruoka on kuivaruokaa parempi vaihtoehto? Koiranpennun kasvaessa, jolloin koirasi tarvitsee enemmän proteiinia, sillä märkäruoat tyypillisesti sisältävät enemmän proteiinia kuin kuivaruoat. Koirien kuivaruoka sisältää enemmän viljaa (esim. maissia, kauraa tai täysjyväviljoja), mikä edistää ruoansulatuksen terveyttä vanhemmilla koirilla.

3. Hyvä säilyvyys

Erilaiset märkäruoat, kuten Hill's Science Plan, sisältävät runsaasti lihaa ja kasviksia, jolloin koirasi saa tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet terveellistä elämää varten. Aito naudan-, lampaan ja kananliha yhdistettynä täysjyväviljoihin ja kasviksiin muodostavat herkullisen ja ravintorikkaan aterian. Märkäruoka säilyy lisäksi kuivaruokaa pitempään viimeisestä käyttöpäivämäärästä riippuen; säilöntäaineet eivät ole tarpeen purkkiruokien pitämiseksi tuoreina.

Kuivaruoan antaminen

Kuivaruoan antaminen ja annostelu voi olla helpompaa. Nopeasti ruokaa ahmivat koirat voivat hidastaa tahtiaan kuivaruokaa saadessaan. Kuivaruokaa on myös saatavilla suuremmassa pakkauskoossa, mikä voi olla käytännöllisempää. Jos koirasi puolestaan ei syö kaikkea kerralla kuivaruoka voi olla parempi vaihtoehto, sillä märkäruoka pilaantuu neljän tunnin kuluessa tarjoilusta kuppiin jätettynä. Kuivaruoka sopii paremmin leluihin piilotettavaksi aktivoimaan koiraa ja ehkäisee ylensyöntiä. Jos haluat syöttää koirallesi sekä kuiva- että märkäruokaa, valitse laadukkaat ruoat, kuten Hill's Science Plan -ruoat. Laadukkaat ruoat sisältävät tärkeimpiä ravintoaineita suurissa pitoisuuksissa.

Miksei antaa molempia?

Jos koirasi purkkiruoka ei mielestäsi sisällä kaikkia tarvittavia ravintoaineita, harkitse kuiva- ja märkäruoan syöttämistä sekaisin. Kuiva- ja märkäruokaa voidaan sekoittaa, jotta koirasi saisi molempien ruokien hyödyt päivittäin. Osa lemmikkien omistajista antaa kuivaruokaa aamuisin ja märkäruokaa iltaisin. Ravinto on tällöin kaiken kattavaa ja koira saa hiukan vaihtelua nauttiessaan samalla herkullisesta ruoasta.

Contributor Bio

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert

 

Jeanne Grunert on freelance-kirjoittaja, bloggaaja ja kirjailija. Hän asuu ja työskentelee noin 7 hehtaarin tilallaan Yhdysvaltojen Virginiassa yhdessä saksanpaimenkoiransa Shadowin ja kuuden kissansa kanssa.

 

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.