Kun tuot uuden koiranpentusi kotiin

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Uusi koiranpentusi ja koti

Olet valinnut uuden koiranpentusi, hyvästellyt kasvattajan, muut pentueen jäsenet ja emon ja nyt olet matkalla kotiin.

Toivottavasti kaiken ilon, odotuksen ja jännityksen keskellä olet muistanut myös valmistautua pennun tuloon. Tämä on todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun pentu on poissa tutuista näkymistä, hajuista ja ympäristöstä, mikä tarkoittaa, että se on pennulle hyvin raskas kokemus. Joten ennen pennun saapumista sinun on huolehdittava, että kaikki on valmiina - aivan kuten taloon olisi tulossa vauva.

Koiranpennun peti

Ensimmäiseksi on tärkeää miettiä missä pentu nukkuu. Useimmat pennut nukkuvat mieluiten suojaisassa paikassa, jonne on hyvä vetäytyä, kun ärsykkeitä on liikaa. Voit hankkia esimerkiksi korin, jonne voit sijoittaa sen pedin. Sen on oltava lämmin, kuiva, mukava ja vedottomassa paikassa. Pennulla on mukava olla, kun pedissä on pehmeä peitto tai koiranpatja. Sitten sinun täytyy päättää sen paikka, ennen kuin pentu ehtii ottaa sohvasi omakseen. (On näet helpompaa opettaa pentu hyviin tapoihin kuin yrittää muuttaa huonoja.) Pentukori on täydellinen pakopaikka, kun elämä muuttuu liian hektiseksi. Ja kun koiranpentu vetäytyy omiin oloihinsa, varmista, ettei kukaan häiritse sitä. Pedin on oltava myös riittävän kaukana omasta vuoteestasi, mieluimmin muualla kuin makuuhuoneessasi. Älä mielellään ota pentua sänkyysi kun se on pieni - koiran on erittäin vaikeaa oppia tavasta pois. Ja koiranpentu tarvitsee myös omaa tilaa aivan samalla tavoin kuin sinäkin.

Koiranpentu yöllä

Hyvin monet koiranpennut vinkuvat öisin, erityisesti ensimmäisen viikon aikana uudessa kodissa. Joten mitä lämpimämpi koiran peti on, sitä mukavammalta siitä tuntuu. Kokeile laittaa petiin kuumavesipullo tai pehmeä lemmikeille turvallinen lelu.

Muut asukit

Vaikka kodissasi olisi lemmikkejä entuudestaan, on tärkeää, että uusi pentu saa tutkia uutta ympäristöään ensin yksin. Ja kun esittelet pennun toisille lemmikeille, tee se vähitellen ja ole itse läsnä tutustumisseremonioissa. Kun lapset tutustuvat pentuun, älä anna heidän innostua liikaa. Pientä olentoa on kohdeltava hyvin, eikä se ole pehmolelu.

Pennun jättäminen yksin

Koiranpentua, eikä aikuistakaan yksilöä saa jättää pitkäksi aikaa yksin. Koirille, jotka jäävät yksin pitkiksi ajoiksi, voi kehittyä ahdistuneisuutta, eivätkä ne pärjää erossa omistajastaan.Totuta koiranpentu sietämään lyhyitä poissaoloja. Jätä se johonkin huoneeseen, sulje ovi ja mene pois. Palaa muutaman minuutin päästä takaisin huoneeseen, mutta älä tervehdi sitä. Kun olet toistanut tämän monta kertaa, pidennä poissaoloa puoleen tuntiin. Jos pentu alkaa stressaantua, haukkua, pureskella tai raapia ovea, lyhennä poissaoloaikaa. Ennen kuin lähdet: Ulkoiluta pentua tai leiki sen kanssa ennen lähtöä, niin se on mahdollisesti rauhallisempi myöhemmin. Ja aivan ennen lähtöä, anna pennulle ruokaa, jolloin sitä todennäköisesti alkaa väsyttää. Jätä sille myös jotakin pureskeltavaa, jotta sillä olisi tekemistä. Jotkut kasvavat koiranpennut saavat lohtua tutuista äänistä, joten voit jättää radion päälle tai vaikkapa nauhoitettua perheen puheensorinaa. Jos pentu kuitenkin vaikuttaa pelkäävän yksinjäämistä enemmän ja enemmän, silloinkin, kun kyseessä on vain lyhyt aika, pyydä neuvoja eläinlääkäriltä.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy with Chicken -koiranruoka

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken (kana) on suunniteltu edistämään koiranpennun liikkuvuutta ja vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja kalaöljystä saatavaa DHA:ta.