Kesähelle

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Helle jatkuu usein pitkään alku syksyyn asti, vaikka lämmin kausi yhdistetään yleensä vain kesään. Monet lemmikit tarvitsevat erityistä huolehtimista, jotta ne voisivat nauttia lämpimästä säästä turvallisesti.

Auringonpoltto

Kaikki ihon alueet, joita peittää vain ohut karva, ovat alttiita palamiselle. Älä oleta, että lemmikkisi olisi järkevä - useimmat eivät edes hakeudu varjoon kuumalla ilmalla. Aurinko voi polttaa koiran nenän, ja jos ihossa on haava, riski on suurempi. Valkoturkkiset koirat, lyhytkarvaiset rodut ja äskettäin trimmatut koirat ovat alttiimpia palamiselle auringossa. On parasta pitää ne sisällä kun aurinko on kuumimmillaan. Käytä aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin - sellaista, joka on turvallista lapsille. Levitä sitä koirasi korviin suojataksesi niitä vakavilta auringonpolttamilta. Mikä tahansa koira voi saada lämpöhalvauksen kuumalla säällä, mutta hyvin nuoret, vanhemmat ja lyhytkuonoiset rodut ovat kaikkein alttiimpia sille. Halvaus ilmenee kohtuuttomana läähättämisenä, ja jopa tuupertumisena, ja vaatii välittömästi eläinlääkärihoitoa. Välttääksesi tätä, varmista että puutarhassa on riittävästi varjoa, äläkä liikarasita koiraasi kuumalla ilmalla.

Huolehdi nesteen saamisesta

Tätä ei varmaan tarvitse edes mainita - pidä aina tarjolla runsaasti raikasta juomavettä koirallesi lämpimään vuodenaikaan. Säilykeruoka pilaantuu melko nopeasti ja kerää kärpäsiä, jos se jätetään ulos lämpimään, joten on hyvä harkita ruokkimista vain kuivaruualla. Pidä tarkkaan silmällä koirasi painoa. Jotkut koirat viettävät enemmän aikaa ulkona liikkuen, joten ne saattavat tarvita enemmän ruokaa, mutta jos sää muuttuu todella lämpimäksi, passiivisuus vähentää niiden tarvitseman ruuan määrää.

Lämmöstä nautiskellen

Pitkinä ja lämpiminä päivinä on aina mukava leikkiä ulkona! Onneksi on monia tapoja nauttia tästä vuodenajasta.

 • Uiminen:Monet koirat rakastavat vettä ja altaassa polskiminen on hyvä keino kuumuuden voittamiseen. Järvet ja meri ovat hyviä paikkoja, joissa koirasi voi leikkiä, noutaa keppiä ja uida. Varmista vain, että koirasi pääsee helposti pois vedestä ja ettei rannassa ole jyrkkiä kallioita.
 • Jotkut koirat pelkäävät vettä tai ne haluavat vain kahlata, joten älä pakota koiraasi veteen jos se vaikuttaa epäröivältä tai epävarmalta. Mutta jos se ryntää suoraan veteen ja alkaa harjoitella koira-uintiaan, anna sen nauttia kokemuksesta. Tarkkaile mikäli koira ravistelee päätään tai raapii korvaansa kohtuuttoman paljon uinnin jälkeen. Tämä voi olla merkki korvatulehduksesta. Jos koira on uinut klooratussa altaassa, huuhtele sen turkki ja kuivaa kokonaan.
 • Lenkkeily - Jos koirasi pitää lenkkeilystä, anna mennä. Mutta muista, että pitkät lenkit epätasaisella maalla voivat olla kuluttavia koirasi tassuille. Kokeile ensin lyhyitä kävelyretkiä, ja pidennä lenkkejä vähitellen. Muista pysähtyä lepäämään ja tarjota vettä säännöllisesti. Saatavilla on melko pieniä koiran kokoon taitettavia ruokakuppeja, joista voit juottaa koiraasi.

Viettää koirasi sitten paljon aikaa ulkona tai jos se pääsee vain silloin tällöin tutkimaan ulkomaailman ihmeellisyyksiä, tässä muutama käytännöllinen neuvo:

 • Anna runsaasti raikasta vettä ja varmista, että tarjolla on varjoisa paikka, jossa se voi ottaa torkut ja pysyä viileänä.
 • Tarkista sen käpälät usein, koska kura ja kivet jäävät usein kiinni anturoiden väliin.
 • Jos koirasi peuhaa nurmikolla, älä suihkuta siihen torjunta-aineita.
 • Varmista, että koirallasi on kaulapanta, jossa on puhelinnumerosi siltä varalta, että se katoaa. Laki vaatii tätä.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.