RAVITSEMUS JA RUOKINTA Koira

Etsitkö parasta ruokaa koirallesi? Aloita lukemalla joitakin näistä artikkeleista. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Terveellinen ruoka. Onnellinen koira.  

Oletko koskaan etsinyt parasta ruokaa koiranpennullesi? Oikean ruoan valinta ei ole helppoa, koska tarjolla on tuhansia koiranruokamerkkejä ja erikoisruokia. Älä silti huoli. Huolestuneisuutesi tarkoittaa ainoastaan sitä, että olet erinomainen lemmikinomistaja. Miksi? Koska korkealaatuisen, hyvin tasapainotetun ruoan syöttäminen on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä koiranpentusi hyväksi. Lue lisää ja ota selvää, kuinka voit valita ruoan, joka on parasta koirasi hyvinvoinnille. 

Paras ravinto koiralle

Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit koirallesi tehdä, on syöttää sille sen tarpeiden mukaan tasapainotettua ravintoa. Ruoan pitäisi sisältää eläinproteiinia, laadukkaita rasvoja ja mikroravintoaineita, kuten omega-3-rasvahappoja. Koira tarvitsee yli 50 keskeistä ravintoainetta, mukaan lukien C-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia. Muista, että jos koiran ruoka ei sisällä kaikkia sille elintärkeitä ravintoaineita, se saattaa kärsiä terveysongelmista. 

Ruoan vaihto elämänvaiheen mukaan

Ei ole olemassa yhtä ruokaa, joka sopii kaikille. Jokaisella nelijalkaisella ystävällämme on erilaiset ravitsemustarpeet elämänvaiheesta riippuen. Aktiivisille koirille ja suurikokoisille koirille on olemassa sopivia ruokia, ja koostumukseltaan tasapainotettuja erityisruokia on saatavilla terveysongelmien, kuten nivelrikon, ihoallergioiden, hampaiden terveyden ja nivelvaivojen hoitoon. Ja omistat iäkkään lemmikin, valitse iäkkäille koirille tarkoitettu ruoka, joka sisältää vähemmän kivennäisaineita munuaisten terveyden tukemiseksi. 

Vältettävät ruoat

Koirilla on erilaiset ravitsemustarpeet kuin ihmisillä, joten niille ei kannata syöttää ihmisten ruokaa. Siinä on yleensä liikaa kaloreita, eikä se sisällä kaikkia tarpeellisia ravinteita. Jotkin ruoat voivat tehdä koiran sairaaksi ja saada sen vatsan sekaisin. On tärkeää tietää, mitkä ruoat saattavat olla koirille myrkyllisiä. On olemassa monia selvästi myrkyllisiä ruokia ja kotitaloustarvikkeita, joita tulee välttää, mutta seuraavista yleisistä ruoka-aineista on hyvä olla tietoinen: Jos koira söi juuri leipomasi suklaakakun, kannattaa soittaa eläinlääkärille, koska suklaa on koirille myrkyllistä. Samoin on toimittava, jos koirasi syö viinirypäleitä, sipulia tai valkosipulia.